Haberler

Başbakan Erdoğan: O Elleri Kırarız, O Tuzakları Bozarız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Şunu dost düşman çok iyi bilsin; eğer istiklalimize el uzatan olursa, eğer bu ülkeye el uzatan olursa, bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa biz o elleri kırarız, biz o tuzakları bozarız. Benim bu güzel ülkemde hiç kimse ameliyat yapamaz. Bir takım kirli eller, bir takım kirli çevreler benim bu güzel ülkemde kaos çıkaramazö dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Şunu dost düşman çok iyi bilsin; eğer istiklalimize el uzatan olursa, eğer bu ülkeye el uzatan olursa, bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa biz o elleri kırarız, biz o tuzakları bozarız. Benim bu güzel ülkemde hiç kimse ameliyat yapamaz. Bir takım kirli eller, bir takım kirli çevreler benim bu güzel ülkemde kaos çıkaramazö dedi.

Başbakan Erdoğan, Ordu'dan eşi Emine ve Kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte helikopterle Giresun'a geldi. Helikopterin liman sahasına inişi sırasında oluşan toz bulutu karşılamaya gelenlere zor anlar yaşattı. Başbakan Erdoğan daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan toplu açılış törenne katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile milletvekilleri ve diğer ilgililerin de katıldığı toplu açılış töreninde yaklaşık 7 bin kişiye hitap eden Erdoğan'ın sesinin kısık olması dikkat çekti. Erdoğan, konuşması sırasında kürsüye konulan bitki çayından sık sık içti. Giresun Meydanı'ndaki coşkuyu bu kez çok daha yüksek bulduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

'Rabbim kardeşliğimizi, birliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Allah bu güzel ülkeye zeval vermesin. Bu aziz millete taşıyamayacağı yükü yüklemesin. Biz ülke olarak, millet olarak, çok büyük acılar yaşadık. Büyük imtihanlardan geçtik. Çok büyük badireler atlattık. Kanımızı, canımızı vererek, dedelerimizi, ninelerimizi, kadınlarımızı çocuklarımızı şehit vererek istiklalimizi kazandık. Biz istiklale aşık bir milletiz. Ne diyor İstiklal Marşı; 'Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal'. Bir diğer yerinde, 'Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet' diyor. Kula kulluk yok, bakın. 'Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal?. Birileri varsın kula tapmaya devam etsin. Bizim ubudiyet anlayışımızda kula kulluk yoktur. Biz istiklalimizden zerre kadar taviz vermeyiz. Bağımsızlığımızda zerre kadar taviz vermeyiz. Şunu da dost düşman çok iyi bilsin; eğer istiklalimize el uzatan olursa, eğer bu ülkeye el uzatan olursa, bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa biz o elleri kırarız, o tuzakları bozarız. Benim bu güzel ülkemde hiç kimse ameliyat yapamaz. Bir takım kirli eller, bir takım kirli çevreler benim bu güzel ülkemde kaos çıkaramaz. Benim bu güzel ülkemin büyümesini durduramaz. Hangi örgütü kumlanırlarsa kullansınlar, hangi maşayı, hangi ajanı, haini kullanırlarla kullansınlar. Bu millet istiklali uğruna o uluslararası örgütlere de, onların maşalarına da gereken cevabı gerektiği gibi vermesini bilir. Herkes haddini bilecek. Sizin karşınızda Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Asırlardır kutlu bir yürüyüş yapan bir millet var karşınızda. Türkiye artık o eski Türkiye değil. Türkiye karanlık odakların, onların maşa örgütlerinin, hainlerin, ajanların provokatörlerin operasyon yapabilecekleri, istedikleri gibi davranabilecekleri ülke değil. Bunlar eskide, 27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta kaldı. Bu millet uyandı, güçlendi, hiç kimse bu ülkeye bu millete diz çöktüremez. Tarih boyunca olmadı. Bundan sonra da kimse bu milletin boynuna altın lale takamaz.ö

'KARANLIK TUZAK KURULUYORö

Başbakan Erdoğan, bir haftadır yargıdaki, emniyetteki bir takım odaklar eliyle Türkiye'de bir komplo uygulamaya konulduğunu da vurgulayarak şöyle devam etti:

'Yolsuzluk kisvesi altında son derece hukuksuz, çirkin aynı zamanda da son derece karanlık bir tuzak kuruluyor. Yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır. Bizim yolsuzluk konusundaki hassasiyetimiz zaten bellidir. Oluşturmak istedikleri algıya sakın ha itibar etmeyin. Bir takım gazetelerin, bir takım ajanların hukuku çiğneyerek yayınladıkları görüntülere, fotoğraflara, attıkları manşetlere, kullandıkları dile, yaptıkları montajla sosyal medyada yayınladıkları görüntülere asla aldanmayınız. Bu komplonun amacı başka, tuzağın amacı başka. Burada Giresun'da size küçük bir hesap yapacağım. Göreve geldiğimizde devletin borçlanma faizi, yüzde 63'tü. Benim Giresunlu kardeşim fındık topluyor, sonra gidiyor devletin borçlanma faizine bunu aynen yatırıyor. Çiftçi kardeşim, balıkçı, sanayici, esnaf tüccar kardeşim, sen çalışıyordun, alın terinin yüzde 63'ü faize gidiyordu. 2002'de bütçemizin yüzde 45'i faiz ödemelerine gidiyordu. Ahhh benim hemşehrilerim! Bütçenin neredeyse yarısı faiz ödemek için kullanılıyordu. Biz ne yaptık' Devletin borçlanma faizlerini yüzde 4.5'lara kadar çektik Hazmedemediler. Gezi olaylarıyla yüzde 4.5'a gerilemiş faiz yeniden yükselmeye başladı. Şimdi bütçede devletin ödediği faiz yükü yüzde 13'e düştü. Bu aradaki farklar şimdi benim Giresunlu kardeşimin, çiftçi, köylü, memur, işçi kardeşlerimin cebinde kalıyor. Türkiye bu işten 11 yılda, 642 milyar lira kazandı. İşte biz bu okulları, hastaneleri, adalet saraylarını, yolları, böyle yapıyoruz. Cebimizde kalan paralarla yapıyoruz. Faize yüksek miktarı ödemediğimiz için yapıyoruz. Barajlar yapıyoruz, fındığa, çaya, buğdaya hakkını veriyoruz. Geçmişte enflasyonla öldürdüler vatandaşımı. Enflasyonu yüzde 30'dan 6 ? 7'ye düşürdük. Milli gelirimiz göreve geldiğimizde 230 milyar dolardı. Şimdi 800 milyar dolara yaklaştık, aşıyoruz. Cumhuriyet tarihinde 79 senede 230 milyar dolar, ama biz bunu getirdik 10 senede 800 milyar dolara ulaştırdık. Bunlarda göz var ama görmüyor, kulak var, duymuyor. Dil var hakkı söylemiyor. Bunlar sadece iftira atarlar. Bunların iftiradan başka mesleği,sanatı yok.

'BUNLARIN ELİNE 5 TANE KOYUN VER, KAYBEDİP GELİRLER

Ülkenin kaynaklarının faiz olarak bir yerlere aktarılmasına engel oldukları için ihtiyacı olana yardım ve burs verebildiklerinin de altını çizen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bunu yaptığımız için mi yolsuzluk içine düştük' Bütün okullarda sıraların üzerine ücretsiz kitapları koyduğumuz için mi yolsuzluk yaptık? Paramızla kitap bulamıyorduk. Ah, doktor ilaç verir, SGK Genel Müdürü beyefendi, CHP'nin Genel Müdürü. Senin zamanında ilaç bulamıyorduk. Bunların eline 5 tane koyun ver, kaybedip gelirler. Bunlar kim, ülke yönetmek kim? Şimdi bunlardan rahatsız oluyorlar. Nasıl olmasınlar? 11 yılda Türkiye nereye geldi. Şu anda faiz lobisi kuduruyor. Bu para onların cebinde olacaktı. Biz alıkoyduk. Bunlar 642 milyar lirayı kaybetti. Dertleri bu! Bu kaybettikleri faizi geri almak istiyorlar, eskiden olduğu gibi Türkiye'yi yağmalamak, sömürmek istiyorlar. Biz babamızın oğlu olsa, devletin malını çalıyorsa bunun hesabını sorarız. İstikrarı kimsenin bozmasına müsaade etmeyiz. Güven ortamını kimsenin bozmasına müsaade etmeyiz. Bunlar huzuru bozmak, terörü geri getirmek istiyorlar. 1 yıldır Giresun'a şehit geliyor mu? Ama bilesiniz ki bundan rahatsız olanlar var. Şehitlerimizin gelmesini bekleyen ve isteyenler var. Çünkü buradan besleniyorlar.

Türkiye'nin uf kunu karartacak, eskiden olduğu gibi milletin kanını emmek isteyenler var.

Geçen hafta kurulan tuzak budur. Türkiye içindeki bir takım örgütler de kirli tuzakta taşeron ve maşa oldu, bu tezgahın değirmenine su taşıdılar.ö

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenerek, 'Ana muhalefetin genel müdürü çıkmış, buna çok dikkat edin. Burası önemli. Yargıdaki, emniyetteki hukuksuzlukları savunuyor. Diyor ki, '76 milyon sizin arkanızda' Ey genel müdür. Tabi tertemiz, pırıl pırıl olan genel müdürlerimi tenzih ederim. Ama bu temizlerden değil. Bunda her numara vardı. Bu Rahşan affıyla işi kurtardı. Şimdi ben soruyorum; eyy ana muhalefetin genel müdürü. Adını almayacağım ağzıma dedim ya! Adını alırsam taltif olur. Ama siz bunun kim olduğunu biliyorsunuz. Silivri'deki mahkemeye hakaret eden bu genel müdür değil miydi? Silivri'de kendi arkadaşlarını ziyaret ederek yargı üzerinde baskı oluşturmak isteyen kendisi değil miydi? Hakim ve savcılara hakaretler yağdıran, bundan dolayı hakkında fezleke olan bu genel müdür değil miydi? Bu genel müdürün milletvekili, affınıza sığınıyorum; benim polisime ana avrat söven bu genel müdürün milletvekili değil miydi? Kendi milletvekili, kendi hemşehrisi eline taş atıp polise atıyordu. Bu genel müdür o zaman polise değil, o ahlaksız vekiline sahip çıkıyordu. Şimdi çıkmış polis içindeki çeteleri savunuyorö dedi.

'DEMEK Kİ ÖN HAZIRLIK VARDI

Polisin arama yaptığı mekanlardaki tutumunu eleştirmeyi de sürdüren Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

'Polis görevlendirilip operasyona gidiyor. Bir polis operasyona da gitse, operasyonda girdiği ofiste veya evde bacak bacak üstüne atmak suretiyle elinde bir tespih, külhanbeyi gibi orada duramaz. Polis de olsa. Çünkü sen görevin neyse onu yapacaksın. Oraya gidip koltuğa oturacak, bacak bacak üsten atacaksın, elinde tespih, külhanbeyi gibi. Nedir o ya' Bu benim polisime, Türk polisine yakışmaz. İster yürütmede, ister yargıda olsun bu yanlışları yapanlar da karşısında hükümeti bulacaktır. Biz buna da iyi nazarla bakmayız. Çünkü burada samimiyet yok. Demek ki ön hazırlık, ön yargı, ön kabul var. Benim bakanlarımı lekelemek için bu adımları atanlara, bu tuzakları kuranlara çok açık söylüyorum. Millet bu tuzakları bozacaktır. Çarkçıbaşı diyorsak, boşuna demiyoruz. Nerede çete, kirli örgüt varsa CHP'yi onun yanında,arkasında, ona payandalık ederken bulursunuz. Yıllardır hakaret ettikleri bu çetenin arkasında saf tuttu. Arkasında vagon oldu. Benim milletim bu kirli ittifaka geçit vermez. CHP yolsuzluk arıyorsa geçmişine baksın. Yolsuzluk görmek istiyorsa yanı başındakilere baksın,. CHP Genel Müdürü yolsuzluk görmek istiyorsa, dosyasını raftan indirdiği ve şimdi aday yapmaya gayret ettiği kişilere baksın. Buradaki asıl mesele Türkiye, Büyük Türkiye, Yeni Türkiye meselesi. Onun üstesinden de inşallah hep birlikte geleceğiz.

MALUM LOBİLERİN NASIRINA BASTIK

Terörle mücadeleye devam ettiklerini de vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Terörle mücadelemiz devam ediyor. Çözüm sürecine çok farklı bir destek bekliyorum. Giresun çözüm sürecinde bizim yanımızda yer almalıdır. Milli birlik ve kardeşlik projemizde yanımızda yer almalıdır. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız. 1 yıldır Giresun'da anneler ağlamıyor, babaların yürekleri dağlanmıyor, ocaklar sönmüyor. 81 vilayette huzur ve güvenlik var. Bu da birilerini rahatsız ediyor. 30 yıllık dönemde Türkiye çok büyük paralar kaybetti. 1 trilyon gibi rakamlar kaybetti. Yeniden bu oyunu kurmak istiyorlar. Uluslararası ve ulusal örgütler bu işin içinde. Bu oyunu beraber bozacağız.

Dik duracağız, diklenmeyeceğiz, endişeniz olmasın. Bu yola çıkarken kefenimizi giydik ve yola böyle çıktık. Allah'ın bizden alacağı emaneti olan bir can var. Allah'tan başka kimse bu canı alamaz. Biz de bu canı Rabbimin takdir ettiği zaman sahibine teslim ederiz. Ondan ötesi var mı? Yok. El ele, omuz omuza bu yollarda yürüyeceğiz. Meselemiz insanımızı çok daha ileri noktalara taşımak. Çok daha modern hayatı yaşamalarına olanak sağlamak. Çözüm süreci bu noktada büyük önem arz ediyor. Terörden silah tüccarları, faiz lobisi, Türkiye düşmanları kazanıyordu. Kan ve kaos lobisi kazanıyordu. Çözüm süreciyle birlikte bu lobilerin hepsini elimizin tersiyle ettik. Faize giden 642 milyar lirayı milletimizin hizmetine verdiysek, teröre harcanan parayı da milletimize aktaracak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak için kullanacağız. Böyle yaparak malum lobilerin ayağına, nasırlarına basmış olduk. Geçtiğimiz hafta kurulan tuzak çözüm sürecine kurulan tuzaktır. Tuzağın amacı çok ama çok açıktır. Huzuru, istikrarı bozalım, faizi yükseltelim, teröre can verelim ve daha çok kazanmaya devam edelim istiyorlar. Bu tuzağı, oyunu beraber bozacağız. Türkiye üzerinde oynanan kirli hesapları alt üst edeceğiz. Yağma yok. Artık hiç kimse milletime böyle bedeller ödetemeyecek. Biz sizin hükümetiniz olarak, bu uluslararası karanlık çevrelere karşı, devletimizin içine sızmış paralel devlet arayışındaki örgüt ve çetelere karşı mücadele vermeye devam edeceğiz.

Hadiselerin başlamasıyla Türkiye'de bir kez daha çok kirli bir ittifak oluştu. Kimin kimle hareket ettiğine dikkat edin. Hangi gazetelerin ortak manşet attığına, hangi televizyonların aynı dili kullandığına hangi sermaye gruplarının birbirleriyle yan yana olduğuna dikkat edin. 27 Mayıs, 12 Eylül'de olduğu gibi ip gibi aynı çizgide buluştular. 28 Şubat'taki gibi tek ses oldular, tek vücut oldular. 12 Eylül halk oylamasında kimin kimlerle aynı hizaya geldiğini gördünüz. Şu anda da aynısını yapıyorlar. Şimdi yanlarına yeni müttefikler aldılar. Provokatörler üzerinden benim vatanımı karıştırmaya çalışıyorlar.ö

MİLLETİN EMANETİNE UZANAN ELLER KIRILACAKTIR

Başbakan Erdoğan, Türkiye üzerinde operasyon yapılmaya çalışıldığını da vurgulayarak, 'Uluslararası basını kullanarak benim ülkeme operasyon yapmaya çalışıyorlar. Çirkin kasetlerle, çirkin komplolarla, iftirayla, ithamla, karalamayla benim milletimi güya dize getirmeye çalışıyorlar. Dindar kisvesi altında bazı zavallı örgütleri taşeron olarak kullanıp, maşa olarak kullanıp benim güzel ülkemde kaos oluşturmak istiyorlar. Millet bu ittifakı da bozar. Siz bu kirli ittifakları defalarca bozdunuz. Bundan sonra da bozacağınıza inanıyorum. Biz bu yolda milletimizle yürüyoruz. Biz yanımıza kirli uluslararası basını alarak yürümüyoruz, kasetlerle yürümüyoruz. Yolunu şaşırmış provokatörlerle yürümüyoruz. Milletle yürüyoruz. Bize önce Allah yeter, sonra millet yeter. Onlar kimlerle yürürse yürüsün. Biz milletle yürüyeceğiz. Milletin duasıyla bugünlere geldik. İstikbale de öyle yürüyeceğiz. Sizin emanetinize el uzatmaya çalışıyorlar. O emanete uzanan eller kırılacaktır. Sizin iradenize, milli iradeye el uzatmaya çalışıyorlar. O kirli eller kırılacaktır. Bu ülke bağımsız kalacak. Bu ülke uluslararası örgütlerin operasyon sahası olmadı, olmayacak. Yolsuzluk kılıfı altında bu ülkede faiz, savaş, kan lobilerinin operasyon yapmasına müsaade etmeyeceğiz.

30 Mart'ta bu oyunu siz bozacaksınız. Kapı kapı dolaşacağız. Yapılanları anlatacağız.

Onların anlatacak hiçbir şeyi yok. Onlar sadeci iftirayı konuşurlarö dedi.

KARDEŞ OLALIM DİYEREK KARDEŞİNE KURŞUN SIKANLARDAN OLMAYALIM

Başbakan Erdoğan, derslik sayısını artırdıklarını da sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:

'Biz bu okulları niye kurduk' Yavrularımız yetişsin diye kurduk. Peki bu yavrularımız bu okullardan yetiştikten sonra birileri bu okulları yok farz etmenin gayreti içine girdiler. Peki bu okullar niye var? Bu oyunların arkası bu tür çıkar ilişkilerine dayanıyor. 30 Mart çok önemli. 30 Mart'ta millet kazanacak, demokrasi kazanacak. Çeteler kaybedecek. Örgütler tasfiye edilecek. 30 Mart'ta bir kez daha milletin dediği olacak. Hiç kimse moralini bozmasın. Kimse yeise düşmesin. Onların hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var. Onların bir tuzağı varsa bu aziz milletin de bir tuzağı var. Bu medyada son derece bilinçli, örgütlü, kasıtlı şekilde ülkeye karşı, millete karşı bir operasyon yapılıyor. Bu haberlere karşı dikkatli olun. Bir ajan, hain, size haber getirdiğinde ona inanmayın. Siyasi partileri dikkatli izleyin. Kimin kiminle değirmenine su taşıdığına lütfen dikkat edin. 28 Şubat'ta darbeye payandalık yapan sermayeye karşı dikkatli olun. Geçmişlerini unutmayın. Çok iyi analiz edin. Fitnecilere, kışkırtma yapanlara karşı dikkatli olun. Müslüman elinden ve dilinden diğer Müslüman'ın da emin olduğu insandır. Bu yapılan nedir? Biz Allah'ın izniyle bu kirli komployu da aşacak, bu günleri de geride bırakacağız. Bu süreçten alnımızın akıyla milletçe güçlenerek çıkacağız. Yeter ki bir ve beraber olalım. 76 milyon kardeş olalım. Ama kardeş olalım diyerek kardeşine kurşun sıkanlardan olmayalım. Kardeş olalım derken, kardeşinin izzetiyle, onuruyla oynayanlardan olmayalım. Öyle bir cevap verin k 30 Mart'ta inşallah Trabzon, Ordu, Ankara, İstanbul duysun. Karanlık merkezler sizi duysun.

Eğitimde ve bir çok alanda cumhuriyet tarihinde yapılmamış yatırımları yaptıklarını da dile getiren Başbakan Erdoğan, 'Bunları yolsuzluk yapan bir iktidar yapabilir mi'ö dedi. Ordu'dan gelirken Ordu - Giresun havalimanını da incelediğini anlatan Erdoğan, 'Deniz üzerine yapılıyor. Türkiye'de bir ilk olacak inşallah. Mayıs'ta terminal binası dışındaki tüm işleri bitiyor. Yıl sonunda da terminal binası tamamlanacak inşallah dedi.

Erdoğan'a konuşmasının sonunda Giresun'daki silah fabrikasında yapılan otomatik tüfek, kemençe ve tablo hediye edildi. Kemençeyi bir süre çalmayı deneyen Başbakan partililerden büyük alkış aldı. Bu sırada Bakan Binalı Yıldırım da Erdoğan'a mikrofon tuttu. Erdoğan, alanı dolduran partililere eşi Emine Erdoğan'la birlikte satranç takımı dağıttıktan sonra helikopterle Görele ilçesine hareket etti.

POLİS PANKARTI İNDİRDİ

Bu arada Başbakan Erdoğan'ın helikopterle Giresun limanına gelişi öncesi AK Parti bayrakları ile süslü iki balıkçı teknesine, 'Doğru söyle arkadaş, dinine imanına, balıkçılar kavuşsun yakında limanına' ve Recep Tayyip Erdoğan halkıyla bir arada, balıkçının başbakanı ekibiyle burada? yazılı pankartları asıldı. Ancak polis, Mustafa Kaptan ve Oğulları-2 adlı balıkçı teknesine asılan 'Doğru söyle arkadaş, dinine imanına balıkçılar kavuşsun yakında limanına' pankartını indirdi. Polislerin pankartı araca götürdü, tekne sahiplerinin kimlikleri sorgulandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title