Haberler

Başbakan Erdoğan: Bayrağı İndiren Piyonu İndireceksin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "O hain ölmeye gönderilen bir piyon. Garnizonun içine girip de bayrağı indireni, orada her hâlükârda neyse alacaksın, indireceksin, gereğini yapacaksın.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "O hain ölmeye gönderilen bir piyon. Garnizonun içine girip de bayrağı indireni, orada her hâlükârda neyse alacaksın, indireceksin, gereğini yapacaksın. Yapmıyorsan sorumlusun" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin, "Bazı işadamlarını iddianamenin içine almak için çok şaşırtıcı ve ürpertici kriterler kullandılar. Anayasa, yasalar değil şüphelinin çocuklarının okuduğu okul, abone olduğu gazete veya gazeteler bir hukuk kriteri olarak kullanıldı... Hukuk yoluyla bu ve buna benzer girişimlerin hesabı görülecek. Hiç kimsenin Türkiye'nin istikbaline, istiklaline özellikle Türkiye'nin kardeşliğine ekonomisine tuzak kurma hakkı yoktur, haddi de yoktur" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 4,3 oranında büyüdü. Türkiye çok farklı bir konumda olduğunu dünyaya gösterdi. 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri başarılı olsaydı Türkiye bugün bu rakamlara ulaşamayacaktı. Hiç kimsenin Türkiye'nin istikbaline, istiklaline, kardeşliğine ve ekonomisine tuzak kurma hakkı da haddi de yoktur. İstikrar ve güveni en güçlü şekilde muhafaza ederek Türkiye'nin büyümesini sürdüreceğiz.

Gezi olaylarında başarısız oldular, 17, 25 Aralık darbe girişimlerinde başarısız oldular, şimdi terör meselesi üzerinden yeni bir senaryoyu devreye alma hazırlığı içindeler. Doğu ve Güneydoğu'da bazı il ve ilçelerde sergilenen şımarıklığın artık sınırları zorlar bir noktaya geldiğini görüyoruz.

Şımarıklığın artık sınırları zorlar bir noktaya geldiğini görüyoruz. Birisi çıkacak garnizon duvarlarını aşacak, Türk bayrağını indirecek, orada olan görevliler seyredecek. Neymiş "Çözüm sürecini sekteye uğratmak istememişler'. Her halükarda indirecek gereğini yapacaksın. Yapmıyorsan sorumlusun. Her halde ben Ankara'dan gelmeyeceğim. Askerin, polisin burada bahanesi olamaz, gereği neyse onu yapacak. Yolu kesen bu eşkıyalara, asker, jandarma teröristlere haddini bildirecek. Sen bunu yapamıyorsan, sorumlusun. Teftiş ve gereken uygulamaları yaparız. Bazıları görevden alındı, alınacaklar var.

Türkiye Cumhuriyeti'ne saldırı yapan alçak, o hain, ölmeye gönderilen bir piyondan başkası değil. O piyon vurulup ölmesi için oraya gönderildi.

İki kişinin görev yerleri değiştirildi. Bazı zanlılar gözaltına alındı. O maşa o sırada vurulursa örgüt ve HDP tahrik edecek. O hain orada etkisiz hale getirilmedi. Kan tacirlerinin pusuda beklediği son derece hassas bir dönemden geçiyoruz.

Kan baronlarıyla da Türkiye mücadele ediyor. Bunlar için en iyi Kürt ölü Kürt. En iyi Alevi, ölü Alevi. Hiçbir zaman yaşatmanın yanında olmadılar. Çözümün yanında olmadılar. Cenaze olduğunda akbaba gibi cenazelerin başına geldiler. Terör örgütün yaptığı alçakça eylemleri hiç kimse benim Kürt kardeşime genellemesin. Yaşatmanın tarafında olmadılar. Cenaze olduğun ak baba gibi cenazelerin başında oluyorlar. Ak babaların pusuda beklediği süreçte 77 milyon bu istismar tuzağına düşmeyeceğiz. Terör örgütünün yaptığı alçakla eylemlerin benim Kürt kardeşime kimse genellemesin. Ne HDP ve terör örgütü benim Kürt kardeşlerimi temsil etmiyor. Bayrağımız, vatanımız, birliğimiz üzerinden saldırı yapmaya çalışacaklar. Bizi o tuzağa çekmeye çalışacaklar. Bayrağımıza el uzatan haine de efendilerine de bu millet cevabını verir. Biz büyük devlet aklı ile hareket edeceğiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title