Haberler

Erdoğan: Bahçeli Türkmen Kardeşlerimizin Hayatını Tehlikeye Atıyor

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, "MHP Genel Başkanı oy uğruna, siyaset uğruna, kendini kurtarmak uğruna Türkmen kardeşlerimizin hayatını tehlikeye atıyor." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "MHP Genel Başkanı oy uğruna, siyaset uğruna, kendini kurtarmak uğruna Türkmen kardeşlerimizin hayatını tehlikeye atıyor. O burada konuştukça Suriye'deki, Irak'taki kardeşlerimizin şartları daha da zorlaşıyor ama Bahçeli'nin umurunda değil. Onun derdi Türk de değil, Türkmen de değil. O sadece istismarını yapar. Yaptığı açıklamaların nereye varacağını hesap edecek kapasitesi yok" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı adaylarının eşit şartlarda yarışmadığı eleştirilerine yanıt vererek, "Ya siz 11 parti bir araya geldiniz, biz tek partiyiz. 40 çürük yumurta, bir sağlam yumurta etmez. CHP, MHP devlet yardımı alıyor mu, alıyor. Gazeteleriniz, televizyonlarınız var mı, var. Bunların hepsi ipe un sermektir. Tilki yetişemediği üzüme, koruk der. Bunlar da yetişemiyorlar, koruk diyor" ifadelerini kullandı.

-"BAHÇELİ, SEN BU GİDİŞLE ÇIRAK BİLE OLAMAYACAKSIN"-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Eğer seçim eşit şartlarda olsaydı, aday olduğu gün Başbakan'ın istifa etmesi gerekirdi" sözlerini anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bahçeli, geç onları geç, önce sen siyaseti öğren. Sen çırak bile olamayacaksın bu gidişle. Dünyaya bir bak. ABD'de Obama seçime giriyor, başkanlıktan ayrılıyor mu? Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Türkiye'de bugüne kadar böyle bir şey oldu mu? Kendine malzeme bulamıyor, bununla idare etmeye çalışıyor. Biz 16 aylık partiyken iktidar olduk, devletin yardımıyla mı olduk? Millet sahip çıktı, millet. Biz milletle kucaklaştık. Biz bu millete aşığız, sevdalıyız. Bizim farkımız var. MHP Genel Başkanı oy uğruna, siyaset uğruna, kendini kurtarmak uğruna Türkmen kardeşlerimizin hayatını tehlikeye atıyor. O burada konuştukça Suriye'deki, Irak'taki kardeşlerimizin şartları daha da zorlaşıyor ama Bahçeli'nin umurunda değil. Onun derdi Türk de değil, Türkmen de değil. O sadece istismarını yapar. Yaptığı açıklamaların nereye varacağını hesap edecek kapasitesi yok. Türkmen kardeşlerimize Adana'da MİT'in TIR'larının götürdüğü yardımların önünü kim kesti? Paralel yapıyla paralel yargı ve paralel güvenlik kesti. Bunu dünyaya da ne yazık ki duyurdular. Bunlarda vatan sevgisi diye bir şey yok."

-"BİZ CHP'Yİ DE MHP'Yİ ŞANTAJLARDAN KURTARACAĞIZ"-

Erdoğan, şunları ekledi:

"Madem milliyetçisiniz, Türkmenleri düşünüyorsunuz da Pensilvanya'ya neden ses çıkarmadınız? Çünkü Pensilvanya bunları esir aldı. Kayıtlarla, şantajlarla, montajlarla bunları esir aldı. Bunlar da şimdi bedel ödüyorlar. Şantaj çok etkili olmuş. İpin ucunu Pensilvanya'ya kaptırmışlar. O ipten kurtulamıyorlar; ama biz CHP'yi de MHP'yi şantajlardan kurtaracağız. Bu paralel yapının inlerine gireceğiz, dedik. Şimdi inlerine giriliyor mu? Daha işin başındayız. Eğer vekaleti verir de bu kardeşinizi o makama çıkarırsanız, bu can bu tende oldukça paralel yapıyla mücadele sonuna kadar devam edecektir. Eski tartışmaları, eski Türkiye'de bırakacağız. Gerilimi, kutuplaşmayı, etnik kökenlerle yaşam tarzları üzerinden korkutma siyasetini eski Türkiye'de bırakacağız. 77 milyon tek yürek olacağız. Pazar günü seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir hükümet Türkiye'yi uçuracağız.

10 Ağustos 27 Mayıs'ın izlerinin silineceği bir tarihtir. 10 Ağustos Muğla'nın evladı Adnan Menderes'in ruhunu şad edecek bir tarihtir. Muğla'nın bu yeni döneme, yeni Türkiye'ye en güçlü şekilde sahip çıkacağını biliyorum. Muğla hiçbir zaman dayatmalara boyun eğmedi, bu monşer aday tuzağına da düşmeyecek."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title