Haberler

Başbakan Erdoğan İzmir'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerine kurulan kumpasların işe yaramadığını belirterek, milletin başbakanına sahip çıktığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerine kurulan kumpasların işe yaramadığını belirterek, milletin başbakanına sahip çıktığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisinin İzmir mitingine katıldı. Başbakan Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile AK Partili ilçe belediye başkan adayları eşlik etti. Başbakan konuşmasına İzmirlileri selamlayarak başladı. Gündoğdu Meydanı dolduranları işaret eden Başbakan Erdoğan, "Şu tarihi manzara. Medya bu da mı montaj? Kes, kırp istediğin gibi dağıt ama aldatamazsınız. Başbakanını bağrına basan İzmir'e sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

1947 ylında Demokrat Parti'li (DP) merhum Adnan Menderes'in İzmir'de bir mitingde yapacağı konuşma için Basmane'den Konak Meydanı'na gelişini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Şu muhteşem manzara bana neyi hatırlattı biliyor musunuz? Yıl 1947 Basmane İstasyonu'nda Çankaya'ya kadar on binlerce İzmirli önemli bir isimi bekliyor. Tren Basmane İstasyonu'na geliyor. Merhum Menderes ve Celal Bayar trenden iniyor. Öyle izdiham var ki Konak meydanına zor geliyorlar. Konak meydanında on binlerce İzmirliyi selamlıyor. Polis Menderes'i aşkla bağrına basan kalabalığa müdahale ediyor. Kurşunlar sıkılıyor ve kurşunlar Menderes'in bulunduğu balkona geliyor. Menderes eğilmiyor. Bakışları buğulu, gözleri yaşlı milleti selamlıyor. Celal Bayar Menderes'in eğilmesini istiyor. Bu büyük milletin muhabbeti karşısında kurşun bize işlemez diye konuşuyor. Ağustos'tan önce böyle bir şey yok. Ağustos'ta işte o imanla tutkuyla muhabbetle Menderes İzmir'den başlayan Türkiye'nin sevgilisi başbakanı oluyor. Unutmayın CHP o gün de vardı. Bugünkünden farklı değildi" dedi.

"CHP YIKIMDIR, ATEŞTİR"

Başbakan Erdoğan mitingini gerçekleştirdiği Gündoğdu Meydanı'nda bir gün önce protesto yaşandığını belirterek, "Çok enteresan bu gece yarısı bu meydana birileri gelmiş Taksim'deki Gezilerin devamı olanlar gelmiş, buraları ateşe vermişler. CHP zihniyeti yıkımdır ateştir, ortalığı karıştırmaktır. Bunların bu ülkede dikili ağacı yok İzmir buna hasret. Muhteşem topluluk bunu söylüyor bunu konuşuyor. Biz inşa ediyoruz. DP Merhum Menderesi Türkiye'den, siyasetten hatta hayattan kazımak istedi. Bugünkü Kılıçdaroğlu gibi iftira attılar. Millet nezdinde itibarını yok edemediler. Şimdi de CHP'nin başındaki bu zatta takiye var mı? Yalan var mı? iftira var mı fitne var mı? fesat var mı? Bundan bu ülkeye bir şey olmaz. Onun peşinden giden yöneticilerinden de bir şey olmaz" diye konuştu.

27 Mayıs darbesinin arkasındaki ismin CHP olduğunu aktaran Başbakan Erdoğan bugünkü tabloda muhalefetin tutumunun farksız olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "İzmirli kardeşlerim 27 Mayıs darbenin arkasında kim vardı? CHP. Ondan sonraki darbelerin arkasında da o vardı. Değişen hiçbir şey yok. DP'yi kapattılar Menderes'i idam ettiler. Ama yine de millet aşkını ve Menderes'i silemediler. Menderes de, 'DP'yi bu memleketten silip süpürmeye muktedir iseniz her vatandaşın kalbine ellerini sokan orada yanana hürriyet aşkını söküp atınız' diyordu. Evet, Ama milletin kalbindeki o hürriyeti yakan ateşi söndüremediler. O sevdayı asla söküp alamadılar. Şu millete unutturamadılar. Bu millet idam edilen başbakanını unutmadı. Ama onu idam edenleri unuttu. Lanetle anıyor. Bu millet demokrasiden umudunu kesmedi. Millet iradeden vazgeçmedi. İşte bugünde millet demokrasiye sahip çıkıyor".

EL HAREKETİNE KIZDI

Başbakan Erdoğan, İzmir'de miting alanına gelişi sırasında bir bayanın balkondan kendisine çirkin bir hareket sergilediğini aktararak, "Buraya gelirken bir bayan. Yanında kocası var. Eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki işte CHP bu. Ülkenin başbakanı oradan geçiyor sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Sen bir bayansın. Bir ülkenin başbakanı oradan geçerken sen nasıl böyle bir hareket yaparsın? İşte CHP'nin zihniyeti budur. Yani erkek yapsa anlarım da ki o da yapamaz. İşte onun için 30 Mart bunun için çok önemli" dedi.

"CHP ÇÖP DEMEK"

CHP'li Belediyenin İzmir'de yetersiz kaldığını açıklayan Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "İzmir'i bu kadar zaman susuzluğa mahkum eden kim? CHP belediyesi öyle mi? Bu adam hangi yüzle gelip yüz isteyecek? Biz buraya suyu getirdik. Neyle. Görse Barajıyla. Ama bunlarda utanmadan sıkılmadan biz getirdik derler. İşte hala İzmir gibi bir şehirde vahşi depolama yapılıyor çöp depolamada. Kaç dönemdir burası CHP tarafından yönetiliyor hala bir modern depolama yapamadınız mı? CHP çöp, kirlilik, yolsuzluk, susuzluk demektir. Bunlardan belediyeci olmaz. Şimdi şu andaki belediyecilik anlayışına parlamentoda CHP karşı çıktı. Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Genel Müdür zaten bu işlerden hiç anlamaz. Bu çarkçı Kemal biliyorsunuz. Ben İstanbul'dan belediye başkanı olarak geldim. O zaman yine Binali Bey'i buraya getirdiysek bunun sebebi var. İzmir'e böyle bir yerel yönetim anlayışı yakışmıyor. Şu İzmir'e gelen çevre yolları AK Parti iktidarı ile oldu. İzmir'de dünyanın en ileri limanı yapılıyor. Çandarlı limanı. Bunların hayali bile buna erişemez. Dün İstanbul- İzmir otoyolunun önemli bir adımını attık. Dilovası'nda daha önce Binali bey görevdeyken denizin dibine 42 metre temelini atmıştık. Son temelini de Kocaeli'nde attık. Dün gece bu bitti. İzmir - İstanbul arasının en önemli aksı. Bunu hallettik. 5 ayrı noktada otoyol yapılıyor. 8 saatlik mesafe 3,5 saate iniyor. Allah aşkına bunu ortaya koyan AK Parti mi yoksa af edersiniz bir modern çöplük ortaya koyamayan CHP mi? En büyük görev hanım kardeşlerime düşüyor. Beyler kızmıyorsunuz değil mi? Kale içeriden fethedilir. 15 günümüz var. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gençler, beyler sizlere de sesleniyorum. 15 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bugün İzmir başka. Sivas'tan yola çıktık 32'inci durak. İller bazında. Hızla yola devam ediyoruz. Yola devam edeceğiz. 81 vilayet benim irademe dokunma diyor. Benim partime hükümetime dokunma diyor. Bu hükümeti ben iş başına getirim ben ne zaman istersem o zaman indiririm diyor."

AK GENÇLİK KIYASLAMASI

Başbakan Erdoğan yaptığı tüm mitinglerde herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını belirterek, CHP ve AK Parti gençliği arasında kıyaslama yaptı. CHP gençliğinin terörize bir tutum sergilediğini söyleyen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Sizin bu heyecanınız bizi diri tutuyor. Gittiğimiz illerde hiç kimse taşkınlık yapmıyor. Onunla iftihar ediyorum. CHP'nin gençliğine bakın elinde molotof, taş, sopa. Ortalığı terörize ediyor. MHP'nin gençliğine bakın. Bakın AK Parti gençliğine elinde tableti, okuyor. Öyle taşla sopayla olmaz. Af edersiniz duvarlara edep dışı yazılarla olmaz. Gezicilerle çevrecilik olmaz. Vatansever, milliyetçi gençlikle bu. Millet diyor ki, 'biz söyleyeceğimizi sandıkta söylüyoruz ve 30 Mart'ı bekliyoruz. Sokaklardaki azgınlığı, vandallığı, CHP'nin, MHP'nin gerilim siyasetini, medyanın kışkırtıcı manşetlerini milletim çok ama çok iyi görüyor. Pensilvanya'daki zatın birilerinin maşası olarak Türkiye'yi karıştırmak için nasıl bir ihanet içinde olduğunu benim aziz milletim çok iyi görüyor. Ama millet sandığı bekliyor. Sözünü sandıkta haykırmak için dirayetle bekliyor. Devlet nazarından hiç kimsenin diğerinden farkı yoktur. 77 milyonun içinden doğuştan gelen özellikleri nedeniyle diğerinden üstün değildir. Biz MHP gibi ne siyasal Türkçülük ne de BDP gibi siyasal Kürtçülük ne de CHP gibi kumsalların partisiyiz. Bizde etnik dinsel milliyetçilik yapmıyoruz. Biz 780 km'nin partisiyiz".

BAYRAK GÖNDERMESİNE ŞİİRLİ YANIT

BDP, MHP ve CHP'nin Türkiye'nin belirli yerlerdeki siyasi platformlarda boy gösterdiğini dile getiren Başbakan Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen günlerde Türk bayrağı geçtiği sırada AK Partili vekillerin ayağa kalkmadığı yönündeki eleştirilerine şiirle yanıt verdi. Başbakan Erdoğan konuşmasına şu sözler ile devam etti: "BDP, MHP, CHP belli yerlerde var. Niye Sivas'ın ötesine gitmiyorsun verdiği cevabı duydunuz mu ta Pekin'e Washington'a gittim diyor. Adresi şaşırdı yahu. Niye Erzurum, Van, Hakkari'ye gidemiyorsunuz? O da ısmarlama. Birileri bu ülkede hep kendilerini yabancı hissetti. Kılıçdaroğlu da bunlardan biri. Halkını kucaklayamazsın. Hakkari'ye gitti bir tane Türk bayrağı yok. Sadece CHP bayrakları ile miting yaptı. Ben gittim aynen buradaki tablo. Türk bayrakları ile AK Bayrakları yan yana. Tek millet, tek bayrak, tek vatan dedik. Kılıçdaroğlu Kırkpınar'a gitmiş. Bayrak geçiyormuş, AK Partili bakanlar ayağa kalkmamış. Oradan bizi eleştiriyor. Bize gelip bayrak hesabını verme Sen önce Hakkari'nin hesabını ver. Orada gittin pazarlık yaptın bir miktar millet topladın. Zannetin ki buradan oy alırım. Milletvekili seçimlerinde dördüncü parti oldun. Yahu Kılıçdaroğlu sen bu işi öğrenemedin. Biz bayrak olayında çok hassasız. Zira ben yavrularıma bayrak sevgisini ilkokulda öğrettim. Bir kısmını okuyalım da Kılıçdaroğlu dinlesin. "Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin, gelinliği şehidimin son örtüsü, ışık ışık dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum. Senin destanını yazacağım" İşte biz böyle yetiştirdik yavrularımızı. Kılıçdaroğlu senin daha öğrenecek çok şeylerin var. Türk bayraklarını Kızılay Meydanı'nda yakanlarla berabersin sen ve milletvekillerin. Benim polisime küfür eden senin milletvekillerin. Kime neyi anlatıyorsun?"

İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN

11 yıldır hükümet olarak Türkiye'nin her noktasına eşit hizmet götürdüklerini ve götürmeye devam ettiklerini aktaran Başbakan Erdoğan, CHP'yi destekleyen vatandaşlara seslendi. AK Parti'nin hizmet partisi olduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan İzmir'den aday gösterilen Yıldırım için destek isteyerek şöyle konuştu: "CHP'ye gönül veren kardeşlerim bunların ne olduğunu bilmeniz lazım. Bu ülkede çok ciddi sıkıntılara neden oluyor. İzmir'e şu çirkin gece kondular yakışıyor mu? Hangi belediyeler var? Size bu yakışıyor mu? Biz modern İzmir diyoruz. Tecrübelerimi Binali kardeşim ile paylaşalım. Laf değil, icraata bakarız. Gözleri var göremezler, kulakları var duyamazlar, dilleri var hakkı konuşamazlar. Bu CHP birinci köprüye karşı ikincisine, üçüncüsüne karşı. Marmara'y'ı Allahtan göremediler. Denizin altında kaldı ya. ve Marmaray bitti. Ama şimdi bu Marmaray'dan geçiyorlar. İki gün sis oldu. İstanbul'a geçenlerde her gün 300 bin kişi geçiyor. Binali Bey de burada tüneller ile ilgili projelerini açıkladı. Şu Kılıçdaroğlu'nda utanma sıkılma yok. Yolsuzluktan bahsediyor. Biz 230 milyar dolar ile aldık. Şimdi 820 milyar dolar. Buradan burada çıkıyorsun nasıl bunu söylüyorsun? Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi? Bizde vatan aşkı var. Tek vatan diyoruz. İzmir'de ne varsa Van'da da o olacak. Çünkü adaletsizlik yapmayacağız. Kalkınırken hep beraber kalkınacağız. Kim derdi Ağrı, Kars Şırnak'a havalimanları yapılacak. Bunlar durup dururken olmadı. İş bilenin kılıç kuşananın, Öyle lafla milliyetçilik olmaz. Tek Devlet. Devlet içinde devlet paralel yapı asla böyle bir şey olamaz. Tek millet tek bayrak tek devlet. Sakın oy pusulalarına yazı yazmayın. AK Parti'nin altına 'Evet' yazacağız".

"CHP, MHP VE PENSİLVANYA'NIN BİRBİRİNDEN FARKI YOK"

Muhalefet partilerin yıllardır bölücülük yaptığını eleştirilerin artık nakarat niteliğinde olduğunu aktaran Başbakan Erdoğan kimsenin yaşam tarzına karışmadıklarını dile getirerek, "Ne oldu? Böldüler bizi yahu. Bu CHP, MHP ve Pensilvanya'nın birbirinden farkı yok. Yaşam tarzlarına müdahale ediyorsunuz diyorlar bize. Allah aşkına nerede hangi uçakta. Otobüste devlet dairesinde nerede? Bu bunların nakaratıdır. Hatta bir kızcağız Pendik'te trenden düştü. Bak gördün mü dediler, 'göreve gelir gelmez başı açık kızı aşağı attılar" ama devran artık eski devran değil. Artık yutmuyorlar. Bütün kardeşlerim el ele versinler Esma'nın ruhunu şad etsinler. Biz 77 milyonu kardeş yaptık. Biz bir olacağız, iri olacağız. Diri olacağız Hep birlikte Türkiye olacağız. Bu Türkiye'yi kimse tutamaz, bu Türkiye'nin önünde kimse duramaz. Diyorlar ki, ' Türkiye borçlu. Yalan söyleme Kılıçdaroğlu. Ne ararsan var bunda. Gördüğünüz gibi AK Parti apayrı. Demokrasi bizim için güç kazandı. O yüzden büyük medeniyet yolunda insan demokrasi ve şehir. Bu üç başlıkta yola çıktı. İzmir'de istiyoruz ki Binali Yıldırım ile demokrasi taçlansın. İnsan hizmet görsün. Şehir şahlansın. Artık Türkiye gereksiz tartışmalarla reva etmesin. Enerjisini gerilimlere harcasın istemiyoruz. Türkiye ayrıştırmaların, çatışmaların ülkesi olmasın. Kimse kimseyi ötelemesin horlamasın. Biz karşımızdakilerden de bunu bekliyoruz".

MECLİSİN ÜSTÜNLÜĞÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradenin merkezi olduğu vurgulayan Başbakan Erdoğan istikrarlı bir Türkiye karşısında hiç kimsenin duramayacağını belirterek, "Kardeşlerim Gazi Mustafa Kemal meclisi kurdu. Meclis Türkiye'dir dedi. Tıpkı ilk meclis gibi bugünde yarında meclisler iradeniniz üzerinde olacaktır. Türkiye hakkında her kararı meclis verecektir. Bugünde yarın da meclis sadece sandık yolu ile belirlenecektir. Sandık dışında Türkiye'ye yol çizen her yol gayrimeşrudur. İnanın bu CHP, MHP bu ideolojilerini kolay kolay terk edecek partiler değildir. Gönül veren kardeşlerime söylüyorum, 'gelin el ele verelim. İzmir değişim istiyor. Ben şu anda bu değişimi görüyorum burada. Ama CHP zihniyeti ile değil kör ideolojisi değil eser hizmet projesi kazansın istiyoruz. İzmir artık çöpten bakımsızlıktan kurtulsun istiyoruz" diye konuştu.

PENSİLVANYA İLE AKLINI FENA BOZMUŞ

Anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gaflarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başbakan Erdoğan partiden 'Halk' ibaresinin çıkarılması gerektiğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bidon kafalılılar, göbeğini kaşıyan halk' dediler. CHP sen o halkı çıkar oradan. Senin hakla işin yok. Geçen gün Sakarya'da konuşuyor. 'Burada belediyeyi alırsak meydanın altına otopark yapacağız' diyor. O meydanın altına yıllar önce AK Parti otopark yapmış. Yani kendisi de adayı da şehire bu kadar yabancı. Kılıçdaroğlu İstanbul'dan aday oldu. Nüfusunu gitti Kağıthane ilçesine taşıdı. Nerede oturuyorsunuz diye soruyor? 'Kağıttepede oturuyorum' diyor. Sonra sandığa da gidemedi. Bir aday seçimde sandıkta oyunu bile kullanamadı. Sen adaysın oyunu bile kullanamıyorsun. Bunun eline üç koyun verin kaybeder gelir. Lokomotifi ne olursa vagonları da oraya gider. Diyor ki ' Mersin'i AK Parti'den alacağız' Zaten Mersin CHP'de. İyice dağıtmış vaziyetti. Pensilvanya ile aklını fena bozmuş. Pensilvanya'dan gelen muskalar da tutmuyor. Bunlar halka topluma şehirlere bu kadar yabancı. İstismarla korkutarak oy toplamaya çalışıyorlar. İzmir'de de bunu yapıyorlar. İstanbul'daki adayı vatandaşı yumrukluyor. Biri alkışlamıyor diye teneke gibi burada ne yapıyorsun' diyor. Bir belediye başkan adayı bunu söyler mi? Bunların moralleri iyice bozuldu. Kurdukları kumpas işe yaramadı. Onlar saldırdılar, kaset yayınladılar, montaj yaptılar, iftira attılar. Millet Başbakanına sahip çıktı. Biz işimize bakacağız. O kadar dağıttılar. Dizide peygamberimiz iniyor onu kamyonete bindiriyorlar ve yürütüyorlar. Bunlar iyice dağıttılar, iyice çığırından çıktılar. Bunların vatan sedası yok. Bunlar her yerde yıkıyor. Biz inşa ediyoruz. Pensilvanya'nın dershanesinde okuyan çocuklarımız okullarında okuyan çocuklarımız varsa onları çıkaralım. Milli Eğitim olarak haftasonu biz ücretsiz ders vereceğiz. Anne baba ne istiyorsa biz bakanlık olarak dersi vereceğiz. Çok sömürdüler. Söyleniyor ya sülük gibi emdiler. Fakat sülük zararlı kanı emer, bunlar faydalı kanı emdiler. Bunların yayın organlarını evinize sokmayın". - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title