Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Dava

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Ocak 2014'deki TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

"KAMUOYUNUN YANLIŞ OLUŞMASINI ETKİLEMEK"

Başbakan Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Burhanettin Sevencan ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, konuşmasında, 17 Aralık'ta başlayan ve "yolsuzluk soruşturması iddiası adı altında jüristokrasi/yargı darbesi" yapmak isteyen kişi veya grupların hedefledikleri "algı yönetimini" desteklediği, kamuoyunun yanlış oluşmasına katkı sağladığı iddia edildi.

"BAŞ ÇALAN" LAFINA DAVA

Kılıçdaroğlu'nun, siyasi, hukuki, teknik eleştiri yapmak yerine, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettiği savunulan dilekçede, davalının, Başbakan Erdoğan için kullandığı, "baş çalan, yolsuzluk konusunda usta, dünyanın en zengin başbakanı, zalim, utanmaz, yüzsüz, rüşvet alan" gibi ifadelere yer verildi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ AŞILDI"

Söz konusu konuşmanın eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırların aştığı kaydedilen dilekçede, "Düşünce açıklaması adı altında yapılan fakat orantısız, kaba, incitici, onur kırıcı ve gerekli olmayan sözler içeren bu tür açıklama. kesinlikle düşünce açıklaması, ifade özgürlüğü veya siyasi eleştiri olarak kabul edilemez" değerlendirmesinde bulunuldu.

Davalının, söz konusu konuşması ile açıkça hakaret etmeyi, aşağılamayı, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarının toplum katında zedelenmesini, toplumun husumetine, hınç ve kinine maruz bırakılmasını amaçladığı savunulan dilekçede, siyasi eleştiri sınırını aşan bu söz ve değerlendirmelerin, bir siyasetçinin söyleyeceği sözler olarak kabul edilemeyeceği vurgulandı.

"AĞIR KARŞILIĞI OLMALI"

Kılıçdaroğlu hakkında, benzer konuşmalarından dolayı açılan davalara örnekler verilen dilekçede, şunlar kaydedildi: "Davalı, çirkin, kaba, onur kırıcı, suç isnadı içeren, iftira atan ve  hakaret edici bir üslupta konuşmayı ilke edinmiştir. Dava açılıp tazminat ödemek zorunda kaldığı beyanları tekrar tekrar söyleyerek yeniden dava açılmasına sebebiyet vermektedir. Davalı, bu üslupla konuşmasının, siyaset kurumuna zarar verdiğini, ortamı ciddi manada gerdiğini görmeli ya da mahkemeler bu ağır, haksız tahrik ve tacizleri, iftira ve suç isnatlarını yüksek miktarlı tazminat davalarıyla durdurulmalıdır. Tazminat miktarının azlığı, davalının aynı üslupla konuşmasının yeni bir gerekçesini oluşturmaktadır. Davalı, en sert şekilde siyasi eleştiri yapabilir ancak iftira atıp, suç isnadında bulunamaz ve hakaret edemez. Artık davalının, bu üslupla konuşmasının ağır bir karşılığı olmalıdır."

Davalının istediği zaman Başbakan Erdoğan'a hakaret etmesinin, iftira atmasının ve suç isnadında bulunmasının, takdir edilecek yüksek oranlı tazminat miktarları ile önlenmesi istenen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 100 bin lira manevi tazminat ödemesi talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ali Özkaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (44)

DDDDDDDDDDDDDDDeyup6_6@hotmail.com:

SYN KILIÇDAROĞLU BAKIYORUMDA HERGÜN BAŞBAKANIMIZI AKŞAMA KADAR ÇEKİŞTİRİYORSUNUZ PARTİNİZ BU ÜLKE İÇİN NELER YAPACAK İÇ POLİTİKANIZ DIŞ POLİTAKINIZ NE BU ÜLKE İÇİN PARTİ OLARAK NELER YAPICAKSINIZ ÜLKE SORUNLARINI NASIL ÇÖZÜCEKSİNİZ HEDFİNİZ NE PROJENİZ NEDİR HİÇ BİRİ YOK ŞÖYLE YOLSUZLUK BÖYLE YOLSUZLUK SEÇMENİZİ DE TATMİN ETMİYORSUNUZ AGRASİF OLUYORLAR

21
25
yanıtYanıtla
osman gezicigezici2001@gmail.com:

Yolsuzlukları tabii ki dile getirecek. Diğer sözlerinize tamamen katılıyorum.

yanıt0
yanıt0
MMMMMMMMBasterd_-_crew@hotmail.com:

DDDDDDD: kATİLİYRUM SANA kardes butun gun sabah aksam yatiyorlar basbakan kalkiyorlar basbakan Bigunde cikip DEMEdiler Ulke icin sunu Yapicaz Ulke icin bunu yapicaz Vatandas halk icin bunu yapicaz gelde iki kelimeyi birlestiremeyen adama oy ver elestiriyi bende yaparim sen yapicaklari Soyle Kılıcdaroglu

yanıt0
yanıt0
eski akplisfsdg@hotmail.com:

Sayın kılıocdaoğlu lafını sözünü esirgeme ALLAH SENDEN RAZI OLSUN hakkımızı savunan birisi var artık

23
21
yanıtYanıtla
ANGARALIsuleyman2929@hotmail.com:

DELİ KANLI OL ORAYA ESKİ AKP Lİ YAZMA CHP Lİ YAZ .. BİR ÇOK YERDE YORUM YAPMIŞSIN. BIRAK ESKİ YENİ AKPLİ BİLE OLAMZSIN. DOĞRU OL DOĞRUYU SÖYLE HERKES ALKIŞLASIN. YAMUK OLMA.. NEYSEN OSUN..

yanıt0
yanıt0
CIRAKbirolcelik@web.de:

BU ARKADAS CHP NIN CANAK YALAYICISI ESKİ AKPLİ FALAN DEGIL YALAKALIKTA ÜSTÜNE YOK

yanıt0
yanıt0
hakkariliaz.mk_007@hotmail.com:

başbakan gerisi yalan. Başbakan alır inşallah bu mahkemeyi. Dünya lideri, allahın adamı, türkiyede gelmiş geçmiş en başarılı siyasetçi. Onu sevmeyen dahili harici düşmanlar capulcular baronlar. Gerisi başbakanı sever. Istesenizde istemesenizde yüzde 50 oyu herzaman garanti. O yüzden kendinizi boşuna yırtmayım fıtık olursunuz.

17
20
yanıtYanıtla
Hakkariliye cevapeskici055@hotmail.com:

ulan yalaya yalaya bitiremedin varya :)))))))) ne adamsın biraz haysiyet şeref olsun yahu edep yahu sen kendini yırtıyorsun peki ama neden be kardeşim benim bildiğim hakkarili böyle yalamaz bir insanı rahat ol sen başbakanın kaybettiği nerde görülmüş... avrupa da bir ülke desen hani derim kaybeder ama burası türkiye kardeş ben başbakanı sevmiyorum diye bana çabulcu vatan haini nasıl dersin diyebilirsin artık senin zekan konusunda gerçekten endişelerim var sen fert birey olamazsın bu yalakalıkla özür dilerim ama bu gerçek HAKKARİLİ birde gerçekten hakkarili isen bile HAKKARİ güzel ülkemin güzel şehri güzel insanları var sen hakkarili rumuzuyla bari bu işleri yapma gören Hakkarili kardeşlerim bana hak verecektir öyle umut ediyorum

yanıt0
yanıt0
angaralısuleyman2929@hotmail.com:

angaradan selam hakkariye... dogru bir tanedir. sana cevap yazan neyi yaladığını bilmiyor.. o yüzden böyle hırcın..

yanıt0
yanıt0
AHMETKAYAerganili21kaya@hotmail.com:

akpyı öven yalamacılar sız hocanın kıçını döne kadar yalADINIZ BUGUNDE ÇAMUR ATINIZ ERDOGAN HUKUMETININ YOLSUZLUGU GELMIŞ GEÇMIŞ BURTTUN PARTILERDEN ÇOK AÇIK VEREN OLDUMU İHRAÇ OARTIYE AYKIRI KONUŞUYOR ADAM YEMIYOR KONUŞSUN HIRSIZ YALAMACILARA SON

yanıt0
yanıt0
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title