Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Tunuslu Gençleri Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Özgürlükleri talep eden insanlardan yana olduk."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Özgürlükleri talep eden insanlardan yana olduk. Taraf tuttuk ve Arap Baharı'nı alkışladık. Demokrasi için daha fazla özgürlük için siz orada mücadele ederken biz de burada sizleri alkışladık ve buradan destek olduk. Bugün de öyle, Arap Baharı'nın tarafıyız biz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Tunus'tan gelen gençleri Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Atalay, yaptığı konuşmada, "Tunus denildiğinde Arap Baharı'nın öncüsü bir ülke aklıma geliyor. Yasemin Devrimi aklıma geliyor" dedi.

Atalay, AK Parti hükümetleri olarak açık bir politika izlediklerini belirterek, Türkiye'nin Arap Baharı'nda taraf ülke olduğunu ve halkların taleplerinden yana olduklarını ifade etti. Atalay, "Özgürlükleri talep eden insanlardan yana olduk. Taraf tuttuk ve Arap Baharını alkışladık. Demokrasi için daha fazla özgürlük için siz orada mücadele ederken biz de burada sizleri alkışladık ve buradan destek olduk. Bugün de öyle, Arap Baharı'nın tarafıyız biz" şeklinde konuştu.

Özgürlük ve demokrasinin Türkiye'de uzun süre mücadele edilen bir süreç olduğuna dikkati çeken Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aynı süreci sizin ülkenizde de görmek bizi sevindirir ve biz Tunus'la Hükümet ve Türkiye olarak ilişkilerimizi çok yakın sürdürüyoruz. Devrim sürecinde hem de şimdi gerçekten yakın ilişkimiz var. Verebileceğimiz desteği vermeye çalışıyoruz."

Kabul, basına kapalı olarak devam etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşir Atalay Türkiye Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title