Haberler

Başbakan, Darbecilerin Vurduğu Gölbaşı Polis Merkezini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım darbecilerin bombaladığı Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaretinde, "Tehlike bitmiş değildir" uyarısında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım FETÖ'nün darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan ve çok sayıda özel harekatçının şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.

CUMA NAMAZINI POLİSLERLE BİRLİKTE KILDI

Başbakan Yıldırım'a İçişleri Bakanı Efkan Ala da eşlik etti. Yıldırım Cuma namazını polislerle birlikte kıldı. 15 Temmuz gecesi darbecilerin bombalarla saldırdığı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda çok sayıda polis şehit düştü

"TÜK MİLLETİNİN KALBİNDE TAHT KURMUŞLARDIR"

Başbakan Yıldırım'ın açıklamasının satırbaşları şöyle:

"Hainlerin Türkiye Cumhuriyeti'ne birliğine, beraberliğine karşı hazırlık yaptığı günün haftasındayız. FETÖ terör örgütü mensuplarının, asker kılığındaki teröristlerin ülkenin, milletin bağımsızlığına karşı başlatılan bu hain girişimi sona erdirmek için hazırlık yapan 43 tane yiğidimizi, attıkları bombayla şehit ettiler. Az önce baktığımız bir çukurda bir helikopter bir enkaz haline geldi. Orada da 7 yiğit kardeşimizi şehit verdik. Toplam burada 50 şehidimiz var. Burada arkadaşlarımızın hazin öyküsü var. Güneydoğuda mücadelelerini yapmış arkadaşlardı. Onlar Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur. Hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi onların bu kahramanlıkları sayesinde gerçek olmuştur.

"ÖRGÜTÜN İNSANLIKTAN ÇIKTIĞININ DELİLİ"

Şu manzaraya bakın. Burası Suriye değil, burası Filistin değil, burası Ankara'nın kalbi ve vatandaşın dişinden, tırnağından artırarak verdiği füzeler, uçaklar, vatandaşın huzuru için çalışan polis kardeşlerin üzerine saldırıyorlar. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini, ne kadar insanlıktan çıktığını gösteren bundan daha açık bir delil olamaz. Bize delil delil diye ipe un serenlere şunu söylüyorum; bundan daha büyük delil var mı? Kendi halkını havadan ve karadan tarayan, bu ölüm makinelerinin, bu canilerin arkasında durmaktan vazgeçin.

"HAYATLARINI FEDA EDEREK DİRENMİŞLERDİR"

Büyük bir bela, sizlerin ülkemize, çağrımıza, kulak vererek meydanlara inmeniz ve bu darbeci bozuntularına gözünüzü kırpmadan karşı durmanız bu darbenin bertaraf edilmesinde en büyük gücümüzdür. Polis teşkilatımız çok sınırlı imkanlarıyla bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek sonuna kadar direnmişlerdir. Genelkurmay, Meclis, havaalanları, bütün kritik yapıları kurtarmak için canla başla çalışmışlar ve muvaffak olmuşlardır.

"TEHLİKE BİTMİŞ DEĞİLDİR"

Ama tehlike bitmiş değildir. Vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Vatandaşın huzuru sağlanmıştır. Rehavete mahal yok. Uyanık olacağız. İntikam duygusuyla harekete geçmeye çalışan çılgınlar olabilir.

"HÜKÜMETİMİZ OLAYA HAKİM"

Türkiye intikamla hareket etmez. Adaletle davranılacak ama yapılanların hesabı sorulacak. Yapanlar teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar ve hak ettikleri cezayı alacaklar. Vatandaşlarımız sakin olsun, hükümetimiz olaya hakim. Provakasyona meydan vermeyelim, demokrasi nöbetine kardeşlik içinde, parti görüş farkı koymadan devam edelim. 15 Temmuz Şehitler Günü olarak kabul edildi.

"İMAN GÜCÜ, İSYAN GÜCÜNÜ YENMİŞTİR"

Cümle alem biliyor ki bu alçakça bir darbe teşebbüsüdür. Büyük Türk milleti, bağrından çıkardığı polis teşkilatı, gerçek askerleri, subayları gerekli mukavemeti göstermiştir. Bu alçak girişimi sonlandırmıştır. Asker kılığındaki FETÖ'cü çeteleri, terör elemanlarını, askerlerimizle, silahlı kuvvetlerimizle karıştırmamamız lazım. Her kurumda yanlış yapılar olabilir. Bugün artık temizlik günüdür. Bu şebekelerin devlet içinden temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Halkın gücü karşısında, tank gücü hiçbir şey yapamamıştır, iman gücü isyan gücünü yenmiştir."

BASININ SORULARINI YANITLADI

Başbakan konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı:

- Bu darbeyi 15 dakika sonra yakın korumalarımızdan, vatandaşlardan, eşimizden dostumuzdan öğrendik. Bunların şu anda önemi yok. Önemi olan şey biz tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz. Adaletle hareket edeceğimizi söyledik. İnce, titiz çalışmalarla bu yapı içerisinde yer almış ve devlete karşı suç işleyenler hedefimizdir. Masum vatandaşların böyle bir muameleye uğraması söz konusu değil. Gereken neyse yapılacak.

- Bu olayın yaşanmasında meydana gelen kurumsal veya kişisel zafiyet varsa bunlara da bakılacak. Bunların da çalışmaları yapılıyor. Acil konumuz en ufak binde bir bile ihtimali ortadan kaldırmak, milletin rahat uyku uyumasını sağlamak. Gereken neyse, bütün iddialar incelenecek, gereği yapılacak. Cumhurbaşkanımız da biz de olayın başlangınıcı söyledik. Önemli olan haberimiz olduktan sonra ne yaptığımızdır.

- Bugünlerde bu terör örgütü, yaptığı marifetlerle sonuç alamayınca piyasada dedikodular yaydılar. 'Şeker karaborsa, yok benzin bilmem ne.' Bunlar akla ziyan şeylerdir. Memlekette hiçbir şeyin sıkıntısı yoktur. Her şey ihtiyaçtan fazla şekilde vardır. Bulanık suda balık avlamaya çalışanlara da buradan sesleniyorum. Asla ve asla böyle bir işe tevessül etmesinler. Bu da bir başka yanlıştır. Bunlarla ilgili de gereken neyse o da yapılacaktır. Fırsatı ganimete çevirmek isteyen soysuzlara da asla fırsat verilmeyecek."

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title