Haberler

Bankaların "Emekli" Rekabeti

Güncelleme:

Bankalar, sayısı 10 milyonu aşan emeklilerin maaş ödemelerine aracı olmak için farklı kampanyalar gerçekleştiriyor.

Türkiye'de sayısı 10 milyondan fazla olan emeklilere ödenen maaşlardan pay almak ve müşteri sayısını artırmak isteyen bankalar, birbirinden farklı kampanyalar düzenliyor.

Emeklilere ödenen ve milyarlarca lirayı bulan maaşlar, bankaları cezbediyor. Bu paradan pay almak ve daha fazla müşteriye ulaşabilmek için değişik kampanyalar sunan bankalar, son günlerde "emekli maaşı" rekabetine girdi. Maaşlarını kendilerinden almaları durumunda emeklilere çeyrek altın değerinde gram altından 450 liraya ulaşan nakde kadar imkanlar sunan bankaların bu rekabeti, yıllardır maaş promosyonu bekleyen emeklilerin dikkatini çekiyor.

DENİZBANK

Bankaların "maaşlarını taşıyan emekliler"e özel uygulamaları Denizbank, belirlenen kampanya döneminde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) maaşını almaya başlayan emeklilere nakit veriyor. Emeklilerin maaş hesabına 400 lira nakit hediye eden banka, bu emeklinin ayrıca fastPay (bir çeşit mobil cüzdan) uygulamasını indirmesi ve kayıt olması durumunda ise fastPay cüzdanına ek 50 lira daha ödül yatırıyor.

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası da maaşını 12 ay için bankaya taşıyan emeklilere, "hoş geldin hediyesi" olarak çeyrek altın kazandırıyor. Bankaya yatan ilk emekli maaşını takip eden ayın ilk haftasında çeyrek altın karşılığı gram altın, açılan vadesiz altın hesabına yükleniyor.

İŞ BANKASI

İş Bankası, SGK emekli maaş ödemelerini bankalarından alan müşterilerine, "Emekli Paketi" uygulaması çerçevesinde kredi kartına tek seferlik 50 lira değerinde "MaxiPuan" yüklüyor.

TÜRK EKONOMİ BANKASI

"Hesap işletim ücreti ödenmemesi" emekliye vaat oldu Türk Ekonomi Bankası (TEB) ise emekli maaşını taşıyan emekliler bazı özel avantajlar sunuyor. Maaşını taşıyan emekliler, hesap işletim ve kredi kartı ücretiyle internet şubesinden yapacakları havale ve Elektronik Fon Transferi (EFT) işlemleri için herhangi bir bedel ödemiyor.

Emekliler ayrıca kefilsiz ve özel indirimli faiz oranlarıyla ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi alabiliyor.

Birçok banka, emekli hesaplarına para yatırırken veya kartlarına para değerinde puan yüklerken bazıları ise "Emekli maaş hesabınızdan hesap işletim ücreti alınmaz" vaadinde bulunuyor. 

Kimi bankalar da faizsiz ve masrafsız ihtiyaç kredisi, ülkedeki tüm ATM'lerden özel indirimli ücretle nakit çekebilme imkanı sunuyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Ekonomi Bankası Denizbank Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (5)

misafirsytnuf@hotmail.com:

ziraat bankasının emekliye ihtiyacı yok herhalde o kadar emekli, maaşını bur dan alıyor ama promosyondan, ses seda yok ,inşallah özel bankalara geçer de, görürüz kamu bankalarının bu vurdum duymazlığı başta ziraat,olmak üzere

31
0
yanıtYanıtla
YURDDAŞsahin.senturk@krediver.com:

İnşallah özelleşir çalışmayan kurumların hepsi bataklıktan kurtuluruz .. bune lan devletin malı deniz yemiyen keriz hesabı (TÜRK TELEKOM 50-60 SENE İŞLEDİ zarar veriyor diye kiralandı adam 2 senede borçunu verdi her yerede sponsor oluyor .daha bilmediğim ne kadar kurum varsa hep aynı ne oluyor ya inşallah diyorum SGK, DA Özelletirilirde çiflikten kurtuluruz one la ali baba çifliği gibi :))

14
3
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİcemal.karaciger@ipa.com.tr:

BEN BURADAN TÜM SSK EMEKLİLERİNE SESLENSEM HEPİMİZ BİRLİK OLABİLİR İSTEDİĞİMİZ BANKADAN DA MEMUR EMEKLİSİNE VERİLEN GİBİ BİZLERE DE PROMOSYON VERİL ME DURUMLARI OLABİLİR DİYORUM.AMA İŞ BİR ARAYA GELEBİLMEK

15
0
yanıtYanıtla
yamanyaman@gmail.com:

yalan abicim bunlar yalan. artık kezban kezban güveniyorsunuz ama daha 6 ay gecmeden yıllık işlem ücreti yada başka bahane ile senden 80 tl alırlar 50 tl faizi ile geri ödersin. anlayamazsın bile. banka uleyn bu banka , kravatlı gasp ordusu hemen mahkeme haciz tehdite başlar avukat ordusu var adamların hükümette ellerinde zaten. kime başvurcan cumhurbaşkanına mı :)

13
1
yanıtYanıtla
dursun turandursunturan07@hotmail.com:

şu an memur emeklisi dahil on milyon emeklinin hiç birine maaş karşlılğı promosyon ödenmiyor.emeklilerin bu imkandan fayadalanabilmeleri için örgütlü olmaları lazım.bunu adreside sendikal örgütlülüktür.güçlerimizi DİSK- EMEKLİSENDE BİRLEŞTİRİRSEK bu haklar sadece promosyonla sınırlı kalmaz.on milyon emekli eşleri ve iki çocuklarını yönlendirebilse türkiyedeki seçmen sayısına tekabül ediyor.gerisini siz değerlendirin.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title