Haberler

    Başbakan Söylemez İçin Kur'an Okudu

    Yaklaşık dört yıl önce Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Uğur Süleyman Söylemez'in cenaze namazı Hacı Bayram Veli Camii'nde kılındı.

    Yaklaşık dört yıl önce Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Uğur Süleyman Söylemez'in cenaze namazı Hacı Bayram Veli Camii'nde kılındı.

    Namazın ardından kalabalık bir grup tarafından cenaze aracına taşınan Söylemez'in naaşı Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören'de komşusu olan Uğur Süleyman Söylemez'in evine giderek ailesine başsağlığı diledi.

    Başbakan Erdoğan taziye evinde Kur'an okudu. Erdoğan'ın Kur'an okurken cep telefonu ile çekilen görüntüleri TV Net tarafından yayınlandı.

    "Uğur kardeşim"

    Başbakan Erdoğan, 2 Ağustos 2010'da tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ettiği Söylemez'in durumunu defalarca gündeme getirmişti.

    Erdoğan bu yılın şubat ayında Al Jazeera'ye verdiği röportajda, Uğur Söylemez'in komşusu olduğunu belirtmiş ve şunları söylemişti.

    "Burada İsrail, onlara karşı yapmış olduğu operasyon neticesinde ellerinde silah olmayan, şiddete yönelik imkanı olmayan bu insanlar, onların silahlarının karşısında 9 şehit verdiler. Yaralananlar oldu. Bunlar arasında şuuru kapalı bir şekilde hala yatanlar var. Bunlardan bir tanesi benim komşumdur. Hala bu şekilde yatıyor. Bakın, ondan sonra ne kadar zaman geçti. Rabbim şifalar versin Uğur kardeşime inşallah."

    Böylece Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı da 10'a yükseldi.

    Evinde yaşam mücadelesi veriyordu

    Uğur Süleyman Söylemez, İsrail askerlerinin saldırısı sonucu ağır yaralanmış, İsrail'de kaldırıldığı hastanede yapılan ameliyatta beyninin bir bölümü alınmıştı.

    Bir süre İsrail'deki hastanede kalan Söylemez daha sonra ailesi tarafından Türkiye'ye getirilmişti.

    Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde kalan Söylemez daha sonra bir odasına yoğun bakım ünitesi kurulan evine götürülmüştü.

    Söylemez bir ay önce durumunun ağırlaşması üzerine yeniden Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Söylemez geçirdiği enfeksiyon nedeniyle 51 yaşında hastanede hayatını kaybetti.

    Yıldönümüne bir hafta kala

    Uğur Süleyman Söylemez'in vefatı Mavi Marmara baskınının dördüncü yıldönümüne bir hafta kala gerçekleşti.

    Baskının ardından en alt seviyeye inen Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeniden canlandırılması için yürütülen müzakerelerde de sona gelinmiş durumda.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaklaşık iki ay önce yaptığı açıklamada, İsrail ile Mavi Marmara konusundaki tazminat müzakerelerinde son aşamaya gelindiğini, seçimden sonra anlaşmanın imzalanma ihtimalinin büyük olduğunu söylemişti.

    Kaynak: Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Mustafa Kemal Atatürk Marmara İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

    title