Haberler

Başbakan Erdoğan: Bu Toprakları Hain Uzantılar Asla Teslim Etmeyeceğiz"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kesinleşmemiş seçim sonuçların ardından genel merkezde balkon konuşması yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kesinleşmemiş seçim sonuçların ardından genel merkezde balkon konuşması yaptı. Bu konuşmada 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla gündeme gelen oğlu Bilal Erdoğan, Eski Bakanlardan Egemen Bağış'ın da olması dikkatleri çekti.

Konuşmasına teşekkür ederek başlayan Erdoğan, cemaate ve muhalefete yüklendi. Başbakan Erdoğan, "İşte bugün 30 Mart Ne dediler; "25 Mart'tan sonra kaos dediler.' Doğru, kaosu gördük. Neydi o kaos? Bu milletin, bu devletin, bu ülkenin ulusal güvenliğine müdahale ederek, Dışişleri Bakanlığı'nı dinleyecek kadar bu ülkenin vatan hainlerini tanıma fırsatı buldu. Doğru, onların kaos planı buydu" dedi.

Erdoğan, "Bunların inine gireceğiz" açıklamalarını bir kez daha yeniledi.

-"SİYASET ONUR İSTER"-

Tayyip Erdoğan'ın hedefinde muhalefet liderleri de vardı. Erdoğan, "Artık sesleri, solukları çıkmayacak. Yarın biz kazandık diyecekler. Her ne kadar yüzde 26, yüzde 27, yüzde 28 de alsalar "biz kazandık' diyecek Genel Müdür. Öbürü çıkacak "biz kazandık' diye. Niye? hayatları bunların böyle geçti.

Ben ne dedim "Eğer birinci parti olamazsak ben genel başkanlığı bırakırım' dedim. Zira; siyaset onur ister, siyaset bu noktada asillik ister. Makamı zenginleştirebiliyorsanız orda oturun. Eğer zenginleştiremiyorsanız bırakıp gidin" diye konuştu.

Muhalefet liderlerinin makamdan hazlandığını savunan Başbakan Erdoğan, milletin Türkiye'ye ve dünyaya "Biz buradayız. Türk milleti geçilemez, biz bu ülkenin sahibiyiz, millet eğilmez, Türkiye yenilmez " mesajı verdiğini söyledi.

-"HESABINI VE BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"-

"Şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakları, Prensilvanya'ya ya da buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Şu anda kaçan kaçtı. Yarından itibaren de kaçanlar olabilir. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Bundan sonra inlerine gireceğiz. Hesabını ve bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersizin" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli görüşmenin ayrıntılarının kamuoyuna yansıdığını da anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

-"BUNLAR BAŞHAŞİLERİ AŞTI"-

"Bu hainler, bu görüşmeyi dinliyor ve bu görüşmeyi dinledikten sora da dünyaya servis ediyor.

Bunlar, Haşhaşilere rahmet okur. Haşhaşiler bunların yanında hiç.. Bunlar haşhaşileri aştı. Milletimiz siyasi yollardan Türkiye'nin istikametinin belirlenmesine bugün çok çarpıcı bir şekilde tavrını, itirazını ortaya koymuştur."

Sandık sonuçlarının kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, ahlakdışı siyasetin kaybettiğini belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Dışişleri Bakanlığı Bilal Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title