Haberler

Barış Anneleri İnisiyatifi'nden Eylem

Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, "cezaevlerinde tecridin kaldırılması ve hasta tutsakların serbest bırakılması" için eylem yaptı.

Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, "cezaevlerinde tecridin kaldırılması ve hasta tutsakların serbest bırakılması" için eylem yaptı.

Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde, "Hasta tutsaklarla özgürlük", "Zindanlar boşalsın, tutsaklara özgürlük" yazılı pankartlar taşıyarak Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Meliha Varışlı, "Bir kez daha büyük bir kararlılıkla halkların eşitliği ve özgürlüğü üzerinde yükselen insan haklarına dayalı bir barış ve demokrasi isteğimizi haykırıyoruz. Devleti, Kürt sorununa uyguladığı şiddet, tutuklama ve baskı politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz. Eğer barış ve çözüme yönelik somut bir çözümünüz gelişmezse bu yaklaşımımız biz anaların nezdinde tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Çatışmada kaybedeceğimiz, gözaltına alınan ve

tutuklanan her çocuğumuz için boğazınıza sarılacağımızı buradan bir kez daha dile getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

BDP İl Başkanı Asiye Kolçak ise, "Burada özellikle Barış Annelerinin çığlığına dikkat çekmek istiyorum. Onların yapamadıklarını dışarıda yapmaya çalışıyoruz. İçeride de dışarıda da kadınlar esir hayatı yaşıyor. İçeri de tıksanız biz bu özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. İçeride olan arkadaşlarımızın sularını dışarıda işleyeceğimizi söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meliha Varışlı Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title