Haberler

Barış Atay: "Halkın Yanında Olduğumuzu Söyleyerek Bir Araya Geldik"

Sanat Meclisi tarafından Yeşilçam Sineması'nda Oyuncu Barış Atay'ın "RedHack" soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi."#direnenlerinsesihepaynıdır, Sanat Meclisi" yazılı pankartın arkasında grup adına...

Sanat Meclisi tarafından Yeşilçam Sineması'nda Oyuncu Barış Atay'ın "RedHack" soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

"İŞTE BUNLARDAN BİR ÖRNEK DE BARIŞ ATAY"

"#direnenlerinsesihepaynıdır, Sanat Meclisi" yazılı pankartın arkasında grup adına yapılan açıklamayı sanatçı Erdal Bayrakoğlu okudu. Bayrakoğlu, hükümetin her türlü muhalefeti bastırmaya çalıştığını ve Gezi olaylarından sonra her kesimden intikam almaya başladığı söyleyerek, "Bu kesimler arasında halktan yana tavır alan, halkın bütün ülkeyi saran direnişine kayıtsız kalmayan aydın ve sanatçılar da vardı. Yeri geldi tek tek, yalnızlaştırarak, kendi basınına linç ettirerek, hedef göstererek, yeri geldi gruplar halinde, yeri geldi terör adı altında, yeri geldi narkotik adı altında, yeri geldi bilişim adı altında gözaltına aldı. İşte bunlardan bir örnek de Barış Atay. Direnişin başından bu yana halkla birlikte hareket etti diye, buna kayıtsız, duyarsız kalmadı diye, komik gerekçelerle gözaltına alındı" dedi.

"BU BİR BARIŞ ATAY MESELESİ DEĞİLDİR"

Açıklamanın ardından konuşan Barış Atay da, aynı operasyonda kendisiyle birlikte gözaltına alınan arkadaşlarının ismini tek tek sayarak, "Biz sanat meclisi olarak, sürekli halkın yanında olduğumuzu söyleyerek bir araya geldik. Sizlerin de dikkat çekmeniz gereken, sadece bizim ismimiz değil, asıl isimleri duyulması gereken yürekli insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu arkadaşlarımızın ismini tek tek saymak için sizden izin istiyorum. Salih, Uğur, Taşkın, Ulaş, Abidin, Erbay, Necmi, Taylan, Meltem, Duygu, Alaattin, Emrah ve Murat. Asıl desteği, asıl takdiri hakkeden, gerçekten yürekli olan insanlar onlar. Çünkü herhangi bir kamuoyu desteği beklemeden, hatta geleceğini bilmeden, sadece yaşadıkları ülkenin daha aydınlık bir geleceğe ihtiyacı olduklarını bildiklerinden, buna inandıklarından, bunun için mücadele etmenin gerekliliğini bildiklerinden dolayı bu yola çıktılar. Binlercesi yüzbinlercesi gibi ilk değiller. Son hiç olmayacaklar. Bence artarak da çoğalacaklar, daha önce de söyledim gibi, bu bir Barış Atay meselesi değildir. Bu bir sanatçı meselesi değil, bu bir görünürlük, popülerlik meselesi değil, sadece benim şahsım belki de birkaç insanın daha fazla tanıyor olmasıydı. Umarım bir işe yaramıştır. Çünkü bu hukuksuz davalarla insanların sorgusuz sualsiz kodese atıldıkları, tutuklandıkları, tutsak edildikleri günleri her zaman gördük. Bundan sonra görmemek için daha büyük savaş verecektir bu insanlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title