Haberler

Bartın Belediye Başkanının 1 TL'lik Tazminat Davasına Mahkemeden Ret

Belediye Başkanının 1 TL'lik tazminat davasına mahkemeden retBartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın'ın, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunan Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Avukat Rıdvan Yıldız'a açtığı 1 TL'lik manevi tazminat davasını mahkeme reddetti.

Belediye Başkanının 1 TL'lik tazminat davasına mahkemeden ret

Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın'ın, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunan Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Avukat Rıdvan Yıldız'a açtığı 1 TL'lik manevi tazminat davasını mahkeme reddetti.

Ekim 2014'te, şehirlerarası otobüs firmalarının otogar ile şehir merkezi arasındaki ücretsiz servisleri kaldırılırken yerine belediye tarafından yapılan ihale ile özel halk otobüsleri getirildi. Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı, Bartınlı Avukat Rıdvan Yıldız, ücretsiz servis araçlarının kaldırılıp ücretli halk otobüslerinin görevlendirilmesi konusunu yargıya taşıdı. Uygulama ile halkın mağdur olduğunu savunan Yıldız, Belediye Başkanı Cemal Akın ile meclis üyelerinin yetkilerini kötüye kullandıklarını belirterek şikayetçi oldu. Savcılık, soruşturma sonunda söz konusu şikayetle ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

1 TL'LİK TAZMİNAT DAVASI

Belediye Başkanı Cemal Akın da kamuoyunda itibarının zedelendiği ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle avukat Rıdvan Yıldız hakkında 1 liralık manevi tazminat davası açtı. Bugün, Bartın 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Avukat Rıdvan Yıldız katılırken, Başkan Cemal Akın'ı avukatı Kadriye Dika Gören temsil etti. Avukat Gören, davanın kabulünü, Avukat Rıdvan Yılmaz ise reddini talep etti. Mahkeme, gerekçeli kararı daha sonra açıklamak üzere davanın reddine karar verdi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Avukat Rıdvan Yıldız, "Biz bu davada haklı çıkacağımızı biliyorduk. Sayın belediye başkanı ile bu zamana kadar benim hiç şahsi anlamda husumetim olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. Açıkcası Bartın'da vatandaş lehine yapacağı tüm çalışmalarda sonuna kadar arkasındayım. Aslında 1 TL'lik konularla uğraşmak yerine yani sonuç getirmeyecek noktalara odaklanmak yerine, özellikle kendisinden Bartın'a fayda sağlayacak, kenti ileriye getirecek noktalara odaklanmasını isterim. Ben de kendisine destek vereceğimi belirtmek isterim. Bu çok büyütülecek bir durum değil. Belediye başkanına herhangi bir alınganlığım yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Akın Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title