Haberler

Bar Cinayetine 4 Kez Ömür Boyu Hapis İstemi

Güncelleme:

Adana'da, barda çıkan kavgada Serdar Adıyaman'ı öldüren 2'si tutuklu 4 şüpheli hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da, barda çıkan kavgada tabancayla öldürülen 38 yaşındaki Serdar Adıyaman'ın katil şüphelisi 2'si tutuklu 4 şüpheli hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde, 13 Aralık 2013'de meydana geldi. İddiaya göre, aynı sokakta faaliyet gösteren 2 bar sahibi ve çalışanları arasında eski bir husumetten dolayı kavga çıktı. Kavgada silahla vurulan Serdar Adıyaman hayatını kaybetti. Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, tabancayı kullandığı öne sürülen 30 yaşındaki Kadir Yıldız ile bar sahibi 35 yaşındaki Abdulaziz Kurt tutuklandı. Bar sahibinin kardeşleri 33 yaşındaki Cumali ile 31 yaşındaki Burak Kurt ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PANİĞE KAPILDI

Tetikçilikle suçlanan Kadir Yıldız, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, kasten öldürme suçlamasını kabul etmedi. Katil şüphelisi Yıldız, "Ben bara tuvalete gitmek için çıkmıştım. Serdar'la karşılaştık. 'Sen de mi kavga edenlerin içerisindesin, o... çocuğu' dedi. ve elini beline atar gibi yaptı. Ben de paniğe kapıldım. Üzerimde taşıdığım tabancayı çıkardım, kendisine doğru ateş ettim. Daha sonra ne oldu, diye bakmak için yanına gittiğimde yere düşmüştü. Silah tekrar ateş aldı. Bu ateş istem dışı oldu. Sonra da korkumdan kaçtım. Pişmanım" dedi.

Cinayetin yaşandığı barın karşısındaki barın sahibi Abdulaziz Kurt, ise şunları anlattı:

"Ben arkadaşım ile canlı müzik dinlemek için karşımızdaki bara gitmiştim. Biz otururken arka masada iki grup arasında kavga çıktı. Kavganın bizimle alakalı olduğunu zanneden kardeşlerim de geldi. Bar sahibi kavga çıkınca Serdar'ı da çağırmış. Ben bardan ayrılırken Serdar 'Aziz Kurt sen misin?' dedi. Ben evet deyince 'Seninle görüşeceğiz' dedi. Ben de olur dedim. Sonra ben ayrıldım."

DAVA AÇILDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheli Kadir Yıldız hakkında 'kasten öldürme' suçundan, diğer şüpheliler hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. İddianamede, barın otoparkını işleten cinayet zanlısı Kadir Yıldız'ın, Abdulaziz Kurt'un aracıyla olay yerinden ayrılmasının ardından, Serdar Adıyaman'ın yanına giderek hiç bir şey söylemeden ateş ettiği, sonra da olay yerinden uzaklaştığı öne sürüldü.

Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serdar Adıyaman Kadir Yıldız Burak Kurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title