Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bilecik'te

Arınç: "(Tokyo'nun 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hak kazanması) Ben kendimizi kazanmış gibi görüyorum. Şüphesiz kazanabilseydik bütün imkanlarımızı kullanacaktık. Türkiye'nin İstanbul'un muhteşem bir tanıtımı olacaktı" "Bu oylamada farklı faktörler bazen devreye giriyor. Biz aslında her şeye hazır olmamıza rağmen maalesef kazanamadık. İnşallah önümüzdeki en büyük olimpiyatları, en büyük organizasyonları Türkiye'de yapacağız"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tokyo'nun 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hak kazanmasına ilişkin, "Ben kendimizi kazanmış gibi görüyorum. Şüphesiz kazanabilseydik bütün imkanlarımızı kullanacaktık. Türkiye'nin İstanbul'un muhteşem bir tanıtımı olacaktı" dedi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 732'ncisi düzenlenen "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tören alanından ayrılırken gazetecilerin 2020 Olimpiyatları'nın Tokya'ya verilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Olimpiyatların İstanbul'da yapılamamış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Büyük bir heyecan ve beklenti içerisinde olimpiyatların İstanbul'da olacağına inanmıştık. Türkiye, Sayın Başbakanımızın başkanlığında çok güçlü bir heyetle temsil edildi. Çok başarılı bir sunum yapıldı. Bunu bütün dünya basını tekrarladı fakat oylamada birinci turu geçmemize rağmen Tokyo karşısında daha geride kaldık. Ben kendimizi kazanmış gibi görüyorum. Şüphesiz kazanabilseydik bütün imkanlarımızı kullanacaktık. Türkiye'nin, İstanbul'un muhteşem bir tanıtımı olacaktı. Bu oylamada farklı faktörler bazen devreye giriyor. Biz aslında her şeye hazır olmamıza rağmen maalesef kazanamadık. İnşallah önümüzdeki en büyük olimpiyatları, en büyük organizasyonları Türkiye'de yapacağız. Bizim başarılı bir sunumla, başarılı bir propaganda yaptığımıza inanıyorum. İnşallah ilerisi gelecek, daha güzel olsun."

Konuşmanın ardından Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen, Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş ve diğer ilgililer tarafından uğurlanan Arınç, helikopterle Manisa'ya gitti. - Bilecik

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Arınç İstanbul Türkiye Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title