Haberler

Barilla Büyüyor, Karbon Ayak İzi Küçülüyor

Güncelleme:

Ürünleriyle, her gün 100'ü aşkın ülkede 50 milyon insana ulaşan dünya makarna lideri Barilla, büyümeyi sürdürüyor.

2020 yılına dek, iş hacmini iki katına çıkarma hedefiyle ilerleyen şirket, gezegen üzerindeki ayak izini ise sürekli küçülterek, çevreye olan etkisini en düşük düzeyde tutmayı planlıyor. Bu kapsamda, Sürdürülebilirlik Faaliyet Raporu'nun 2014 yılı sonuçlarına göre Barilla, geçen yıl performansı ile birlikte 2010'dan bugüne karbondioksit salımını yüzde 20 azalttı. Şirketin su kullanımındaki azalma da yüzde 20 olarak gerçekleşti. Dünya üzerinde 30 üretim tesisi ve 8 bini aşkın çalışanı ile Barilla, karbon ayak izini 2020 yılına dek yüzde 30 azaltacak.

Barilla'nın, Türkiye'deki Bolu fabrikasının da dahil olduğu 30 tesisinde, 2014 yılındaki toplam üretimi 1.8 milyon ton olarak gerçekleşti. Bu rakam, 2013 yılında 1.7 milyon ton olmuştu. Yıllık cirosunu yine 2014'te 3 milyar 254 milyon Euro'ya ulaştıran şirket, hacim olarak ise yüzde 3 büyüdü. İtalya'da düzenlenen basın toplantısı ile 2014-Sürdürülebilirlik Faaliyet Raporu'nu açıklayan Barilla Grup CEO'su Cladio Colzani, 2014 yılı genel performanslarının, beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi. Barilla olarak 2012 yılında "Senin için iyi, gezegen için iyi / Good for you, good for the planet" mottosuyla stratejik bir adım attıklarını hatırlatan Colzani, şöyle konuştu:

"Çevresel, finansal ve endüstriyel yönetim alanlarında bu motto ile ilerlemeyi, kendimize hedef olarak belirledik. Bu kapsamda teknoloji ve kaliteye büyük yatırım yaptık. Çalışma modelimiz ve kültürümüzü işimize yansıttık. Üretim ve organizasyonel anlamda tüm yetkinliklerimizi geliştirmek için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Barilla olarak açık, şeffaf, insana ve gezegene değer katan hedeflerimiz var. Tüm bu hedeflerimiz doğrultusunda iş hacmimizi, 2020 yılına dek iki katına çıkarırken, karbon ayak izimizi yüzde 30 azaltacağız."

Yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarının altını da çizen Colzani, 2014 yılında hacimde yüzde 3 büyümelerine ve üretimlerini 1.7 milyon tondan 1.8 milyon tona çıkarmış olmalarına rağmen, su tüketimi ve karbon emisyonunu azaltmayı başardıklarını ifade etti.

Toplantıda konuşan Barilla Yönetim Kurulu Başkanı Guido Barilla ise çevre duyarlılığının kendileri için oldukça kritik bir alan olduğunun altını çizdi. Barilla, şirket olarak, insanları ve gezegeni olumlu anlamda etkileyerek, gelecekte de devam eden bir esenliğin yaratılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını aktardı. Barilla, şöyle konuştu:

"Bunu başarmak için kendimize 3 hedef belirledik. Birincisi, gıda ve beslenmeyle bağlantılı sorunları çözebilmek için bilgi birikimi ve kaynak oluşturmak. İkincisi, iş süreçlerimizi ve ürünlerimizi sürekli olarak insanların ve gezegenin refahını gözeterek planlayabildiğimiz sürdürülebilir bir şirket olabilmek. Üçüncü ve sonuncusu ise üretim yaptığımız her ülkede yerel ilişkiler kurarak, yerel kalkınmaya katkı sağlamak."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Bolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title