Haberler

Başbakan Erdoğan Viyana'da

Erdoğan, UETD'nin 10. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuştu: (5) "Asimilasyona hayır, entegrasyona evet, tamam. Almancayı gayet iyi öğreneceksiniz ve Avusturya toplumuyla münasebetlerinizi çok iyi bir noktaya taşıyacaksınız ama asimile olmayacaksınız" "Kardeşlerim şunu hepinizin bilmenizi istiyorum: Başınızı öne eğmeyeceksiniz, vakur duracaksınız. Bilesiniz ki artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var, bunu böyle biliniz" "(Cumhurbaşkanı seçimi) Belirlenen yerlerde, istenilen evrakla mutlaka ama mutlaka sandık başına gitmenizi rica ediyorum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Asimilasyona hayır, entegrasyona evet, tamam. Almancayı gayet iyi öğreneceksiniz ve Avusturya toplumuyla münasebetlerinizi çok iyi bir noktaya taşıyacaksınız ama asimile olmayacaksınız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin 10. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Viyana Buluşması" adlı programına katıldı.

Gurbetçi vatandaşlardan ülkeleriyle gurur duymalarını isteyen Erdoğan, "Çocuk, genç, orta yaşlı, ihtiyar, her birinizin şunu bilmesini istiyorum:  Sizler çok büyük bir milletin evlatlarısınız. Burada rahat olun. Sadece tarihinizle sadece ecdadınızla değil, sizler bugün mensubu olduğunuz, vatandaşı olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti ile de büyüksünüz. Her birinizin tarihi ve ecdadıyla olduğu kadar bugünkü Türkiye Cumhuriyeti ile iftihar etmesini, gururlanması istiyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin artık IMF'ye borcu olmayan bir ülke olduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"23,5 milyar dolar borçla devraldık, MHP borçlandı, DSP borçlandı biz ödedik. Milli bankamız Merkez Bankası, kasasında ne vardı? 27,5 milyar dolar. Şimdi ne var? 131 milyar doları aştık. Şimdi IMF ile anlaşma yaptık, bizden borç istiyor, kabul ettik, '5 milyar dolar size' dedik 'borç verebiliriz' imzalar atıldı. Ekonomisiyle ilgili Maastrich Kriterleri'nde Avrupa Birliği'nin birçok ülkesinden daha iyi durumdayız. Kardeşlerim ben şunu da çok iyi hatırlıyorum:  Sizler 10 yıllar boyunca yazın tatile geldiğinizde sizden Avrupa'yı, Avrupa şehirlerini, Avrupa'daki hayat standartlarını büyük bir hayranlıkla dinlerdik. Allah'a hamdolsun Avrupa'da artık ne varsa Türkiye'de de daha fazlasıyla var. Sizlerin getirdiği çikolatayı bekleyen yavrularımız vardı, artık daha kalitelisini benim ülkemde yapan firmalarımız var."

Türkiye'de Avrupa kalitesinde otobanlar, köprüler, viyadükler, tüneller bulunduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her şeyimizle daha farklıyız. Şu anda Türk Hava Yolları dünyanın sayılı olan firmaları arasında yer alıyor. Kardeşlerim, Artık hava yollarını hava yolları olmaktan çıkardık, halkın yolu yaptık. Ben, Binali Beye o zaman dedim ki, 'Binali kardeşim bak bu havayolları belli bir seçkinci grubun kullandığı ulaşım yolu olmayacak. Tüm vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği ulaşım yolu olacak. Adını da şöyle koyacağız, havayolu değil, halkın yolu' ve hamdolsun şimdi artık, bizler için geçmişte uçağa binmek lükstü, nereden bineceksin garip gureba ama hamdolsun artık bakıyorum ki benim artık vatandaşımın büyük bir çoğunluğu biniyor. Neredeyse bir otobüs ücretiyle lüks otobüs ücreti diyelim, onlarla uçağa biniyor yolculuk yapıyor. Türkiye'nin bir ucundan ta İstanbul'a kadar 1,5 saatte, 1 saat 40 dakikada ulaşıyor artık bu hale geldi."

-"Dünyadan siparişler gelmeye başladı"-

Adımlarının hızla devam ettiğini ve Türkiye'nin kendi mühendisleriyle farklı adımlar attığını söyleyen Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta Ankara'da yeni bir adım attıklarını bildirerek şöyle devam etti:

"Kendi mühendislerimizle değerli kardeşlerim, kendi helikopterimizi Türkiye'de ürettik ve ilk üç helikopterimizi, hamdolsun, artık orduya, Kara Kuvvetlerimize teslim ettik. Yıl sonuna kadar 6 tane daha inşallah geliyor ve ondan sonra seri olarak devam edecek, ilk etapta ordumuza 59 ATAK helikopteri teslim edilmiş olacak. Şimdiden dünyadan siparişler gelmeye başladı. Bu arada kendi savaş gemilerimizi de üretmeye başladık. Değerli kardeşlerim dedim ya, Türkiye artık eski Türkiye değil, yeni Türkiye. Şu anda ürettiğimiz savaş gemilerimizin iki tanesi denizlerde, bir tanesi ta Afrika'ya kadar uzandı. Orada şu anda limanlarda dolaşıyorlar. İnsansız hava uçaklarımızı da üretmeye başladık, onları da üretiyoruz. Kendi milli piyade tüfeğimizi, roketlerimizi, füzelerimizi ama bunları şimdi uzun menzilli hale getirmek istiyoruz. Kendi tankımızı, Altay tankımızı, evet testini yaptık onun şu anda çalışmaları devam ediyor."

Erdoğan, "Kardeşlerim şunu hepinizin bilmenizi istiyorum:  Başınızı öne eğmeyeceksiniz, vakur duracaksınız. Bilesiniz ki artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var, bunu böyle biliniz" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının her zaman vatandaşlarının yanında olacağını ve her meselesinde hakkını sonuna kadar aramaya devam edeceğini dile getiren Erdoğan, büyükelçiliklerin ve konsoloslukların da her zaman vatandaşların yanında olacağını bildirdi.

Dövizle askerlik konusunda vatandaşların fiyatın 6 bin avroya indirilmesini istediğini hatırlatan Erdoğan, "Yaptık mı? Yaptık. 6 bin avroya indirdik mi? 6 bin avroya indirdik. Siz öyle dediniz, biz öyle yaptık. Mavi Kart uygulamasını daha da yaygınlaştırdık" diye konuştu.

-"Asimilasyona hayır, entegrasyona evet"

Başbakan Erdoğan, Av yükselen ırkçı ve ayrımcı eylemlere özellikle de islamafobiaya karşı muhataplarına uyarılarını yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizlerin de burada birlik içinde, dayanışma içerisinde bunu devam ettirmesini istiyorum. Kardeşlerim, şimdi bir şeyi söylüyorum asimilasyona hayır, entegrasyona evet, tamam. Almancayı gayet iyi öğreneceksiniz ve Avusturya toplumuyla münasebetlerinizi çok iyi bir noktaya taşıyacaksınız ama asimile olmayacaksınız. Çok kısa bir süre önce sizin demokratik bir hakkınızı hamdolsun sizlere teslim etme başarısını biz gösterdik. Demokratik hakkınızdı bu, şimdi ilk defa inşallah 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oyunuzu kullanacaksınız. Uzun bir mücadelenin sonunda bu hakkı teslim ettik. Unutmayın yurt dışında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu ne zaman? 31 Temmuz-3 Ağustos arasında yapılacak, sizler oyunuzu kullanacaksınız. Eğer seçimler ikinci tura kalırsa bu da yurt dışında 17 ila 20 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Belirlenen yerlerde, istenilen evrakla mutlaka ama mutlaka sandık başına gitmenizi rica ediyorum. Sadece siz yetmezsiniz bütün dost, ahbap akraba, bütün yakınlarınıza gerçekleri anlatmanızı istiyorum. Türkiye'nin geleceği hakkında artık sizler de söz sahibisiniz. Sandıkta sözünüzü söylemenizi sizlerden rica ediyorum."

Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylarını ay sonunda açıklayacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Adayımıza Avusturya'daki kardeşlerimizden çok çok yüksek oranda bir destek geleceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Salonu dolduranlara teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinde asla yerinde saymadığını, kararlılıkla bu yola devam ettiğini de bilmenizi istiyorum" diye konuştu.

-Salon dışında kalanlara da hitap etti-

Konuşmasını tamamlayan Başbakan Erdoğan, salona sığmadıkları için dev ekranlardan kendisini dinleyenleri de selamlamak üzere salon dışına çıktı.

Erdoğan, dışarıda bekleyenleri selamlarken, "Bizi biz yapan işte budur, bizi yücelten işte budur. Bu tablo diyorum ya, uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece. Çok sabrettiniz, çok güvendiniz ve üstün geldiniz. Çünkü biz biliyoruz ki inanıyorsak muhakkak üstünüz" ifadesini kullandı.

"Kardeşlerim kolay değil 50 yıldır bu topraklardasınız. Üçüncü kuşak ve yine buradasınız ama her geçen gün daha iyi oldu değil mi. Bundan sonra daha iyi olacak" diye konuşan Erdoğan, "Artık şunu bilin: Dünyada yeni bir Türkiye var, günden belirleyen bir Türkiye var" dedi.

Erdoğan, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde neticeyi milletin belirleyeceğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hazırlıklarımız tamam mı? Fazla günümüz kalmadı. İşte şu anda görüyorsunuz, bugünü de bir kenara koyarsak Haziran ayından 10 günümüz var. Temmuz, ağustos,  toplamda 50 gün var. 50 gün sonra cumhurbaşkanımızı belirliyoruz ama artık millet belirleyecek, millet, siz belirleyeceksiniz. Artık vekiller değil asıllar konuşacak, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletin' diyoruz. Millet, egemenlik hakkını kullanacak."

Erdoğan, alandakilere birlik ve beraberliklerini korumalarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz Türkiye'de Kürt'üyle Laz'ıyla Çerkez'iyle Gürcü'süyle Roman'ıyla Arnavut'uyla Boşnak'ıyla herkesi Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Bizde ayrımcılık yok, bizde mezhepçilik yok, bizde ırkçılık yok, yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevmek var işte. Bu tablo bunun ifadesi. Kardeşlerim, az önce içeride de söyledim bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Şunu unutmayın, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizi kimse bölemeyecek."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından sahneye çıkan gurbetçi gençlerden Oya İçten ve Muhammet Koçman'ın nişan yüzüklerini taktı.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Avusturya Viyana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title