Haberler

Başbakan ile Görüşmek İçin Ankara'ya Gidiyor

Bir otobüs firmasında hostes olarak çalışırken 19 yıl önce Bolu’da geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve verdiği hukuk mücadelesinde tazminat kazanmasına rağmen parayı alamayınca dün İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıkan Güllü Aktürk, Kocaeli’ye ulaştı.

Bir otobüs firmasında hostes olarak çalışırken 19 yıl önce Bolu'da geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve verdiği hukuk mücadelesinde tazminat kazanmasına rağmen parayı alamayınca dün İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıkan Güllü Aktürk, Kocaeli'ye ulaştı.

19 yıl önce bir otobüs firmasında hostes olarak çalıştığı sırada Bolu'nun Gerede ilçesinde kaza geçiren Güllü Aktürk'ün boyundan aşağısı felç kaldı. Çalıştığı firmaya karşı açtığı davada maddi ve manevi tazminat hakkı kazanan Aktürk, firmadan parasını alamayınca 19 yıl sonra hakkını aramak için tekerlekli sandalye ile İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıktı. Kardeşleri Hüseyin Aktürk ve Barış Aktürk'ün eşlik ettiği Güllü Aktürk, "1995 yılında özel bir otobüs firmasında hostes olarak işe başladım. 2 günlük çalışmışken otobüs kazası geçirdim Bolu Gerede'de. Vücudumun boyundan aşağısı felç kaldı. 1995 senesinde yine bir televizyon kanalı aracılığıyla bir avukata babam davayı verdi vekaletle beraber. Dava beş yıl sürdü. Beş yılın sonunda maddi ve manevi tazminatı hak ettim. Bugüne kadar da hakkım olan tazminatı almak için çalmadığım kapı kalmadı. Yasal yolu tükettim. Anlaşmak için, uzlaşmak için teklif gönderdim, kabul olmadı. Araya insanlar koydum bu kişilerle anlaşmak için. Geri hiçbir cevap alamadım. BİMER'e defalarca yazı yazdım. Abim de yazdı aynı şekilde. Bu yazı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ofisine gittiğinde oraya davet edildim. Verdiğim sadece bir dilekçe oldu. Yine bir sonuç elde edemedim. En son avukatımla bir hafta kadar önce görüştüğümde artık yapılacak bir şey olmadığını ve davayı bırakmak istediğini, vekaleti azletmek istediğini söyledi. Ben de artık hukuksal olarak yolun sonuna geldiğimi düşünüyorum. Dün Ankara'ya Başbakanımla görüşmek için yola çıktım. Abim ve kardeşimle birlikte İstanbul Kavacık'tan yola çıktık. Başbakanımla görüşmek için çıktım. İnanıyorum ki derdimi Başbakanıma anlattığım zaman bu konuya duyarsız kalmayacak. Bu konuyu Ankara'da Başbakanım çözecek" dedi.

Güllü Aktürk'ün ağabeyi Hüseyin Aktürk ise, "Kız kardeşim Ankara'ya gitmek istediğini söyledi. Bu zamana kadar, yani 19 yıldır elimizden gelen ne varsa yapmaya çalıştık. Şimdi de aynı şekilde Beykoz'dan, Kavacık'tan yola çıktık. Birçok engelle karşılaştık ama şu an İzmitte'yiz. İnşallah hedefimiz Başbakan. Çünkü gördüğünüz insanın, bu sadece bizim değil bu tarz insanların yükü çok ağır. Bu kaza olduğunda annem 40, babam 50 yaşındaydı. Bugün babam 70, annem 60 yaşında ve bu yükü kaldıramıyorlar. Ailemiz darmadağın oldu. Sadaka istemiyoruz, sadece kardeşimin hak ettiği bir tazminat var, onu istiyoruz. Hatta onu da istemiyoruz, tek isteğimiz devletimiz bizi bir çatı altında toplasın" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title