Haberler

Başbakan, Gıda Fiyatlarının Düşürülmesi Konusunda Talimat Verdi

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda et ve tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve bu konuda gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması talimatını verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkanlık ettiği Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, gıda harcamalarını hafifletmek amacıyla genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve bu konuda gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması talimatını verdi.

EKONOMİK GELİŞMELER ELE ALINDI

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, EKK, Başbakan Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkünde toplandı. EKK üyesi bakanlar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş ve ilgili bürokratların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Türk ekonomisindeki mevcut durum, küresel ekonomideki gelişmeler ve bunların Türk ekonomisine yansımaları detaylı bir şekilde gözden geçirildi.

Toplantıda, Merkez Bankası Başkanı Enflasyon Raporuyla ilgili bilgi verdi. Bu raporda işaret edilen, gıda fiyatlarındaki artışın Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) üzerindeki etkisi değerlendirildi. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi EKK'ya sunum yaptı.

ET İTHALATI GÜNDEME GELDİ

Komite özellikle et piyasasıyla ilgili alınmakta olan tedbirler hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi. Bu önlemlerin etkileri ve et fiyatlarının piyasada vatandaşların makul seviyeye çekilebilmesi amacıyla kısa ve orta vadede alınacak önlemler değerlendirildi. Bu çerçevede, müdahale kurumu olarak Et ve Süt Kurumunun almakta olduğu tedbirler görüşülerek, alım için gerekli pazar araştırmalarının vatandaşların tüketim hassasiyetleri dikkate alınarak yapılması vurgulandı.

GIDA FİYATLARI YAKIN TAKİBE ALINDI

Başbakan Davutoğlu, vatandaşların aile bütçesinde önemli ağırlığı olan gıda harcamalarını hafifletmek amacıyla genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve bu konuda gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınması talimatını verdi. Et piyasası ile ilgili önlemler çerçevesinde yerli üreticilerin korunması ve faaliyetlerine sürdürülebilir şartlarda devam edebilmeleri konusu ayrı bir başlık olarak EKK tarafından görüşüldü.

Bu çerçevede üreticilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve verimliliği artırmak için orta uzun vadede alınabilecek tedbirler ele alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Ahmet Davutoğlu Merkez Bankası Çankaya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (240)

Turka:

Sizin isiniz bitti rezil akpliler

77
45
yanıtYanıtla
Rezipli:

Ben ak partiye oy verdikçe sen çıldıracaksın

yanıt0
yanıt26
Hkn:

Osttt it

yanıt3
yanıt39
Rizeli Temel:

Işte yeni Turkiye. Gida fiyatları düşüyor. Ekonomi tıkır tıkır işliyor. Yollar meydanlar köprüler hava limanları yapılıyor. Imam hatipliler ülkeyi şaha kaldırıyor.

36
69
yanıtYanıtla
Turka:

Yalaka rum

yanıt10
yanıt26
midyat''''''li:

Rizeli temel sana tam katılıyorum ama bu TURKA: çok cahil ALLAH ıslah etsin.

yanıt0
yanıt0
xxy:

Akp düşmanları habere üşüşmüş millete koyun koyun deyip duruyorsunuz sizde hep aynı şeylerin arkasına sığınıyorsunuz yorumlar birbirinin aynı

47
52
yanıtYanıtla
Doğruya doğru:

Osmanlı torunu nikini değiştirip geldin değil mi? Hepiniz üç kagitcisiniz. Şehit haberi olur yoksunuz yolsuzluk haberi olur yoksunuz çocukları milyoner oldu millet asgari ücretle ev gecindiriyor yoksunuz tabi siz yandaslar hariç sözde müslüman siniz hani komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildi aç millet aç allah sizi kahretsin!

yanıt3
yanıt0
Turka:

HIRSIZLAAAAAAR.millet et yiyemiyor lan

yanıt42
yanıt10
Ahkam:

zieeeeeeeeeeeeeee.

yanıt0
yanıt0
Tüm 240 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title