Haberler

Başbakan'ın 3 Çocuk Sözünü Yanlış Anladı

Güncelleme:

Van'ın Muradiye İlçesi'nde 11'inci çocuğu dünyaya gelen babadan şaşırtan sözler.

Van'da 11'inci çocuğu dünyaya gelen baba: "Başbakan '3 tane yapın' dedi. Biz de 3 tane daha yaptık"

Kar yüzünden kapanan yollarda hastaneye yetişemeden ambulansta doğum yapan Perizade Korkmaz'ın eşi Abdulbari Korkmaz, "8 çocuğum vardı. Başbakan '3 çocuk yapın' deyince yaptık, 11'inci de oldu" diye konuştu.

DOĞUMA DEĞİL MACERAYA GİTTİLER

Van'ın Muradiye ilçesine bağlı Kuşçu köyünde iki doğum hastası, sancıları tutunca 112 Acil Servis'e haber verildi. Yolların kardan kapalı olduğu bölgede karla mücadele ekipleriyle birlikte hareket eden ambulans, doğum hastalarını alıp yola çıktı. Ekipler karla kaplı yola saplanınca hastalardan biri ambulasta doğum yaptı. Diğeri de 17 saat sonra hastaneye ulaştırıldı.

Muradiye ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolları kardan kapalı Kuşçu köyünde doğum hastası 39 yaşındaki Perizade Korkmaz ile 35 yaşındaki Gülcan Erdoğanlı, dün saat 08.00'de sancıları tutunca 112 Acil Servisi'ni aradı. Karla mücadele ekipleri ile yola çıkan sağlık görevlileri köye ulaşarak iki doğum hastasını alarak yola çıktı.

Hastaları alan ekipler kar savurma aracının çukura kayması sonucu yolda kaldı. Bunun üzerine İlçe Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmetler Şantiyesi'nden ikinci araç istendi. Bu sırada sancıları artan 39 yaşındaki Perizade Korkmaz, ambulansın içinde 11'inci doğumunu yaptı. Bir kız çocuğu dünyaya getiren Korkmaz, bebeğine doğumunu gerçekleştiren Meral ebenin adını verdi.

YOLDA MAHSUR VE AÇ KALDILAR

Sağlık görevlileri ve karla mücadele ekipleriyle birlikte toplam 12 kişi, yolda mahsur kalınca açlıktan fenalık geçirdi. Ekipler de bu durumu Akbulak Jandarma Karakolu'na bildirdi. Bunun üzerine Jandarma ekipleri yiyecek getirdi.

Mahsur kalan ekibi kurtarmak için gönderilen iş makinesi ise saat 22.00'de bölgeye ulaştı. Buradaki çalışmalar sonunda kar savurma aracı düştüğü çukurdan kurtarılarak yola devam etti.

Gece saat 01.00 sıralarında hastaneye ulaşabilen hastalar Muradiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ambulansta 11'inci çocuğunu doğuran Perizade Korkmaz'ın eşi Abdulbari Korkmaz herkese teşekkür ederek "Herkes elinden geleni yaptı. Bu ağır şartlarda bizimle ilgilendiler, tüm imkanlar seferber edildi. 11'inci çocuğumuzda ambulansta doğdu. Bebeğimize, doğumu gerçekleştiren Meral ebenin ismini vereceğiz. Tüm ekibe teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title