Haberler

Bankalar İşletmelere Gevşek, Vatandaşa Sıkı Davranacak

Güncelleme:

MB anketine göre bankalar bu yılın üçüncü çeyreğinde işletmelere kullandırılan kredilerde standartları gevşetecek. Ancak bireysel kredilerde ise daha sıkı davranacak.

Merkez Bankası’nın Banka Kredileri Eğilim Anketi'ne göre, Nisan-Haziran 2014 döneminde bankaların genel olarak işletmelere kullandırılan kredilere uygulanan standartları gevşettiği belirtildi.

Bireysel kredilere uygulanan standartlar, konut kredilerinde temelde aynı bırakılırken, taşıt kredileri ve diğer bireysel kredilerde sıkılaştırıldı.

2014 yılının üçüncü çeyreği için beklenti, işletmelere kullandırılan kredilerde standartların gevşetileceği, bireysel kredilerde ise sıkılaştırılacağı yönünde gerçekleşti.

İŞLETMELERİN KREDİ TALEBİ ARTTI

Kredi talebi açısından bakıldığında, işletmelerin kredilere olan talebi artarken, konut kredilerine olan talebin gerilediği, taşıt kredileri ile diğer bireysel kredilere olan talebin ise arttığı görüldü.

Nisan-Haziran 2014 döneminde genel olarak işletmelerin banka kredilerine olan talebi artış gösterdi. Firma ölçeği açısından bakıldığında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin aksine büyük işletmelerin kredi talebinin sınırlı da olsa gerilediği görüldü.

ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 8,30

Merkez Bankası'nın açıkladığı Temmuz 2014 Beklenti Anketi'nde ise cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8,29 iken bu anket döneminde yüzde 8,30'a yükseldi.

Yıl sonu dolar/TL beklentisi 2,18'e çıkarken 2014 yılı büyüme beklentisi yüzde 3,4'e yükseldi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

ağnemordale:

şu kredile rolmasa nasıl geçineceğiz bilmiyorum. 5.000 tl olarak başladığımız borç şimdi 15000 tl... hükümet sağolsun.. bizleri borç batağına sokuyor.. bizleri devlet değil banka geçindiriyor...

41
5
yanıtYanıtla
adad@ad.com:

devlet değil banka soyuyor!!!o 5000 tl yi almamak gerek...ben de aynı durumdayımm...yıllardır borç ödüyorum...boşa faiz haram değil...mecbur almak zorunda kalınca bırakmıyor peşini.kredi çekme aç kal vallahi daha ii anladım bunu...

yanıt0
yanıt0
ÜSTAT:

Cebindekine hakim olamazsan borçlarnırsın tabi sonra da bahane bulacak yer ararsınız .Sizin işiniz gücünüz bahane bulup yaptığınız yanlışları hükümete atmak.He bu arada bunu chp mi yaptı diyen arkdaş sen ekonomimizin ne kadar ileride olduğunu göremeyecek kadar geride kalmışsın heralde...

1
2
yanıtYanıtla
volkan:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın cebe para gırmıyokı hakım olalım ıcerdekıne

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title