Haberler

Başbakan Davutoğlu, Merkel'e Anlattı: Yeni Göç Dalgası Hedefleniyor

Güncelleme:

Almanya Başbakanı Merkel ile telefonda görüşen Başbakan Davutoğlu, PYD'nin saldırgan eylemlerine izin verilmeyeceğini belirterek yeni bir göç dalgası yaratılmak istendiğini belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştüğü, PYD'nin saldırgan nitelikteki eylemlerine müsaade edilmeyeceğini, güvenlik güçlerinin PYD/YPG'ye karşı gerekli mukabelede bulunduğunu, bulunmaya devam edeceğini dile getirdiği bildirildi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun, Şansölye Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, görüşmede Davutoğlu'nun, Suriye- Türkiye sınırındaki gelişmeler konusunda Alman mevkidaşıyla bilgi paylaştığı belirtildi.

BAŞBAKAN SALDIRILARI ANLATTI

Açıklamaya göre Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'nin, Rusya'nın hava desteğini alarak Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırına çok yakın bölgede bulunan Azzaz'a ve Tel Rıfat'a yönelik saldırılarda bulunduğunu, saldırılarla buralarda yaşayan yüz binlerce Suriyeli sivili Türkiye sınırına doğru iterek yeni bir insani kriz yaratmaya çalıştığını bildirdi.

"YENİ BİR GÖÇ DALGASI HEDEFLENİYOR"

Davutoğlu, PYD/YPG'nin bu eylemleriyle, sayısı yüz binlerle ifade edilebilecek yeni bir göç dalgasını tetikleyerek, sadece Türkiye'yi değil aynı zamanda AB'yi de hedef aldığını aktardı. PYD'nin saldırgan nitelikteki bu eylemlerine müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, güvenlik güçlerinin PYD/YPG'ye karşı gerekli mukabelede bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini dile getirdi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şansölye Merkel, bölgede PYD/YPG unsurlarının saldırılarını desteklemek üzere sivil yerleşim birimlerine yönelik devam eden bombardımanın sebep olabileceği yeni göç hareketlerinin olumsuz sonuçlarına ilişkin bu endişe verici bilgiler ışığında, ülkemizle dayanışma amacıyla, BM ve AB ile eşgüdüm halinde insani/teknik yardım sağlamaya hazır olduklarını ifade etmiştir.

Görüşmede ayrıca, yasa dışı göçle mücadele alanında Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ve AB nezdindeki çok taraflı yoğun iş birliği ele alınmış, makamlarımız tarafından halihazırda bu yönde yürütülen faaliyetlerden duyulan memnuniyet dile getirilmiş, bu faaliyetlerin artarak devam edeceği vurgulanmıştır.

Bu bağlamda, iki Başbakan, Merkel'in 8 Şubat 2016'da ülkemize gerçekleştirdiği ziyarette mutabık kalınan 10 maddelik eylem listesinin, hem Türk ve Alman makamları hem AB kurumları için yararlı ve işlerliği olan bir rehber niteliği arz ettiğini vurgulamışlar, bu istede kayıtlı unsurlar doğrultusundaki çalışmaların hedeflenen çerçevede sürdürüldüğünü belirtmişlerdir. İki Başbakan, bu konudaki görüş alışverişine 18 Şubat'ta Brüksel'de düzenlenecek Göç Konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nda devam etmeyi kararlaştırmışlardır."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Angela Merkel Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (46)

Hep Destek:

Sn. Davutoğlu, Türk milleti olarak sizi sonuna kadar destekliyoruz. Her zaman yanınızda olacağız. Bu vatanı çapulculara bırakmayacağız. Hep destek tam destek.

30
30
yanıtYanıtla
murato:

Senin derdin göç edenler değil senin derdin senin işide yardımın kesilmesi dir küçük eniste korkma diro oranın hepsi ypg nin eline geçecek

38
22
yanıtYanıtla
cevap:

Murato çok esrar çekme kafa iyice gitmiş. .

yanıt7
yanıt10
halk:

CEVAP, bence sen cok otlanmissin kardes, makarnaya ve ota ara verde beynin calissin;-))))

yanıt6
yanıt6
YORGUN DEMOKRAT:

BEN DİNLENMEYE GİDİYOM BIKTIM BU FAŞİSTLERE YORUM YETİŞTİRMEKTEN. İŞLERİ GÜÇLERİ CCC YOK NE MITLI TIRKIM DİYENE ERMENİLER YOK PUTİNCİLER. DÜŞÜNDÜM TAŞINDIM BUNLAR İMANA GELMEZ KAFALARININ İÇİ BOŞ. TIK YAPIYOM DIIINNNNNNNNG DİYE SES GELİYOR. . .

44
9
yanıtYanıtla
adam:

Aynen arkadas:-) Ama bu salAK yorumlari okuyunca, AKpnin neden bu kadar oy aldigini anliyorum.

yanıt11
yanıt6
illet:

Elinize Kurani alip dinimizi alet ettiniz, sonra Suriyeyi karistirip insanlari sefil ettiniz, simdi mültecileri alet edip, ABni tehdit ediyorsunuz. Siyasi ahlaktan bir haber ver kukla. Sen birak Suriye hayallerini, kendi ülkene bir bak. .

49
4
yanıtYanıtla
salih:

davutoğlı merkelı kandıracağı zanedıyor asıl kendını kandırıyor yalan atmanında sanatı vardır artık dınlencılık serbest bızım devletımız dınlecı olmış yalan serbest bızı yünetenler yalan atıyorlar suudı uşakları alman amerıka avrupa ısraıl uşaklık yapıyorlar bız vatandaşada serbest uşaklık nedenı bu üşaklar bunları sectı

39
4
yanıtYanıtla
DAVUT:

YPG Yİ ZATEN ALMANYA DESTEKLİYOR. HARBİ APTL BİR MİLLETSİNİZ :))

37
5
yanıtYanıtla
sungur:

ypg -pyd çok zulüm yapıyo. . . Müslümanlara

13
22
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title