Haberler

Başbakan Davutoğlu KKTC'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64.'üncü hükümetin Başbakanı olarak güvenoyu alınmasından sonraki ilk resmi yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştiriyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64.'üncü hükümetin Başbakanı olarak güvenoyu alınmasından sonraki ilk resmi yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştiriyor. KKTC'de Ercan Havalimanında KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu tarafından resmi törenle karşılanan Davutoğlu, İstiklal Marşının okunmasının ardından tören kıtasını selamladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve heyeti KKTC'deki temasları çerçevesinde, Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabirleri ile Boğaz şehitliğini ziyaretlerde bulunacak. Daha sonra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyaret edecek olan Davutoğlu, saat 12.35'te KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek. Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından verilecek öğle yemeğinin ardından saat 14.00'te KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda basın toplantısı düzenlenecek. Lefkoşa Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açılış törenine katılacak olan Davutoğlu, 15.30'da, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edilecek. Davutoğlu, saat 16.05'de, KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu ile bir araya gelecek, 16.35'te ise heyetler arası görüşmeye geçilecek. Saat 18.45'te, Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak olan Davutoğlu saat 20.15'te KKTC'den ayrılacak.

Görüntü dökümü:

Davutoğlu'nun uçağının gelişi

Selamlama

Karşılama

Haber-Kamera: ALİ RUHLUEL/LEFKOŞA/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rauf Raif Denktaş Yunus Emre Türk Ahmet Davutoğlu Fazıl Küçük Politika Güncel Haberler

title