Haberler

Başbakan Erdoğan, Yanlışlıkla Ülkesine Dava Açmış

Güncelleme:

Erdoğan'ın "özel hayatı ihlal" gerekçesiyle 50 bin lira tazminat talebiyle AYM'ye yaptığı bireysel başvurunun çok acemice ve hatalı olduğu belirtildi.

Erdoğan'ın “özel hayatı ihlal” gerekçesiyle 50 bin lira tazminat talebiyle AYM’ye yaptığı bireysel başvuruda, asıl davalının Türkiye Cumhuriyeti olduğu ortaya çıktı. AYM davayı kabul edip cezaya hükmederse, parayı Maliye ödemek zorunda kalacak.

"AÇILAN DAVA ÇOK ACEMİCE VE HATALI"

Eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen, "Açılan dava çok acemice ve hatalı. Twitter’ın Türkiye’de ofisi olmadığı için dava ABD’de açılmalıydı." dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE BİREYSEL BAŞVURU

Başbakan Erdoğan’ın yanlışlıkla Türkiye Cumhuriyeti’ni dava ettiği ortaya çıktı. Erdoğan, Twitter hakkında, kendisi ve ailesine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını yayınladığı ve Türkiye’deki mahkemenin bunlara ilişkin yayın durdurma kararına uymadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunmuştu. 

ASIL DAVALI TÜRKİYE CUMHURİYETİ 

Erdoğan’ın “Özel hayat ihlali sebebiyle” 50 bin lira tazminat talebiyle açtığı davada asıl davalının Türkiye Cumhuriyeti olduğu ortaya çıktı. Bu yanlışlığa Başbakan’ın doğrudan Twitter’a dava açması sebep oldu. Eğer AYM 50 bin liralık cezanın ödenmesine hükmederse Başbakan’a tazminatı Maliye Bakanlığı hazinesinden ödenecek.
 
Hukukçular, Taraf’a konu hakkında şunları söyledi: 
 
"KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"
 
Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu: Başbakan’ın başvurusu hukuken yanlıştır. AYM’ye 47 ülkeden biri davalı olmak üzere karşı devlet hakkında dava açabilir. Bir kişi ve kurumun davalı olduğu bir dava açılamaz; yasal olarak açılsa da reddedilir. Başbakan’ın danışman ve avukatlarının bunu bilmediklerine inanmak çok zor, anlam veremedim bu davaya.
 
"ABD’DE AÇILMALIYDI"
 
Prof. Dr. Rıza Türmen: Açılan davada her şey yanlış. Gerek AYM gerekse Avrupa Mahkemesi’ne yapılan başvuruların bir kişi ya da firma adına olması mümkün değil. Devletin tasarrufuna karşı davalı olarak devlete dava açılabilir sadece. Başbakan‘ın bireysel olarak açtığı dava böyle olmadığı için  görülmez. AYM tarafından hemen reddedilir. Açılan dava çok acemice ve hatalıdır. Aslında yapılması gereken şuydu: Twitter’ın Türkiye’de ofisi olmaması sebebiyle dava açılamadığı için merkezi ofisinin olduğu ülkeye ( ABD) dava açılsaydı,davalı karşı ülke olması sebebiyle geçerli olabilirdi. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rıza Mahmut Türmen Anayasa Mahkemesi Twitter Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (14)

erenerenkkk@hotmail.com:

Ülkeyidemi böyle yönetiyor acaba :) bilmeyerek acemice

24
4
yanıtYanıtla
bayrakbaykumraladam6565@gmail.com:

kişiler devleti dava edebiliyor ise( tabi ki haklı yere), bundan demokratikleşme adına gurur duyulması beklenir. eleştiri değil.

2
24
yanıtYanıtla
ALTIOKalihunkar-dogan@outlook.com:

KILIÇDAROĞLU'NA DERSİNİZ Bİ DE . TENCERE DİBİN KARA SENİNKİ BENİMKİNDEN KARA..

19
4
yanıtYanıtla
ah tayyip ahcewd@yahoo.com:

esas davayı ermenilere haklısınız gelin türkiyeden hakkınızı alın bende patlayaacak krize kılıf bulmuş olurum diyerek verdi

21
2
yanıtYanıtla
elazığ23furkandekor@hotmail.com:

haklısın yargıc bey twitter in turkiyede olmayan ofisi icin a y m karar verebiliyorsa bireysel hakkını kullanarak bir dava acan basbakan icinde bir karar verir

14
7
yanıtYanıtla
köroğlupmarketng@gmail.com:

12 yıldır paralel yapının farkına varmayanlardan herşey beklenir , (gerçi çokta iyi biliyorlardı) bunlar iktidara geldikten sonra şeytan istifa etti.

18
3
yanıtYanıtla
gestapounalfilibe@hotmail.com:

tazminatı kazanırsa başbakanın maaşından kesmeleri gerek .sorumlusu onun olması gerekir mevzuatta.çok komik bir durum

19
2
yanıtYanıtla
suat trabzonnankatsu_@hotmail.com:

Yargıc olmuşun ama kafan kıyak galiba.. Eğer Türkiyede yayın yapıyosan Türkiyenin kurallarına uyacaksın.. Ozaman sahibi yabancı ülke olan uydudan 24 saat küfret millete.

6
14
yanıtYanıtla
VATANDAŞNEW@BESTSERIALS.COM:

başbakan 12 yıldır başta nasıl acemice olur bu dava onu sevmeyenler için atış serbest

8
9
yanıtYanıtla
ş.cananizmirli1700@hotmail.com:

Oğluyla, kızıyla yaptığı milyon dolarları sıfırlama konuşmalarını yayınladıkları için, devleti dava eden bir başbakan. Dünya da görülmemiş, pes artık dedirten bir nedenle. Suç kayıt dışı milyon dolarların nerden geldiği, başbakanın evinden nereye uçurulduğu.. Bunun hesabını millete vermesi gereken kişi, hesap vermiyor, bunun yerine özel hayatımı yayınladınız diye devleti dava ediyor.. Bu akla zarar, akla ziyan durumu, benim mantığım almıyor.. Suçlunun haklı olduğu, hak sahibinin suçlu olduğu bir devlet yönetimini, bir adalet sistemini neyle anlatırız dilim varmıyor. Akıl dışı bu olayların analizini, sosyologlara, psikologlara, tarihe bırakıyorum.

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title