Haberler

Başbakan Erdoğan: Uydurma Kararlarla, Delillerle Başlatılan Kalkışma Girişimleri Eğer Başarıya...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayındaki hadiseleri pek çok kişinin şahsı ve ailesiyle ilgili özel bir mesele sandığını vurgulayarak, "Halbuki yargı ve emniyet içindeki Pensilvanya elemanları marifetiyle yürütülen bu kalkışma girişimi Türkiye'nin geleceğine yönelikti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayındaki hadiseleri pek çok kişinin şahsı ve ailesiyle ilgili özel bir mesele sandığını vurgulayarak, "Halbuki yargı ve emniyet içindeki Pensilvanya elemanları marifetiyle yürütülen bu kalkışma girişimi Türkiye'nin geleceğine yönelikti. Tüm Türkiye'ye tüm millete yönelikti. Aynı şey şehir hastaneleri projelerinde de oluyor. Uydurma kararlarla, senaryolarla, delillerle başlatılan bu kalkışma girişimi eğer başarıya ulaşsaydı pek çok proje gibi İstanbul'un bu yeni havalimanı yatırımı da rafa kalkacaktı" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin açılışı yapıldı. 500 milyon dolara mal olan proje maliyeti tamamen THY'nin öz kaynaklarından karşılandı. 3100 personelin çalışacağı tesisin yıllık cirosunun 500 milyon dolar olması hedefleniyor. Onarım merkezinin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin havacılık tarihinde yeni bir sayfanın yeni bir dönemin açıldığını söyledi.

-"HAVA YOLUNU HALKIN YOLU YAPACAĞIZ"-

Bu tesisin hizmet girmesi ile Türkiye'nin artık uçak bakım onarım ve tasarımda da iddialı bir konuma yükselmiş bulunduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "Bu alanda dünyanın bölgesel ve küresel anlamda özellikle bir merkez olma hedefine yaklaşmış bulunuyoruz. Artık İstanbul Havacılığında diğer faaliyetler bakım ve onarım konusunda lider bir şehir ahaline geliyor. Geçtiğimiz 12 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en güzel örneklerinden biri havayollarında kat ettiğimiz mesafedir. Biz 12 yıl önce yola çıkarken "Biz Hava yolunu halkın yolu yapacağız" dedik. Çünkü uçaklarla seyahat etmek ülkemde her vatandaşımın imkânı değildi. Bu şartları oluşturmak geliştirmek kolay olmadı. 26 havalimanımız vardı şimdi 52 hava limanımız var. Bu ağ daha da genişleyecek. Benim vatandaşım taksiye bindiği zaman yarım saatte en uzak mesafede hava limanına ulaşabilecek duruma gelecek" dedi.

-"DÜNYADA TÜRKİYE, TÜRK HAVA YOLLARI BİR NUMARA OLDU"-

Eski Türkiye'de hava yolu ulaşa mı sadece ayrıcalıklı gelir düzeyi yüksek kesim için bir lüks olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımızın çok büyük bölümü uçağı belki de sadece havada görüyordu. Şimdi Iğdır da uçak var. Oraya kadar uçaklarımız gidiyor. Ülkemizin az sayıda şehrine sınırlı sayıda uçuş vardı. Yurt dışı seyahatleri belli ülkeler haricinde sadece yabancı havayollarının hâkimiyetindeydi. Şimdi Dünyada Türkiye, Türk Hava Yolları bir numara oldu. En çok ülkeye en çok noktaya uçabilen ülke oldu. Türkiye'nin tüm meselleri, gibi tüm eksikleri, tüm hayalleri gibi bu konuya da el attık. 2003 yılında iç hat yolcu sayısı 9 milyon iken, bu rakam 2013 yılında 76 milyon olarak gerçekleşti. Yurt dışına 60 noktaya uçuş yapılırken bu sayı 106 ülkede 236 noktaya çıkardık. Uçak sayımız, uçaklarda ve havalimanlarında verilen hizmet kalitesi, arttı."

-"BU PROJE GERÇEKTEN BÜYÜK"-

"Bu alandaki atılımlarımız sürekli devam ediyor. Karadeniz'de Ordu ile Giresun arasında ülkemizde denizin üzerine bir hava limanının şuanda inşa ediyoruz. Adana Mersin arasında yapacağımız Çukurova Havalimanı inşaatı devam ediyor. Onunla ilgili çalışmalar ileri bir safhaya ulaştı. En önemlisi ise İstanbul'a yapmakta olduğumuz temelini birkaç hafta önce attığımız yeni Hava Limanı. Çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bu projesi gerçekten çok büyük, çok önemli ülkemize hem havacılık hem de ekonomik anlamda çok ciddi katkılar sağlayacak bir yatırım. Dünyanın en büyüğü olacak bu havalimanının İlk etabının 29 Ekim 2017de açmayı hedefliyoruz."

-"BİZİM KARARLI DURUŞUMUZ SAYESİNDE OYUN BOZULDU"-

Pek çok kişinin Aralık ayındaki hadiseleri şahsıyla ailesiyle ilgili özel bir mesele sandığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Halbuki yargı ve emniyet içindeki Pensilvanya elemanları marifetiyle yürütülen bu kalkışma girişimi Türkiye'nin geleceğine yönelikti. Tüm Türkiye'ye tüm millete yönelikti. Aynı şey şehir hastaneleri projelerinde de oluyor. Orada da yine akıl hayal almaz. Uydurma kararlarla, senaryolarla, delillerle başlatılan bu kalkışma girişimi eğer başarıya ulaşsaydı pek çok proje gibi İstanbul'un bu yeni havalimanı yatırımı da rafa kalkacaktı. Bu Marmaray projesi varya onu bile 4-5 yıl ertelediler. Çok daha önce açılacaktı. Bu projelerin içinde yer alan iş adamları tutuklanacak, şirketleri çökertilecek böylece proje fiilen hayata geçirilemez hale gelecek. Bizim kararlı duruşumuz sayesinde bu oyun bozuldu. Tüm Türkiye'nin diğer tüm önemli projeleri gibi bu projede öngördüğümüz şekilde yürümeye devam ediyor" diye konuştu.

-"ZAMAN ONLAR İÇİN GERİYE DOĞRU İŞLİYOR"-

"Pensilvanya'nın da onunla birlikte olanlarında ihaneti, oyunu, tezgahı apaçık ortaya çıktı" şeklinde konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Artık bunların hiç kimseyi kandırması, kullanması, kimseyi kendi çıkarlarına alet etmesi mümkün değil. Zaman onlar için geriye doğru işliyor. Milletimizin ise lehine doğru işliyor. Milletimiz bu son seçimlerde hem bu ihaneti hem de kendi siyasi çıkarları için bu ihanete göz yumanların basiretsizliğini gayet iyi gördüğünü tartışmaya mahal vermeyecek şekilde ortaya koydu."

(HSN-AR/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türk Hava Yolları İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title