Haberler

Barış İçin Müzik Orkestrası 30 Ocak Akşamı Ckm'nde

Güncelleme:

Barışın sesini müzikle duyurmayı hedefleyen Barış için Müzik Vakfı, Kadıköy konserlerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.

100 çocuktan oluşan Barış için Müzik Senfoni Orkestrası, vakfın sürekli şefi Samuel Matus yönetiminde, 30 Ocak Cumartesi akşamı saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserde orkestra, Márquez, Elgar, Bernstein, Dvorák'tan eserler seslendirecek.

Konserde, Barış için Müzik Vakfı bünyesinde iki nesil senfoni orkestrası sahnede olacak. Vakfın en ileri düzeydeki orkestrası Beethoven, yaşları 13-19 arasında değişen yaklaşık 60 kişiden oluşuyor. İkinci nesil orkestra olarak adlandırılan Mozart Orkestrası'nda 10-18 yaş aralığındaki gençler yer alıyor.

Barış için Müzik Vakfı, Kadıköy Belediyesi işbirliğinde, 2015 yılının sonbaharından bu yana Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi ve Kozyatağı Kültür Merkezi'nde halka açık konserler gerçekleştirdi. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen konserlerde Barış için Müzik Vakfı çatısı altında çalışmalarını sürdüren farklı topluluklar sahne aldı.

Barış için Müzik Vakfı Leipzig'de

Daha önce Viyana, Milano, Köln ve Selanik'de çeşitli atölye çalışmaları ve konserlere katılan Barış için Müzik Vakfı, Leipzig Operası'nın davetiyle 15-21 Mart tarihlerinde Leipzig'de özel bir proje de gerçekleştirecek. Beethoven ve Mozart Orkestraları'ndan 70 çocukla Leipzig'e gidecek olan Barış için Müzik Vakfı, 5 günlük çalışmaların ardından
20 Mart'ta Leipzig Operası Çocuk Korosu ile birlikte Leipzig Opernhaus'da bir konser verecek. Konserde Carlos Garcia, Edward Elgar, Antonín Dvořák, Leonard Bernstein'den eserlerin yanı sıra Ulvi Cemal Erkin'den Köçekçe eseri de seslendirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Caddebostan Beethoven Mozart Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title