Haberler

Bartın - Kömür Hazırlama Tesisi Projesine Tepki

Kömür hazırlama tesisi projesine tepki Bartın'ın Amasra İlçesi'nde yapılması planlanan kömür hazırlama tesisi için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı.

Kömür hazırlama tesisi projesine tepki

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde yapılması planlanan kömür hazırlama tesisi için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı.

İlçede maden ve enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketin Gömü, Tarlaağzı, Kazpınarı Köyleri ve Gavurpınar mevkiinde yapmayı planladığı kömür hazırlama tesisiyle ilgili bölge halkını bilgilendirmek amacıyla Tarlaağzı'ndaki kahvede ÇED toplantısı düzenlendi. Bartın Platformu öncülüğünde bir araya gelerek kahve önünde toplanan halk, tesise karşı çıkarak protestoda bulundu. Yaklaşık 200 kişilik grup, 'termik santral istemiyoruz' yazılı dövizler ve sloganlarla tepkilerini gösterdi. Grup, sopalarla ellerindeki tenekelere vurup, düdük ve davul çalarak toplantıya katılanları protesto etti. Bazı kadınlar da ellerindeki kırık mandalina dallarını gösterip, termik santral ve kömür tesisi istemediklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Aydın ve şirket yetkilileri, tepkiler üzerine kahveye giremedi. Mustafa Aydın ve beraberindekiler, tepkiler nedeniyle toplantının yapılamadığına ilişkin tutanak hazırlayıp köyden ayrılırken, kalabalık da bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mustafa Aydın Amasra Bartın Gömü Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title