Haberler

    Bankaların Yeni Kabusu!

    Fonlar büyük ölçüde kesilmiş durumda

    Euro Bölgesi'nde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle batıdaki bankalara doğu Avrupa'dan akan fonlar büyük ölçüde kesilmiş durumda.

    Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, ülkelerde büyüme öngörülerinin baskı altına aldığı Macaristan ve Polonya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden batı bankalarına olan fon akışının önemli ölçüde kesildiğini belirtti.

    DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

    PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

    Viyana'daki bir konferansta değerlendirmelerde bulunan S&P analisti, bazı ülkelerdeki tüketici talebinin iç karartıcı olduğunu ifade etti.

    Bankaların finansalları konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına değinen S&P analisti Frank Gill, Macaristan finansal sisteminden gelen fonlarda gsyh'nın yüzde 15'i kadar gelen miktarın daraldığını ve bu miktarın çok ciddi bir para akışı olduğunu belirtti.

    UniCredit SpA (UCG), Raiffeisen Bank International AG (RBI), Erste Group Bank AG (EBS) ve Societe Generale SA (GLE) gibi bankalar Doğu Avrupa'da varlıklarının önemli bir bölümünü bulunduruyor. Batı bankalarındaki fon kısıtlamasından endişeli olan yatırımcılar, söz konusu durumun, bölgenin resesyondan çıkışını engelleyeceğini ifade ediyorlar.

    S&P bankacılık analisti, batı bankalarının doğu Avrupa'da önemli birimlere sahip olduklarını kaydeden Schmaus katkının sınırlı olduğunu ifade etti. Doğu Avrupa'da birimleri bulunan çoğu bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 7'nin altında bulunuyor.

    Bigpara turuna katılın

    Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

    Kaynak: Milliyet.com.tr / Finans

    Macaristan Polonya Finans Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title