Haberler

Barış Elçileri İstanbul'da

Güncelleme:

Esenler Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği "5. Barış Ekmeği Festivali"nin bu yılki misafirleri Asyalı çocuklar, İstanbul'a ayak bastı.


Esenler'den dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajı vermek amacıyla, 19 - 24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek "5. Barış Ekmeği Festivali" kapsamında Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan'dan yaklaşık 100 çocuk İstanbul'a geldi. Türkiye'ye ilk olarak Pakistanlı ve Kırgızistanlı çocuklar ayak bastı. Barış ve kardeşliğin temsilcilerini İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Esenler Belediyesi ekipleri karşıladı. İstanbul'da olmaktan ve barışa katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan servislerle alınarak, Merter'deki Polis Evi'ne yerleştirildiler.

İSTANBUL'U GEZECEKLER

Festival boyunca "barış" temalı birçok etkinliğe imza atacak olan çocuklar, İstanbul'un tarihi ve kültürel mekânlarını gezecek. Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yılında hizmete giren ve "Asrın Projesi" olarak adlandırılan Marmaray'ı da kullanarak seyahat edecek çocuklar, 20 Nisan Pazar günü Boğaziçi Köprüsü'nde "Barış Yürüyüşü" yapacak. Esenler'de eğitim gören kardeşlerini okullarında ziyaret edip derslere de girecek çocuklar, 21 Nisan Pazartesi günü, Esenler Dörtyol Meydanı'nda saat 20.00'da Mustafa Ceceli'nin vereceği "Barış Konseri"nde barış için hep bir ağızdan şarkılar söyleyip, kardeşlik mesajı verecek.

DÜNYA'YA BARIŞ MESAJI VERECEKLER

Asyalı çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle birlikte, 23 Nisan günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek, pişirdikleri Barış Ekmeği'ni ikram edecek. Ziyarette Dünya'ya barış mesajları verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Afganistan 23 Nisan Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title