Haberler

Barzani: ABD'nin PKK'ya Operasyon Yapmasına İzin Vermedim

Güncelleme:

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 2006 yılında ABD'nin PKK'ya karşı operasyon yapmak istediğini, ancak buna izin vermediğini söyledi.

Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 2006 yılında ABD'nin, PKK'ya karşı bir operasyon yapmak istediğini, ancak kendisinin buna izin vermediğini belirterek, PKK'nın kendilerinin bu tavrını göz ardı ettiğini söyledi. Yapılması sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi için ise, PKK'nın delege sayısının yarısını istediğini söyleyen Barzani, "Biz bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

YÖNETİCİLERLE GÜNDEM TOPLANTISI

Rudaw adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve Irak Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani, Erbil'de partisinin yöneticileri ile bir araya gelerek, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yaşadığı ' Rojava' olarak bilinen bölgenin sınırındaki gelişmeler, Irak'ta yapılacak genel seçimler ve Irak Kürt bölgesi yönetimine Rojava üzerinden PKK'nın yaptığı eleştiriler ile ilgili konuştu. 

"PKK BİZİ ELEŞTİRİYOR AMA..."

Barzani toplantıda, 2006 yılında ABD Başkanı George Bush döneminde bir üst düzey ABD yetkilisinin ABD Bağdat Büyükelçisinin haberi olmadan PKK'ya karşı operasyon düzenlemek istediklerini kendisine ilettiğini ancak, bunu kabul etmediklerini belirterek, "PKK her konuda bizi eleştiriyor ama bunu göz ardı ediyor" dedi. 

"İKİ BAŞKAN OLMASINI İSTEDİLER"

Barzani, Rojava sınırında kazdıkları hendekler ile ilgili eleştiriler üzerine ise, bu bunların bölgesel Kürt yönetiminin güvenliğini sağlamak için kazıldığını, Rojava ile ilgili yasal sınırın açık olduğunu ve gidiş gelişlerin devam ettiğini belirtti. Barzani, geçen yıl yapılması planlanan ancak, sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi için ise, PKK'nın kongre delege sayısının yarısını istediğini belirterek, "Kongrenin iki başkanının olmasını istediler. Bunu kabul etmemiz söz konusu değildir. Kendi yaklaşımlarını üzerimize dayatmalarını kabul etmemiz söz konusu değildir. Eğer bu tavırları olmasaydı geçen yıl bu kongreye yapacaktık" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kürt Ulusal Kongresi Mesut Barzani Rojava Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı?
500

Yorumlar (14)

Napakibrahim_ylmzel@hotmail.com:

1. zaten sizi işgal etmiş olan devlet sizde niye izin alsın 2.si kürtdevltini kurunki bizde sizi kolay temizliyelim malum kaçıyorsunuzya hani

8
17
yanıtYanıtla
MURADCn_01_07@hotmail.com:

Saddamın Zamanın Dağda Çobanlık YAPAN ÇAPULCULAR ZULÜMDEN KORKUP TÜRKİYEYE SIĞINANLAR ŞİMDİ KARŞIMIZA GEÇTİ ADAM OLDU İNSAFSIZLAR TÜRKİYE OLMASAYDI SADDAM GÖMECEKTİ HEPİNİZİ AMA KIYMET BİLMEZSİNİZ ALLAHIN KROLARI

6
16
yanıtYanıtla
MURADCan_01_07@hotmail.com:

URFA RIHA DENEN ŞAHIS 1000 YIL ÖNCE KÜRDLER NE GEZİYRDU ANADOLUDA KABİLE OLARAK ZAĞROSUN DAĞLARINDA GEZİYORDUNUZ O YILLARDA ŞİMDİ BASGİT BANA TARİH DERSİ VERME GİT ARAŞTIR ONDAN SONRA GEL HEM ALPARSLAN ÖYLE Bİ GELDİKİ KİMSE DURAMADI KARSISINDA

yanıt0
yanıt0
CİWANunutamam79@hotmail.com:

BABASI MOLLA MUSTAFA BARZANİ 40 YIL SAVAŞTI SADDAMLA..BİTMEDİ KENDİSİDE DEVAM ETTİ SADDAMLA SAVAŞA SADDAMDA KÜRTLERLE BAŞEDEMEYECEGİNİ ANLAYINCA ZEHİRLİ GAZ ATTI..ÇÜNKÜ TARİH BOYUNCA ERKEK ERKEĞE KÜRTLERLE SAVAŞANALR KAYBETMİŞLERDİR..TEKTEKTE YENİLMEMİŞLERDİR...SIGINMAYA GELİNCE ULUSLARARASI BASKIYI GÖRÜNCE TÜRKİYE MECBUR KALDI ALDI.. BUGUN SURİYEDEN TÜRKİYEYE DEVLET YARDIMI İLE GELİP KALAN HATAY KİLİS URFA DA KONTEYNIRLARDA KALAN KÜRT YOKTUR SUNNİ ARAPLARDIR..Bİ KAÇ YIL SONRADA SURİYEDE KÜRDİSTAN OTONOM BÖLGESİ KURULUNCADA BİZ YARDIM ETTİK DERSİNİZ DİYİMİ

yanıt0
yanıt0
ciwanunutamam79@hotmail.com:

TARİHTE MEZOPOTAMYAYI KÜRTLERDEN KİMSE ALAMAMIŞTIR..ÇÜNKÜ SAVAŞLAR EŞİT ŞARTALARDAYDI..YOKSA UÇSUZ BUCAKSIZ VERİMLİ TOPRAKLAR VE FIRAT VE DİCLE NEHRİ GİBİ YAŞAM ALANLARINI KÜRTLERE KİMSE BIRAKMAK İSTEMEZDİ..

yanıt0
yanıt0
CİWANunutamam79@hotmail.com:

FIRAT VE DİCLE YANİ KÜRTÇE FEREHAT VE DİJLE ANLAMALRINIDA SÖYLİYİM..FEREHAT GENİŞ GELEN AKAN DEMEK DİJLE YAŞIYOR YAŞIYAN DEMEK BU COGRAFYAYA KÜRTLER AD VERMİŞSE BURASI KURDİSTANDIR..HA BİDE DİP NOT NEMRUT DEDİĞİNİZ ADIYAMANDAKİ NEMRUT DEĞİL ORJİNALİ NEMRİTTİR KÜRTÇEDİR ÖLÜMSÜZ DEMEKTİR.KÜRTÇE BİLEN HERKESE SORABLİRSİN...

yanıt0
yanıt0
ciwanunutamam79@hotmail.com:

ALPASLAN ÖYLE Bİ GELDİKİ KİMSE DURAMADIMI:) ALPASLAN MOĞOLLARDAN MI ÇİNLİLERDENMİ KAÇIYORDU YOKSA.TÜRK DEMEK KELİME KÖKÜ TERK DEMEKTİR GİTTİĞİ HER YERİ TERKETTİĞİ İÇİN TARİHÇİLER BUNA KONAR GÖÇER DEMİŞLERDİR..VE ALPASLAN GELDİGİNDE MERWANİ DEVLETİNİN LİDERİ MERWAN YARDIM ETMESEYDİ TÜRKLER ANADOLUYA BİLE GİREMEZLERDİ..

yanıt0
yanıt0
ERGUNergun0124@hotmail.com:

bu şerefsizi konuk ettik yaa, hakkımı helal etmiyorum :(

10
11
yanıtYanıtla
gerçekçipolat.cancan@hotmail.com:

barzani çok akıllı bir insandır islami değerleri bilen herkesi kapsayan siyaset yapan bir başkandır. pkk ve bdp siyasetleri hepsi boştur. bdpnin içinde kirli insanlar çoktur o yüzden kürtlerin çoğu bdp ye güvenmiyor halen yüzde beşlerde oy alıyor bir siyasi parti milletin iradesini temsil etmeli milletin iradesi apo dan ve bdp den daha üstündür.

9
5
yanıtYanıtla
emremremmm_06@homail.com:

bu adam onur konugumuzdu hem Ankara da hem diyarbakırda vay anasini...

4
9
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title