Haberler

Barış" Mitingi Düzenlendi

Miting alanından görüntüler- Barış Bloku Eş Sözcüsü Nuray Sancar'ın konuşması - Barış Bloku Eş Sözcüsü Sancar: - "Demokratik siyasete yeniden olanak tanımak için eller tetikten hemen çekilsin.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Miting alanından görüntüler- Barış Bloku Eş Sözcüsü Nuray Sancar'ın konuşması - Barış Bloku Eş Sözcüsü Sancar: - "Demokratik siyasete yeniden olanak tanımak için eller tetikten hemen çekilsin. Müzakere ve Çözüm Süreci yeniden başlasın" Barış Bloku Eş Sözcüsü Nuray Sancar, Türkiye'nin 90'lı yıllara götürülmek istendiğini belirterek, "Demokratik siyasete yeniden olanak tanımak için eller tetikten hemen çekilsin. Müzakere ve Çözüm Süreci yeniden başlasın" dedi.Sancar, Bakırköy Halk Pazarı'nda organize edilen "Barış Mitingi"nde yaptığı konuşmada, 6-7 Eylül olaylarını anımsatarak, sürgün olaylarının yaşanmaması için halkın sürekli meydanlarda olacağını söyledi. Kürtlerin savaş istemediğini belirten Sancar, şöyle konuştu: "Kimsenin istemediği bu savaş olmayacak. Biz güçlüyüz kardeşlerim. Bu savaşı yaptırmayacağız. Ortadoğu'da başka hiçbir halka savaş açılmasına izin vermeyeceğiz. Eşit, özgür kardeşçe bir dünyada yaşamak için, demokratik bir ülke kurmak için barışı biz inşa edeceğiz. Operasyonlar dursun, silahlar sussun istiyoruz. Demokratik siyasete yeniden olanak tanımak için eller tetikten hemen çekilsin. Çatışmazlık ortamına vakit geçirmeden hemen dönülsün. Müzakere ve çözüm süreci yeniden başlasın."Sancar, Çözüm Süreci'ne Çözüm sürecine yeniden geçilmesi gerektiğini vurgulayan Sancar, vatandaşları Barış Bloğu çatısı altında toplanmaya davet etti.HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Garo Paylan, Turgut Öker, Selma Irmak ve STK temsilcilerinin de katıldığı miting, konuşmaların ardından düzenlenen konserle sona erdi. Etkinliğe katılanlar olaysız dağılırken, miting süresince ve dağılım sırasında geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Nuray Sancar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title