Haberler

Başar, Muhteşem Projeler Açıkladı

Güncelleme:

Rayli sistem, teleferik, iş, sanat, sağlık merkezi, herşey var.

CHP Körfez Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Reşat Başar, Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde düzenlenen muazzam bir program ile projelerini açıkladı.

Programa CHP Milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan, Hurşit Güneş ve Haydar Akar, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP Başiskele Belediye Başkan adayı Aysun Kılınç, Azmi Cihat Hatipoğlu, meclis üyesi adayları, muhtarlar, dernek başkanları ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Tütünçiftlik Kültür Merkezi tamamen dolarken, Reşat Başar ve Tahsin Tarhan el ele salona girince coşku bir anda arttı. Sinevizyon gösterisyle başlayan programda ilk sözü ilçe başkanı Mehmet Miroğlu aldı. Daha sonra kürsüye DP İlçe Başkanı Sedat Uyar ve eski PM üyesi Fevzi Canbaz'ı davet ederek "DP ile ittifak yok" diyenlere inat beraberlik fotoğrafı verdi.

ERZURUMLU VE GÜMÜŞHANELİ ADAY ÇIKARDI

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ise konuşmasında, "Erzurumlu Gümüşhaneli aday çıkartmaz CHP dediler. CHP Türkiye'dir" dedi.
"
CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, "Biz bu kentteki yolsuzluğun kökünü kurutacağız. İşsizlikle ilgili taşeronlaşmaya son vereceğiz. Belediyenin yan kuruluşunda işe alıp sendikal haklarınızı da vereceğiz. Körfez'de de işsizliği çözeceğiz. Biz önce insan dedik. İzmit'i Gölcük'ü, Kartepe'yi aldık Büyükşehir'i de alacağız" dedi.

İSLAMDA VICDAN ÖNEMLIDIR

Konuşmasında CHP adaylarını öven ve Başbakana yüklenen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş ise "Esmayı diline dolayan Başbakan, Eskişehir'de sopalarla öldürülen Ali'yi bir kez olsun diline dolamadı. Senin vicdanın Esma'ya sızlıyor da Ali'ye neden sızlamıyor. Oysaki İslam'da en önemli şey vicdandır. "diye konuştu.

BİRLİKTE KÖRFEZİZ

CHP Körfez Belediye başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Başar, uzman bir ekip ile uzun süredir üzerinde çalıştığı "KÖRFEZ PROJELERİ"ni kamuoyu ile paylaştı.

Prof. Dr Başar projelerin tanııtmı ile ilgili yaptığı konuşmada, "Körfez ile ilgili hayata geçirmeyi düşündüğümüz projelerimizin temel hedefi, insan öncelikli, modern yaşamın gerekleri ile kültürel mirasımızı birleştirilerek, kendine özgü rengi ve karakteri olan bir şehir yaratmaktır. Biz, Birlikte Körfez'iz"dedi. Başar'ın bazı projeleri şöyle:
YER ALTI TUNELİ-RAYLI SİSTEM
Körfez ilçe otogarı inşa edilecek. D-100 Kirazlıyalı-Kaşkaldere arası yeraltı-tüneli haline getirilecek. Büyükşehir işbirliği ile deniz ulaşımına entegre hafif raylı sistem ve teleferik ulaşımı projeleri yapılacak. Körfezin Otopark ve Tır parkı sorunları çözülecek. Araç Muayene İstasyonu Körfez'de de hizmet verecek.
ALT GELİR GURUPLARINA KONUT

Alt gelir guruplarına yönelik toplu konut üretimi yapılacak.D-100 kenarı kent estetiğine uygun olarak yeniden planlanacak. Kent Meydanları oluşturulacak.

SAĞLIKTA YENİ ADIMLAR

Kapatılması düşünülen Körfez Devlet Hastanesi imkanları artırılarak Körfez halkına kazandırılacak, Hereke, Tütünçiftlik ve Yarımca'da üç yeni Belediye Sağlık Merkezleri açılacak. İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Hastanesi kuruluş çalışmaları başlayacak.

KADIN, GENÇLIK, YAŞLI İNSANA HİZMET

Kadın Sığınma Evi, "Mahalle Evleri" kurulacak. üniversite öğrencilerine burs verilecek. Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ile Sanat ve Sosyal Bilimler alanlarında faaliyet gösteren üniversitenin kurulması çalışmaları yapılacak.İlimtepede üniversitelilere yönelik "Öğrenci Köyü","Belediye öğrenci Yurtları, Engelliler rehabilitasyon merkezleri ve Yaşlı Bakım Evi yapılacak.

İŞSİZE İŞ

İşşize iş bulmak temel hedefimiz olacak. Belediye İstihdam Bürosu ve Girişimcilik Ajansı kurularak.Körfez esnafına, kadın el emeği ve köylünün ürünlerine ayrılacak kapalı pazar yerleri kurulacak. Halk ekmek yaygınlaştırılacak, TANZİM SATIŞ merkezleri kurulacak.

ORGANİK TARIM-KİRAZ VE ZEYTİN

Organik Tarım ve tıbbi bitki üretimi desteklenecek. Geleneksel kiraz ve zeytin yetiştiriciliği canlandırılacak. Köy Kültür Şenliklerive Kiraz festivalleri düzenlenecek.

HALICILIK FUARI

Büyükşehir işbirliği ile Hereke'de Uluslararası Halı ve Dokuma Fuarı, Körfez Kent Müzesi kurulacak. Sahilde marina, yat limanı ve turistik tesisler inşa edilecek.Kiraz Festivali, Uluslarası Kültür ve Sanat Festivaline dönüştürülecek. Doğa turizmi geliştirilecek.

ÇEVRE İÇİN YENİ ÖNLEMLER

Hava, su, toprak, gürültü ve görüntü kirliliği ile mücadele edilecek, Belediye çevre kirliliği ölçüm noktaları oluşturulacak. Atıklarda radyasyon ölçümü yapılacak. Hafriyat yönetimi sistemi oluşturulacak. Keyfi taş ocağı şantiyelerine son verilecek. Geri Dönüşüm Tesisi kurulacak. Hayvan barınağı ve mezarlığı kurulacak.

KÜLTÜR SANATTA DÖNÜŞÜM

Hereke, Yarımca ve Tütünçiftlik'te konser- tiyatro standartlarına uygun Kültür Merkezleri kurulacak.Körfez Kent Orkestrası, Körfez Tiyatro Topluluğu oluşturulacak.

SPORA ÖZEL ÖNEM

Spor salonu, fitness, kütüphane, medya, oyun ve etüd salonlarının bulunduğu sportif yaşam merkezleri oluşturulacak, Amatör spor kulüpleri, kürek ve Yelken benzeri su sporları desteklenecek. Körfez Yarış Pisti ( Ralli ) yeniden yapılandırılacak.

HOBI BAHÇELERI GELIYOR

Seyir tepesi ve piknik alanları yapılacak. Yamaçlarda Hobi Bahçeleri kurulacak. Yürüyüş yolları (trekking ) düzenlenecek. İlimtepe'deki küçük göl "kent parkı" yapılacak, kuş ve hayvan habitatı haline getirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Hilal Kaplan Hurşit Güneş Haydar Akar Hereke Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title