Haberler

Başbakan Erdoğan - ''Türkiye'nin nasıl sıçrayacağını anlatmaya artık kelimeler yetmez" -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Önceliğimiz, bizim kırmızı çizgilerimiz hizmettir, hizmet. Bu millete efendilik yok, hizmetkar olmak var" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Önceliğimiz, bizim kırmızı çizgilerimiz hizmettir, hizmet. Bu millete efendilik yok, hizmetkar olmak var" dedi.

Erdoğan, Manavgat ilçesindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçmişte başörtülü kızların okula gidişlerinin engellediğini belirterek, imam hatipli, meslek liseli, düz liseli diye ayırıldığını, meslek liseli üniversiteye gidemesin diye katsayı düzenlemesine gidildiğini belirtti. Katsayının ve başörtüsünün önündeki engellerin kalktığını hatırlatan Erdoğan, "Türkiye parçalandı mı, bölündü mü? Peki niye böyle eza, cefa çektirdiniz bu yavrulara, nedir bu çekilen çile, yazık değil mi, bunlar, bu milletin evladı değil miydi" diye sordu.

"Kardeşlerim 15 yılımızı yediler, 15 yılımızı" ifadesini kullanan Erdoğan, şimdi karanlıkların geride kaldığı yeni bir döneme girildiğini söyledi. Erdoğan, "Şimdi aydınlık dönem önümüzde onun için ileri gidiyoruz. Önceliğimiz, bizim kırmızı çizgilerimiz hizmettir, hizmet. Bu millete efendilik yok, hizmetkar olmak var" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, yola çıkarken, tek millet dediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bunun içinde Türkü, Kür'ü, Lazı, Çerkezi, Abazası var hepsi var, 36 etnik unsur var. Tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi şehit kanıdır, hilalimiz bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldızımız şehidimizin sembolüdür. Onun için ne diyor şair? 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Kardeşlerim, 780 bin kilometrekareyle bu vatan toprakları Türkiye Cumhuriyeti'nin vatan topraklarıdır, bunun üzerinde kimse bir operasyon yapamaz, kimse bir ameliyata giremez, girdiği anda bu milleti bulur, bizi bulur.

Türkiye'nin batısında bayrağımızı sallandır, Hakkari'ye gidince bayrağı cebine koy. Kim bu? CHP. Bunlar bu, bunlar bu... Bunlardan, bu ülkeye hizmet olur mu? Olmaz. Ben Manavgat'ın, Antalya'nın hassasiyetlerini, görüşlerini, kaygılarını çok iyi biliyorum. Çünkü biz alanda siyaset yapıyoruz, kapalı kapılar ardında değil. Biz milletin içindeyiz, sizlerin arasındayız. Kardeşlerim, Manavgatlı kardeşimin düşüncesi, kaygısı neyse biz aynı kaygıyı taşıyoruz. Bu milletin özünde ne varsa, mayasında ne varsa bizim anlayışımızda da o var. Durmak yok, yola devam. Bizim çizgilerimiz, milletimizin çizgisidir ve biz bu görüşlerden sapmadık, bundan sonra da sapmayacağız."

Manavgatlılardan müsterih olmalarını, gönüllerini hoş tutmalarını isteyen Erdoğan, "Onu üzecek, onun başını öne eğdirecek hiçbir işe girişmeyiz. Sevgili kardeşlerim, sevgili Manavgatlılar, Türkiye genelinde olsun, şehirlerimizde, ilçelerimizde olsun, proje, hizmet ve vizyon siyaseti üretemeyenler maalesef çamur atma siyaseti üretiyorlar. İstismar ve korku siyaseti üretiyorlar. Bu şekilde ayakta kalmanın mücadelesini veriyorlar. Geçmişte iktidar oldukları, iktidarın ortağı oldukları dönemde hiçbir eser ortaya koyamayanlar, beş yıllık süreleri olmasına rağmen, 3 yılda, 3,5 yılda hükümeti bırakıp kaçanlar, meydanlara hangi yüzle çıkıyorlar? Bunlar Türkiye'ye çok ağır bedeller ödettiler" diye konuştu.

Kendilerinden önceki DSP, MHP, ANAP iktidarın 23,5 milyar dolar IMF borcu bıraktığını, AK Parti iktidarlarının ise borcu ödeyerek 14 Mayıs'ta sıfırladığını ve Türkiye'nin artık IMF'ye borcu kalmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi IMF bizden borç istedi, 5 milyar dolar. Biz şimdi IMF'ye borç vereceğiz. Veren el, alan elden üstündür, hayırlıdır. Merkez Bankamız bizim milli bankamız değil mi ? Hani bunlar milliyetçi ya, cumhuriyetçi ya... Peki bize nasıl bıraktınız bunu, 27,5 milyar dolarla. Kardeşlerim şu anda Merkez Bankamızın rezervi ne oldu biliyor musunuz? 135 milyar 627 milyon dolar oldu. Nereden nereye, bire 5 artış. Yolsuzlukların hortumunu kestik, artık milletimin cebine akıyor. Üniversite öğrencilerimize bunlar 45 lira burs veriyorlardı, biz beslenme yardımıyla beraber 480 lira yardım ediyoruz, burs veriyoruz. Biz buyuz. Şu ana kadar yaptığımız okulların sayısı hamdolsun derslik olarak 205 bini buldu. Sıraların üzerinde ücretsiz olarak kitaplarımızı buluyor muyuz? Niye bizden öncekiler vermiyordu? Ahh Ah bunlar laf laf..."

Geçmişte hastanelere giden vatandaşın, doktorun reçeteye yazdığı ilaçları alamadığını dile getiren Erdoğan, ancak şimdi vatandaşın istediği eczaneden ilaçları rahatlıkla temin edebildiğini belirtti.

-"Biz buyuz, onlar laf üretir, biz iş üretiriz"

"Alanya- Antalya duble yolunun iktidarları dönemine kadar yapılamadığını söyleyen Erdoğan, 'Biz yaptık, daha da iyilerini yapacağız" dedi.

Antalya Havalimanı'nı yeni pist, yeni terminal binasıyla genişlettiklerini anlatan Erdoğan, "Bir taraftan Gazipaşa. Kardeşlerim biz buyuz, onlar laf üretir, biz iş üretiriz. İnşallah şimdi Antalya bir şehir hastanesiyle de buluşacak. Bunu da yapacağız. Dünya çok hızlı değişiyor, Türkiye çok hızlı değişiyor. İdeolojik saplantılarla, söylentilerle, korku ve istismarla siyaset yapılmaz. O dönemler geride kaldı. Önemli olan proje ve uygulama, önemli olan gelecek hedefi, eser siyaseti. Bir dünya kenti olan Antalya, bütün dünyada tanınan Manavgat artık içine kapanan değil, dünyaya açılan bir vizyona, böyle bir hayal ve hedefe sahip olmalıdır" diye konuştu.

-"Türkiye'nin nasıl sıçrayacağını anlatmaya artık kelimeler yetmez"

Manavgat'a 11 yılda birçok hizmet kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, "Antalya ile koordineli bir biçimde Manavgat'a çok daha fazlasını inşallah, öncelikle kazandırmaya devam edeceğiz. Türkiye'de istikrarı muhafazaya devam edeceğiz. Çözüm sürecini daha ileriye götüreceğiz. İnşallah şu terör belasını sıfırladığımız anda, Türkiye'nin nasıl sıçrayacağını anlatmaya artık kelimeler yetmez" dedi.

Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanlığının, Antalya ve Alanya arasında bir otoban projesi çalışması olduğunu bildiren Erdoğan, "Dağları delerek, tünelleri geçerek, güvenli ve hızlı bir şekilde nasıl Türkiye'yi bir yandan bir diğer yana ulaşımda, kolay hale getirdiysek, nasıl Ankara-Eskişehir, Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir nasıl ki buralarda yüksek hızlı trenleri yaptıysak, inşallah ülkemizin her yerinde de demir ağlarla Türkiye'yi öğreceğiz" dedi.

-Törenden notlar

Başbakan Erdoğan, Gazipaşa ilçesindeki toplu açılış töreninden Manavgat'a helikopterle geçti. Helikopteri MATAB futbol sahasına inen Erdoğan, törenin yapılacağı alana otobüsle geçti. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile yol boyunca vatandaşları selamladı. Yolda vatandaşlarca sık sık durdurulan Erdoğan, satranç takımı ve oyuncak dağıttı.

Erdoğan'ın konuşmasından önce Manavgat Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımınca konser verildi.

Alana gelişinde Erdoğan'a Dr. Hüseyin Vural İş Okulu engelli sporcuları ile Somali'nden Manavgat'a gelen öğrenciler tarafından çiçek verildi. Öğrencilerle sohbet eden Erdoğan, daha sonra toplu açılış töreni için düzenlenen alanda vatandaşlara hitap etti.

Manavgat'ta eğitim yatırımlarına katkıda bulunan hayırseverlere plaket veren Erdoğan, hayırseverlerden Ayşe Kasapoğlu'nun elini öptü. "Bütün eserler Manavgatımıza, Manavgatlılarımıza hayırlı olsun diyorum, ya Allah, bismillah" diyerek açılışı gerçekleştiren Erdoğan, daha sonra vatandaşların yanına gelerek, satranç takımı dağıttı. Bu sırada Başbakan Erdoğan ile görüşmek isteyen bazı vatandaşlar, korumaların yardımıyla Erdoğan'ın yanına gitti. Yanına gelen genç kızların sorunlarını dinleyen Erdoğan, yanındakilere talimat verdi. Başbakan Erdoğan, kucağına aldığı bir çocuğu da sevdi.

Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de katıldı.

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreni sonrası Manavgat'ta Ahmet Özel'e ait bir evi ziyaret etti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

title