Haberler

Kadir İnanır: Çözüm Süreci Olumlu Sonuçlanacak

Güncelleme:

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Grubu Üyesi ve sinema sanatçısı Kadir İnanır, çözüm sürecinin en kısa zamanda olumlu bir şekilde sonuçlanacağına inandığını belirtti.

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Grubu Üyesi ve sinema sanatçısı Kadir İnanır, çözüm sürecinin en kısa zamanda olumlu bir şekilde sonuçlanacağına inandığını belirterek, "İsteyen istediği kadar provoke etmeye çalışsın ama halk barış sürecine inandı, kabul etti. En kısa zamanda yasalarla beraber gerçek hayata dönüşecek, problemler ortadan kalkmış olacak" dedi.

Hakkari ve Beşiktaş Belediyeleri tarafından başlatılan "Barışta Hakkari'de Buluşalım" adlı proje kapsamında kente gelen İnanır, Depin köprüsü yakınlarında gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm süreci başladığından bu yana bu ülkenin halklarının kardeşliği için bir barış elçisi olarak yollara düştüğünü söyledi.

Kendilerine "Akil insanlar" adının verildiğini ama bunu "barış elçisi" olarak değiştirdiğini anımsatan İnanır, şöyle konuştu:

"Akil insanlar sürecinin resmi olarak bitmesine rağmen ben her gittiğim yerde, bulunduğum ortamda ülkenin en büyük sorunun ortadan kalkması için çaba gösterdim. Önce yurttaş, sonra bir sanatçı duyarlılığıyla hiç kimseden çekinmeksizin, eleştirilere aldırmaksızın doğru bulduğum bu hareketin olumlu bir şekilde neticelenmesi için yüreğimle çalışıyorum."

Barışın sağlanması için yürüttüğü çalışmalar nedeniyle kendi işlerini de ihmal ettiğini, sürecin çok kısa sürede olumlu şekilde sonuçlanacağını umut ettiğini kaydeden İnanır, "İsteyen istediği kadar provoke etmeye çalışsın ama halk barış sürecine inandı, kabul etti. En kısa zamanda yasalarla beraber gerçek hayata dönüşecek, problemler ortadan kalkmış olacak. Hep birlikte bunun mutluluğunu yaşayacağız. Böyle olumlu toplantılarda Türkiye'nin her yerinde karşılayacağız. Güzel şeyler konuşacağız, mutluluklar yaşayacağız" dedi.

Gazetecilerin gece rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan İnanır, şunları söyledi:

"İddiayı ortaya atan sizin bir meslektaşınız. Herhalde bir rüya görmüş, kendini çok acar bir muhabir sanıyor yatıp kalkarken. Hiç de uygun olmayan biçimde sosyal medyaya yaymış ama akşamdan beri benimde hayatım bitti, bütün sevenlerimin hayatı bitti. Bu gazetecilik değil. Gördüğünüz gibi sağlığım yerinde. Aslanlar gibiyim. İki gündür spor yapamıyorum bunun derdi var sadece."

Gece saatlerinde kendisine gösterilen ilgiden dolayı diğer sanatçılara saygısızlık etmemek adına alandan ayrıldığını belirten İnanır, bu konuda saygılı bir insan olduğu için hep geri planda kalmaya çalıştığını, onlara duyarlılığını göstermek adına görevini tamamladıktan sonra kaldığı otele döndüğünü aktardı.

Alandan çıktığı sırada görevlilerin "hastalandı" diyerek yolu açmaya çalıştığını anlatan İnanır, "Cevval gazeteci arkadaşlarınızda haberi uçurmuş sonra kendisi de o haberle beraber uçmuş gitmiş" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cemal Aşan, Kenan Irtak Yayınlayan: Emine Konuk

Kaynak: AA / Güncel

Kadir İnanır Hakkari Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title