Haberler

Başbakan: Çözüm Süreciyle Yapmak İstediğimiz, Etnik ve Mezhebi Tehlikenin İçine Çekilmenin Önüne...

"polemiğe GİRENLERE DİSİPLİN İŞLEMLERİNİ YAPARIZ" Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"polemiğe GİRENLERE DİSİPLİN İŞLEMLERİNİ YAPARIZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Polemiğe girip dün birbirlerini ağır ifadelerle suçlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Melih Gökçek'e gerekli uyarılarda bulunduğunu kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ak Parti kuralları belli, son derece sağlam kurallar ve kurullar zeminine oturmuş bir partidir. Farklı kanaatleri olan, ola ki birbirinden farklı düşüncelere sahip bütün arkadaşlar da bu kurullarda, bu zeminlerde bu görüşlerini dile getirebilirler. Bu görüşmeler tartışmaya açılabilir. Atılacak adımlar varsa da hiç tereddütsüz atılır. Bu parti içi demokrasi dışında, her türlü görüşe açık olan bu anlayış dışında, çok kuvvetli bir parti disiplini vardı. Çok ciddi testlerden geçmiştir parti disiplini. Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından, hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Dün açıklama sonrası Bülent Arınç ile bir araya geldik. Bu konuda kendisine kanaatlerimi ifade ettim. Bugün de sayın Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum ve bulanacağım. Ayrıca genel başkan yardımcımıza da gerekli talimatı verdim. Bu kritik dönemde, seçimlere giderken, partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun, parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemleri yapacağız."

"KİMSENİN AYRICALIĞI YOKTUR"

Davutoğlu, disiplin işlemi konusunda kimsenin ayrılacağını olmayacağına dikkat çekerek, "Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Çok açık bir şekilde ifade ediyorum. Türkiye çok önemli bir geleceği belirleyeceği seçime doğru gitmektedir. Bu açıdan partimizin yarından itibaren aday adayları çalışmasını sürdüreceğim. Önümüzdeki 10 gün içinde genel merkezde olacağız. Bu çerçevede genel başkan yardımcıları MYK ile gerektiğinde görüşürüz. Bu andan itibaren parti itibarını zedeleyen her türlü polemik, gerekli işlemlere tabi tutulacaktır. "dedi.

"CUMHURBAŞKANI İLE İLETİŞİM SIKINTISI YAŞAMADIK"

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile cumartesi günü yaptığı görüşme hatırlatılması üzerine Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen cumartesi günü görüşlerinin olduğunu dün de aile sohbetinde ailecek bir arada olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dostluğunun geçmişe dayandığını belirten Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı ile görüşmemiz olağanüstü değildir. Dostluğu geçmişe dayanan yakın arkadaşlar olarak da her zaman görüştük, görüşeceğiz. Dün de görüştük, cumartesi günü de görüşeceğiz. Merak ederseniz önümüzdeki günlerde belki yine görüşeceğiz. Bunlar olağanüstü durum değildir. Benin için devlet mahremiyettir. Cumhurbaşkanımızla ne konuştuğumuz,sadece beni kendisini ilgilendiren hususlardır. Kamuoyunun bilmesi gereken hususları kamuoyuyla konuşuruz. Son 7 ayda bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımızla her hangi bir konuda her hangi bir iletişim sıkıntısı yaşamadık."

"BİLGİLENDİRME EKSİKLERİ OLURSA BU GİDERİLİR"

Davutoğlu, hem kendisinin hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi istikrarın korunmasına önem verdiklerini vurgularken, "Ola ki bilgilendirme eksikleri olursa bu giderilir. Ola ki, değerlendirmeler, farklılıklar olursa bu konuşulur. Ama ne sayın Cumhurbaşkanımız ne ben Türkiye'nin siyasi istikrarına, özellikle seçimlere giderken suhuletle bu seçim ortamının korunmasına dönük olarak gösterdiğimiz hassasiyetlerde hiç tereddüt etmeyiz" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ STRATEJİK TERCİH"

Çözüm sürecinin, kendileri için stratejik bir tercih olduğunu kaydeden Ahmet Davutoğlu, "Çözüm sürecinde silahsızlanma çağrısı ile gelinen aşama son derece önemli bir aşamadır. Cumhurbaşkanımız daha önce vurguladı, seçimi kaybetmek pahasına dair çözüm sürecinden fedakarlık etmeyiz dedi. Onun için de benim için de hükümetimiz için de çözüm süreci üzerinde her an titizlikle durduğumuz bir süreçtir. Çözüm sürecinin stratejik hedef olma niteliği konusunda hiçbir görüş ayrılığımız yoktur" dedi.

Davutoğlu, bu konuda atılacak adımlar konusunda her zaman farklı kanaatler dile getirilebileceğini anlatırken de şunları söyledi:

"Bu farklı kanaatler her zaman her zeminde konuşulabilir. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması, bu problemin gündemden tümüyle düşmesi, silahların terkine, toprağa gömülmesine bağlıdır. Çözüm süreci konusunda kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir görüş ayrılığı bu kararlılıktan feragat anlamında değerlendirilmemelidir. Türkiye'de hükümetle cumhurbaşkanlığı makamı arasında bir görüş ayrılığı var, senaryosu üzerinden kaos beklentisi içinde olunmaması gerekir. Bunlar devlet mahremiyeti. Gerekli adımlar gerektiği zaman atılacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title