Haberler

Başbakan'dan Uçakta MİT TIR'ları Mesajı: Hedef bizdik

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. MİT TIR'larına ilşkin konuşan Davutoğlu, "Hedef ben, Erdoğan ve Hakan Fidan'dı." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11 yıl aradan sonra yeniden yapılan Avrupa Birliği- Türkiye zirvesine giderken yolda gazetecilerin sorularını cevapladı. MİT TIR'larına ilişkin soruşturmada o dönemde hedefin kendisi, Tayyip Erdoğan ve Hakan Fidan olduğunu söyleyen Davutoğlu'nun değindiği konular özetle şöyle:

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

"Teröristler, açıklamanın 100 metre yakınına silahlı bir şekilde geliyorlar ve polise ateş açıyorlar. Olayı tetikleyen terörist. Polis bir mukabelede bulunmak zorunda kalıyor. 100 metre ötede de Tahir Elçi açıklamayı bitirmiş, orada hayatını kaybediyor. Bir çapraz ateş içinde kalmak mı, bilinçli olarak o sırada kargaşadan istifade etmek isteyen bir provokatörün atışı mı, tespit edilecek. Burada asli fail terör örgütüdür. Eğer polise yönelik o saldırı, kargaşa olmamış olsa ne ateş etme ihtimali olur ne de birinin öldürülmesi olayı yaşanmış olurdu.

İDARESİ ZOR BİR ÜLKE

Türkiye idare bakımından zor bir ülke. Her an bir olayla karşılaşabiliyorsunuz. Hükümet listesini konuşacağımız sabah uyandığımda Genelkurmay Başkanı aradı. Bu, her şeyi ikinci sıraya iten bir gündem var demektir. Hükümet kuracağım ki krizi yöneteceğim. Hükümet olmanın ağır sorumluluğunu hepimize gösteriyor. Arkasından AB zirvesine gidiyoruz, hem Tahir Elçi'nin ölümü hem gazeteci tutuklamaları bir anda gündeme geliyor. Bu da Türkiye'de başbakan olmanın kaderi.

Biz ve Rusya soğukkanlı şekilde olaya yaklaşmamız halinde kontrol edilebilecek bir krizdir. Rusya'nın pilotunu kaybetmesi nedeniyle hissettiklerini anlıyoruz ama onların da bizim sınırlarımızı koruma hassasiyetimizi anlaması lazım.

DÜNDAR VE GÜL'E TUTUKLAMA

Devlet sırrı diye bir gerçeklik var. Bu kadar kriz yaşanırken, devlet birçok tedbiri almak zorunda. Aldığınız bu tedbirler saptırılarak ve kurallar da aşılarak yalan yanlış yorumlarla devleti zora sokacak şekilde devlet sırları yayınlanırsa bu suçtur. Dünyanın her yerinde suçtur. Dönüp yargının her adımında hükümeti suçlamak da doğru değil. Ama esas olan tutuksuz yargılanmadır. Zorunlu haller dışında tutuksuz yargılama gibi bir yol belirlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Ama biz böyle bir yönlendirme içine girmeyiz.

Olayın birinci hedeflerinden biri de bendim. MİT TIR'ları operasyonları yapıldığında cuma günü Harran'daydım. Büyükelçiler toplantısı yapılırken yaşandı. Üç kişi hedefe konuldu. O zamanki Başbakanımız (Tayyip Erdoğan). Dışişleri Bakanı olarak ben ve MİT Müsteşarımız (Hakan Fidan). Üçümüzün doğrudan hedefe konulması olayıdır. Daha sonra odamızın dinlenmesi de aynı sürecin devamıdır. Üçümüzü de uluslararası ceza mahkemesine çıkarmak için yürütülen haince bir faaliyet. Benim odamı da dinleyen aynı çete. O yayınlar da bu kumpası destekleyen yayınlar."

(Kaynak: Hüriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Hakan Fidan Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

komedi:

Seni kim ne yapsın ya :) Adam kukla olduğunu bile bile hala bu açıklamayı yapıyorsa yazık

2
18
yanıtYanıtla
Seda:

Kendini bisey basarmis ta geliyor gibi satiyor

6
3
yanıtYanıtla
Kezban:

Önce haberi oku gelirken değil giderken açıklama yapmış (Takma Ad Sana )

yanıt4
yanıt0
Cem etez:

Tabiki siz olacaksınız, sarı çizmeli mehmet ağa olacak değil ya.Bu pisliğin açığa çıkartılması gerek..elinizde suriyede ve göçlerde ölen insanların kanları var...Acaba nasıl rahat uyuyabiliyorsunuz...

3
0
yanıtYanıtla
ALTAILI SAMAN:

TUM DUNYAI TERORIZE EDEN SUNNI ISLAM TERORININ BASINDA - TURKIE. HESABINI VERME ZAMANIDA GELIR!

0
1
yanıtYanıtla
RİZELİ:

Sn. Başbakan aşiret yönetmiyorsunuz devlet yönetiyorsunuz. Muhakkak zorlukları olacak. Hemen hedefte biz vardık açıklamasını yapmanız bana tamamen yalan olan Bülent Arınç suikastını hatırlattı ve gülmeye başladım. . . . Devlet bu kadar laubalice ciddiyetsizce yönetilmez.

1
0
yanıtYanıtla
us:

Hangisi iyi acaba, ekonomisi kucuk, kucuk cocuk muamelesi goren kimsenin iplemedigi ancak diger ulkelerle bu kadar catisma icinde olmayan Turkiye mi yoksa bugunku Turkiye mi? Diger soru, Turkiye, hicbir zaman adam olamayacak kendilerine hayri olmayan araplarla mi yakinlasmali yoksa bizi hicbir zaman kendilerinden gormeyecek ve 2. sinif gorecek batililarla mi?

1
0
yanıtYanıtla
ÇOK GİZLİ 1 GÜÇ:

HERŞEY PLANLADIĞIMIZ GİBİ GİDİYOR TAMAM , DAVŞAN ŞAPKAYA GİRDİ TAMAM. DEMEK Kİ O TIRLAR MİT TIRI, YANİ ÜSTLENDİNİZ ÖYLEMİ. DOSYAYI AÇALIM BAKALIM NE VARMIŞ, HIMM SADECE 2 TIR DEĞİLKİ, DAHA ÖNCE SURİYE SINIRINDA YAKALANAN TIRLARDA VAR, 1 TONUN ÜZERİNDE KİMYASAL SİLAH MADDESİ VAR İÇİNDE. DEMEKKİ ONLARDA MİTİNMİŞ. VAY BE. AJAN HÜSSENİNE HABER SALIYIM, UÇAK GEMİSİNİ YANAŞTIRSIN, KUTLAMA VAR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title