Haberler

Başar, Gençlik Projelerini Açıkladı

Güncelleme:

Gençlerle kahvaltılı toplantıda buluştu.

CHP Körfez Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Başar, yerel seçim merkezinde gençlerle kahvaltılı toplantıda buluştu. Meclis üyesi adayları ve partililerinde katıldığı kahvaltı neşeli ve coşkulu geçti.

Başar, sözlerine katılım yoğunluğu ve ilgi karşısında çok mutlu olduğunu söyleyerek başladı.Projelerini anlatarak gençlerinde fikrini aldı, gençlerle ilgili projelerinden bahsetti. Başar konuşmasında, bir çoğu gençleri yakından ilgilendiren onlarca proje açıkladı.

İŞSİZLİKTEN BURSA KADAR HERŞEY VAR

Prof. Dr. Başar, "Öncelikle gençlerimize iş konusunda destek olunacak. İlçe Eğitim Konseyi oluşturulacak, Her mahalleye Belediye Kreşi yapılacak. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu "Üniversiteli Öğretmenler", ihtiyacı olan ailelerin çocuklarına ders verecek. Körfez'li üniversite öğrencilerine Burs verilecek. Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ile Sanat ve Sosyal Bilimler alanlarında faaliyet gösteren üniversite kurulması için öncülük edilecek. İlimtepe'de üniversitelilere yönelik Öğrenci Köyü kurulacak, Belediye Öğrenci Yurtları kurulacak. Mahalle Gençlik Merkezleri kurulacak. Yaz kampları (bilim, kültür, sanat, spor vb.) düzenlenecek. Meslek Edindirme Merkezleri (MEM) oluşturulacak, Üniversite İşbirliği ile Teknik Eğitim Merkezleri kurulacak"dedi.

GENÇLER IÇIN HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Körfez'in tarihi-kültürel değerlerinin araştırılacağını, Körfez Kent Müzesinin kurulacağını, Doğa turizmi geliştirileceğini ve karavan turizminin başlatılacağını vurgulayan Başar,"Hereke, Yarımca ve Tütünçiftlik'te konser- tiyatro standartlarına uygun Kültür Merkezleri kurulacak. Körfez, uluslararası sanat projelerine ev sahipliği yapacak. Körfez Kent Orkestrası, Körfez Tiyatro Topluluğu oluşturulacak. Kapalı-açık sinema salonları yapılacak.Emek kenti Körfez'de İşçi Tiyatrosu kurulacak, festivaller düzenlenecek"diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title