Haberler

Baraj ve Gölet Kenarları Ağaçlandırılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığının "Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı" kapsamında 2017'ye kadar 400 baraj ve göletin kenarlarının ağaçlandırılması hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının "Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı" kapsamında 2017'ye kadar 400 baraj ve göletin kenarlarının ağaçlandırılması hedefleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü'nün 2013'ten bu yana baraj ve göletlerin su toplama havzalarında ağaçlandırma, erozyon kontrolü, mera ıslahı çalışmalarına yeni bir ivme kazandırdığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'de işletmeye açılan, inşa halinde veya proje safhasında 427'si baraj, 650'si gölet olmak üzere toplam bin 77 tesis bulunduğu, 2013-2015 yılları arasında 200 baraj ve gölette çalışma yapılması planlandığı ancak hedefin aşılarak 212 baraj ve gölette toplam 288 bin 350 dekar sahada çalışma gerçekleştirildiği aktarıldı.

Bu yıl ise 100 baraj ve gölet çalışmasının programa alındığı ifade edilen açıklamada, Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çerçevesinde 2017'ye kadar 400 baraj ve göletin göl aynası çevresindeki havza koruma alanlarında ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasını planlandığı bildirildi.

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuya ilişkin değerlendirmesi de yer aldı. Eroğlu, yeni barajların inşa edilmesi kadar eski yapıların da korunmasının büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eylem Planı ile atıl durumda bulunan baraj ve gölet kenarları süratle ağaçlandırılarak mevcut su kalitesi ve miktarı artırılacak. Yürütülen çalışmalarla olası erozyon riskleri önlenerek barajların ekonomik ömrü uzatılacak, ülke ekonomisine katma değer sağlanacak. Böylece baraj ve göletlerin ömrü uzayacak."

Eroğlu, bu eylem planı ile yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında öncelikli olarak baraj ve göletlerin göl aynası çevresinde yeşil kuşaklar meydana getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title