Haberler

Başakşehir kışa hazır!

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe genelindeki mahallelerde 46 kar küreme ve tuzlama aparatlı araçları, 20 transit araçlarını kışa hazır hale getirdi.

Başakşehir'de olası kar yaşına karşı belediyeye ait ilgili birimler tüm önlemleri aldı.

Başakşehir Belediyesi, havaların soğuması ile birlikte olası bir kar yağışına karşı kış aylarında yoğun kar yağışı alan ilçede vatandaşların ve araçların olumsuz etkilenmemesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda koordineli olarak Başakşehir Belediyesi ; Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Destek Hizmetler Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, ilçeyi kış dönemine hazırlamak için hummalı bir çalışma başlattı.

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe genelindeki mahallelerde 46 kar küreme ve tuzlama aparatlı araçları, 20 transit araçlarını kışa hazır hale getirdi. Müdürlük bünyesinde elle tuzlama ekibi, 16 adet jcb iş makinesi, 3 adet greyder, 2 adet ekskavatör, 1 adet kombine kanal açma aracı, 40 adet saha takip aracı karla mücadele için hazırlandı.

Yoğun kar yağışında 185 personelin çalışacağı ilçede 3000 ton tuz kullanılması hedefleniyor. Ekipler kış döneminde 3 bölgeye ayrılarak çalışacak. Birinci bölge olarak Başakşehir, ikinci bölge Bahçeşehir üçüncü bölge ise Altınşehir, Şahintepe, Güvercintepe olacak. İlçede ana ve ara arter olmak üzere 1034 sokak, 257 cadde, 27 bulvar bulunuyor. Ana arterlerde Büyükşehir belediye başkanlığı ekipleri ara sokak ve caddelerde ise Başakşehir Belediyesi ekipleri ve araçları çalışacak.

30 kişilik bir ekip tuzlama çalışması yapacak

Kış çalışmalarına katılan Park ve Bahçeler Müdürlüğü vatandaşların kış aylarını rahat ve sorunsuz geçirebilmeleri için Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde, araç ve personel yardımlarında bulunarak destek sağlayacak. Müdürlük ayrıca gece ve gündüz ekibi olmak üzere 30 kişilik personelle tuzlama çalışmalarına katılacak.

Zabıta Müdürlüğü ise ekipleriyle trafiğin seyrini kolaylaştırarak, yollarda oluşabilecek olumsuzlukları merkeze ileterek destek sağlayacak. Merkeze ulaştırılan bilgiler hızla Fen İşleri Müdürlüğüne iletilerek, sorunlu alana müdahale edilecek.

Karla Mücadele çalışmalarına katılan diğer bir müdürlük olan Temizlik İşleri Müdürlüğü de vatandaşların özelikle metro, otobüs duraklarında kar yağışından olumsuz etkilenmesi için çalışmalar yürütecek. Okullar, hastaneler, sağlık ocakları, camilerin etrafında kar küreme ve temizleme çalışmaları yürüterek destek sağlayacak. Müdürlük aynı zamanda Fen İşleri Müdürlüğüne araç desteği de verecek.

İhbarlara anında cevap verilecek

Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İletişim Merkezi ise vatandaşların taleplerini, ihbarlarına anında cevap verecek. 18 personeli, 3 Vardiya planıyla 7/24 kış ayı boyunca Telefon, İnternet, onlinechat gibi kanallar vasıtası ile vatandaşlardan gelecek talepleri alınarak ilgili birimlere iletilecek. İletişim Merkezi; 112, Başakşehir itfaiye ekipleri, 153 İBB Beyaz Masa, AKOM gibi dış kurumlarla koordineli çalışarak vatandaşların zaman kaybı yaşamadan hizmet alabilmelerini sağlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Başakşehir Belediyesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title