Haberler

Başbakan'ın Cep Telefonuyla Uğraşması Dikkat Çekti

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes İç Hatlar Terminali'ni açtı. Erdoğan'ın törende telefonuyla uğraşması dikkatlerden kaçmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, TAV'ın 266 milyon euro yatırımla 21 ayda tamamladığı ve 2032 yılına kadar işleteceği İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali açıldı.

Açılışı yapan Başbakan Erdoğan, "Güzel İzmir' demekle güzel olmuyor. 'Bal, bal' demekle ağız tatlanmıyor. Balı yerseniz ağız tatlanır. Bu güzel eserleri inşa ederseniz bir kenti modern haline getirirsiniz" dedi.

UZUN SÜRE TELEFONUYLA UĞRAŞTI

Başbakan Erdoğan törenin başında cep telefonuyla uzun süre uğraştı. Mesaj geçmeye çalıştığı sanılan Başbakan'a bir görevli yardımcı oldu.

SES KAYITLARI SONRASI KONUŞMA YERİNE MESAJLAŞMA

Başbakan Erdoğan'ın son dönemde internette sıkça paylaşılan ses kayıtlarına önlem olarak, konuşma yerine artık mesajlaşmayı tercih ettiği öğrenildi.

YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ TÖRENLE AÇILDI

Havalimanı projeleri ve işletmeciliği alanında dünyanın lider kuruluşları arasında olan TAV Grubu tarafından gerçekleştirilen Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminali, törenle açıldı.

Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'in yanı sıra çok sayıda milletvekili, bürokrat ve siyasetçi katıldı. Başbakan Erdoğan törenin başında cep telefonuyla uzun süre uğraştı. Mesaj geçmeye çalıştığı sanılan Başbakan'a bir görevli yardımcı oldu.

GÜZEL İZMİR'E YAKIŞAN BİR ESER OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni iç hatlar terminali binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu havalimanının dış hatlar terminal binasının açılışını 2006 yılında bir toplu açılış töreni sırasında yaptığını anlattı. Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:

"Yılda 20 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet verecek şu muhteşem terminal binası güzel İzmir'e yakışan İzmir'i temsil eden bir eser oldu. Gerek dış gerek iç hatlar binası şu iki tesis yapılmadan önce buradaki İzmir havalimanının binasını bir düşünün. Acaba bu güzel İzmir'e öyle bir havalimanı yakışıyor muydu? Nereden geliyor nereden çıkıyorduk adeta bir gecekondu gibi. Biz buna tahammül edemedik. Dedik ki; 'Hemen bir adım atalım.' Yeni bir kaynak meydana getirmek suretiyle bir adım attık. Dış hatlar binasından başlamak üzere önce 110 bin metrekarelik kapalı alana sahip terminal binası yaptık. O bize yetmezdi, mevcut gecekonduyu yıkmamız gerekiyordu. Şu anda çatısı altında bulunduğumuz yaklaşık dış hatlar binasının 2 katı büyüklüğündeki binayı bitirmiş olduk. Burada huzuru, refahı görüyorsunuz. Bizim iktidarınız huzur, mutluluk iktidarıdır. Laf üretmedik, icraat ürettik. Burasının mimarı bir Türk; ayrıca gurur vesilesi. Laf değil hizmet üretme şiarımızın en somut üretme örneği olan Binali bey' çalışmalarında başarılar diliyorum. Huzurlu güveni keyifli yolculuklar diliyorum."

"EN UZAK HAVALİMANI EN UZAK EVE YARIM SAAT 45 DAKİKA UZAKLIKTA"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havacılık ve ulaştırma yatırımları ile 'Uzak' diye bir kavram kalmadığını ifade ederken, sadece havacılık alanındaki gelişmelerin bile Türkiye'nin 12 yılda nereden nereye geldiğinin göstermesi bakımından yeterli olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

"26'dan aldık havalimanlarını 52'ye çıkardık. Uçakla yolculuk edenlerin sayısı arttı. Havayolu; halkın yolu oldu. Vatandaşım lüks otobüslere biniyordu. Şimdi onlara ödediği rakamla uçakla, kısa zamanda gidiyor. Uçakla yolculuk ederlerin sayısı yılda 8.5 milyondan 150 milyona ulaştı. 12 yıl önce 'Şırnak'ta, Iğdır'da havalimanı olacak' denilse kim inanırdı? 'Hakkari'ye havalimanı yapılacak' denilse kim inanırdı? En uzak havalimanı kendi sınırları içindeki en uzak eve yarım saat ya da 45 dakika arasında. Bölünmüş yollar otoyollar, hızlı tren hatları ile her yeri yakın hale getirdik."

"PARALEL YAPI'DAKİ HİZMETLE KARIŞTIRMAYIN"

Başbakan Erdoğan, İstanbul'a üçüncü havalimanı yapımını engellemek isteyen küresel güçler olmasına rağmen bunları yapmaya devam edeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, orada yeni sistemi devreye sokacaklarını anlatırken şöyle dedi:

"Şehir merkezine 25 dakikada inişin altyapısını ortaya koyacağız. Yurt içinde paralel yapı engellemeye, orayı yüklenmiş olan müteahhit firmalara fatura kesmeye çalışıyor. Bunların vatanseverlikle dertleri yok. Yurt içinde yurt dışında bunun çalışmasını yapıyorlar. Bütün bunlara rağmen engelleri aşa aşa İstanbul havalimanını yapıp bitireceğiz. 2017 yılı hedefimiz. 3-4 gün içinde diğer hava şirketleri de bu iç hatlar terminaline yerleşmiş olacak. Ülkenin her yerine yurt dışına seyahat edilecek. Bizim siyasetimiz eser, hizmet siyasetidir. Ama paralel yapıdaki hizmet gibi değil. Onunla karıştırmayın. İnşallah 2023 yılına kadar milli geliri 2 trilyon dolara çıkarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine sokacağız. Önümüze çıkartılan engel, kurulan tuzaklara rağmen yolumuza devam ediyoruz. Millet bize sahip çıkıyor. Siyaseti dizayn etmek çabalarına ekonominin dengelerini bozmaya çalışanlara fırsat vermeyecek. Bundan rahatsız oluyorlarsa onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bölgemiz ve dünyanın her köşesindeki kardeşlerimizle kucaklaşmayı sürdüreceğiz. İzmir'in bize destek verdiğini biliyoruz. Önümüzdeki dönemde buradan daha fazla destek bekliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (99)

chesschess083@hotmail.com:

CANIM BENİM YA MERAK ETME ALLAH O HAİNLERDEN TEK TEK HESAP SORACAK.SONUNA KADAR ARKANDAYIZ.

17
38
yanıtYanıtla
demokraterdog@gmx.de:

Karısı daha çirkin yeşil tuş, kendisi daha çirkin turuncu tuş.

11
41
yanıtYanıtla
cemilinfo@Mollebackensbygg.com:

akp nin yolsuzluklarini savunmam, fakat ailere laf atmak cok ayiptir, lutfen sinirinizi asmayin

yanıt0
yanıt0
AH AHanjitsch@yahoo.de:

MILLETTEN YOLSUZLUK YAPDIGINI SAKLAYABILIRSIN AMA ALLAH C.C DEN ASLA SAKLAYAMAYACAKSIN. SENIN HESABINI ER YADA GEC SORACAK.

32
12
yanıtYanıtla
Rizeemin@hotmail.com:

2 oyumuz MHP ye. Ama allah nasip ederse bi çocuk bekliyoruz seçimden önce doğacak yaşını büyük yazdıracam kimliğe MHPye oy atacak

31
10
yanıtYanıtla
REALTYecoskun1@mynet.com:

RİZE; Allah sana akıl fikir ihsan etsin.. ne diyelim...

yanıt0
yanıt0
HAKmetgoz@gmail.com:

realty: ne o zoruna mı gitti, aman zoruna gitsin, Allah (c.c.) sana hidayet nasip etsin şükür bizim aklımız başımızda

yanıt0
yanıt0
HAHAonur_guney@hotmail.com:

Eminenin suratına bak hele :))) herşeyi anlatıyor yeminlen

32
6
yanıtYanıtla
HATAYLIbaymalik@gmail.com:

NE KADAR AYIP SENİN ANNEN VEYA BACIM OLABİLİRDİ İSTERMİSİN ONA HAKARET EDİLMESİNİ ((KENDİNE İSTEMEDİĞİN BİR ŞEYİ BAŞKASINA DA İSTEME AYIP AYIP)))

yanıt0
yanıt0
hihinurcan.yukseksoylemez@tbank.com.tr:

haha katılıyorum sana arkadaş :)

yanıt0
yanıt0
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title