Haberler

Başbakan Yardıcısı İşler, Kazan'da okul açtı (1) -

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Son yıllarda bu ülkede bir başarı varsa bunun tek bir nedeni vardır, o da istikrardır, huzurdur.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Son yıllarda bu ülkede bir başarı varsa bunun tek bir nedeni vardır, o da istikrardır, huzurdur. Bugün ülkemizde istikrarı, huzuru bozmaya yönelik maalesef birtakım faaliyetler yürütülüyor. Bütün bu huzursuzlukları, sıkıntıları inşallah milletimiz kendi öz iradesiyle ortaya koyacak, kararını verecek ve bu sıkıntıları ben atlatacağımız kanaatindeyim" dedi.

İşler, hayırsever İbrahim ve Gülnaz Güngör tarafından Kazan'da yaptırılan Tara Teknik Kız Meslek Lisesi'nin açılışı için Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende, lisenin hayırlı olmasını dileyerek, hayırsever aileye teşekkürlerini iletti.

Emrullah İşler, "Rabbim inşallah onların bu yapmış olduğu hayırın karşılığını ahirette kat kat versin. Ailenin biyografisi okunduğunda gördük, çıraklıkla başlanıp alın teriyle kazanılan paranın akıbetinin iyi olduğunu, güzel bir yatırıma dönüştüğünü görüyoruz. Bu kararı almaları çok isabetli. Bu kararı almalarında kendilerine yardımcı evlatlarına da teşekkür ediyorum. Yapılabilecek en güzel hayrı yapmışlar" diye konuştu.

İslam dininde, derecelerin en yükseğinin ilim olduğunu vurgulayan İşler, ilim yolunda atılan bu adımın her türlü takdire şayan olduğunu söyledi. Hali, vakti yerinde olanların, bu tür hayırları örnek alıp, imkanları doğrultusunda bu ülkenin çocuklarına, geleceğine yatırım yapmalarının önemine işaret eden İşler, şunları kaydetti:

"Özellikle son yıllarda, iktidarımız döneminde Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde, hayırsever vatandaşlarımızın çok sayıda okul yaptığını görüyoruz. Aslında biz bunlarla şunu sağlamış olduk: Devlet-millet kaynaşmasını sağladık ve hepimiz elimizi taşın altına koyarak bu güzel hizmetleri milletimize ve memleketimize, onların evlatlarına, çocuklarına sunmuş olduk. Yapılan yatırımda herhangi bir vergiden falan düşmeden, doğrudan tamamen kendi sermayesiyle bu işi yapması çok daha manidar. Genellikle diğer iş adamlarımız bir şekilde vergiden düşerek o tür yatırımları yapıyorlar ama bu çok daha anlamlı olmuş. Bundan dolayı bu yapmış olduğumuz açılışın çok anlamlı bir açılış olduğunu ifade etmek istiyorum."

-"Hepimiz ders çıkarmalıyız"

Son 10 yılda derslik sayılarının 14 binden 29-30 bine çıkmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden İşler, bunun milletin başarısı olduğunu kaydetti.

2023'te Cumhuriyet'in 100. yılına girileceğini hatırlatan İşler, şöyle konuştu:

"21. yüzyıl kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, kim ne türlü engeller ortaya koyarsa koysun, şundan emin olun ki Türkiye asrı olacak, bunu kimse engelleyemecek Allah'ın izniyle. Bu gidişatta, devlet-millet kaynaşmasıyla, birlik ve beraberliğimizle bu başarıyı sağlayacağız. Son yıllarda bu ülkede bir başarı varsa, bunun tek bir nedeni vardır, o da istikrardır, huzurdur. Bugün ülkemizde istikrarı, huzuru bozmaya yönelik maalesef birtakım faaliyetler yürütülüyor. Fakat her ne olursa olsun Türkiye çok kötü günleri geçirdi, çok sıkıntılı merhaleleri geçirdi. Geçmişten elbette ki ders almamız lazım, alıyoruz da. Bütün bu huzursuzlukları, sıkıntıları inşallah milletimiz kendi öz iradesiyle ortaya koyacak, kararını verecek ve bu sıkıntıları ben atlatacağımız kanaatindeyim. Biz millet olarak biraz birbirimizle çok fazla uğraşıyoruz, birbirimizi ayağımızdan çok çekiyoruz, birbirimizin ayağına kurşun sıkıyoruz, birbirimizi engelliyoruz. Halbuki Batı'da bakıyoruz daha geçmiş aylarda Almanya'da Hamburg'da çok ciddi büyük olaylar oldu, kimse duymadı. Dünyaya da duyurmadılar, kendi içlerinde de büyütmediler. Ama bizde en ufak bir meseleyi, habbeyi kubbe yaparak kendi ayağımıza çelme takıyoruz. Gidişatımızı, gelişmemizi yavaşlatıyoruz ve maalesef bunu bir türlü engelleyemiyoruz. Burada hepimizin, kim olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun, Türkiye'de yaşayan 76 milyon olarak bu yaşanan olaylardan ve bu olayları bu kadar büyütmemizden hepimizin ders çıkarması lazım. Şunu bilin ki hepimiz ülkeye birlikte o zaman zarar veriyoruz ve bu zararda hepimizin sorumluluğu var."

Böyle bir ortamda, açılışta bulunmaktan ayrıca mutlu olduğunu dile getiren İşler, faaliyette olan okulun resmi açılışını yaparak, aileye karşı bir ahde vefayı gerçekleştirmenin gururunu ve yaşadığını söyledi.

İbrahim Güngör'ün kendi ilçesine yatırımda bulunmasını son derece manidar bulduğunu ifade eden İşler, aileye teşekkürlerini sundu.

-Ankara Valisi Yüksel

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de Güngör ailesinin çocuklara armağan ettiği kız meslek lisesi nedeniyle kendilerine şükran duyduklarını söyledi.

Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası kapsamında, 75 hayırseverlerle 250 milyon civarında halk katkısı sağlandığını belirten Yüksel, "Ben yüreğe bakıyorum. Bu aile böyle yürek sahibi insanlar. Bu törenden sonra özellikle gençlere söylüyorum, çıktığınızda hemen sözlüğü açın, sözlükte erdem ve faziletli bulduğunuzda, karşısında Gülnaz Güngör ve İbrahim Güngör'ü göreceksiniz" dedi.

Yeni bir dünyanın oluştuğunu, yeni bir milenyum tiyatrosunun sahne açtığını ifade eden Yüksel, yeni yüzyıl sahnesinde kullanılan dekorların rekabet, teknoloji, bilgi, inovasyon, üretim ve ihracatın olduğunu kaydetti.

Oynanan oyunun temasının bilgi toplumu oluşturmak ve insanları eğitimli hale getirmek olduğunu vurgulayan Yüksel, Türkiye'nin sahnede oynanan oyunu iyi algıladığını ve çocukları hazır hale getirmeye çalıştığını söyledi.

Eğitimde yapılanlarla Türkiye'nin parlayan bir güneş haline geleceğini dile getiren Yüksel, Ankara'da eğitim konusunda son 10 yılda yapılanlarla ilgili bilgi verdi.

Yüsel, hali, vakti yerinde olan insanları eğitime katkı yapmaya davet etti.

-Diğer konuşmalar

Kazan Kaymakamı Veysel Beyru da okulu yaptıran vatandaşın 3 milyon lira harcadığını belirterek, "Ödenmesi gereken bir borç vardı. Sizlerin ve valimizin sayesinde biz bu gönül borcumuzu bu ailemize ödüyoruz" dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de böyle bir okulu kazana kazandırdıkları için hayırsever çifte teşekkürlerini sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da kuaför çıraklığından başlayıp okul yaptıran İbrahim Güngör'ün hayatının roman olabileceğini dile getirerek, yardımlarından dolayı teşekkür etti

Okulu yaptıran İbrahim Güngör de aslında yaşlı sığınma evi yaptırmayı düşündüklerini ancak okul yaptırdıklarını ifade ederek, okulun hayırlı olması dileğinde bulundu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

-"Gururunu yaşayacağım"

Konuşmaların ardından Emrullah İşler ve Vali Alaaddin Yüksel, okul yaptıran çifte teşekkür plaketi verdi. Gülnaz Güngör, plaketi aldıktan sonra yaptığı kısa konuşmada, "Eşim ve ben çok çalışmamızın karşılığını aldık, adımızı taşıyan okul yaptırdık. Bunun gururunu ve huzurunu nefes aldıkça yaşayacağım. Bu okuldan Atatürkçü, aydın, vatana, millete faydalı nesillerin yetişmesini temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra hayırsever aileyle beraber okulun açılış kurdelesi kesen İşler, "Bu okuldan vatana, millete hayırlı evlatlar yetişsin" temennisinde bulundu.

Okulu gezen işler, öğrenciler ve öğretmenlerle bir süre sohbet ettikten sonra Kazan'dan ayrıldı.

Kaynak: AA / Politika

Alaaddin Yüksel Emrullah İşler İbrahim Güngör Kazan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title