Haberler

Bankacılık Kanunu Değişiyor

Türkiye Vakıflar Bankası: "Tasarıda, Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idare ve temsil ettiği Vakıfbank hisselerinin Hazine'ye devrine ilişkin koşullar belirlenmektedir" "Bankacılık Kanunu'na ilave edilen maddeler ile Vakıfbank.

Vakıfbank, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda, Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idare ve temsil ettiği Vakıfbank hisselerinin Hazine'ye devrine ilişkin koşulların belirlendiğini bildirdi.

Türkiye Vakıflar Bankası TAO'nun, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edildiği hatırlatıldı.

"Vakıfbank tarafından kamu sermayeli katılım bankaları kurulması için yasal çerçeve oluşturulmaktadır"

Tasarı'da, Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idare ve temsil ettiği Vakıfbank hisselerinin Hazine'ye devrine ilişkin koşulların belirlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca Vakıfbank'ın (C) grubu hissedarlarından Vakıfbank Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı'na ve Vakıfbank'ın (B) grubu hisselerinden diğer mülhak vakıflara ait olan hisseler ile (C) grubu hisselerinden diğer gerçek ve tüzel kişilere ait olan hisselerin sahiplerine, sahip olduğu hisselerin belirtilen koşullarda Hazine tarafından devralınmasını talep etme imkanı tanınmaktadır.

Buna ilaveten, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'na ilave edilen maddeler ile, 4603 sayılı Kanun'a tabi Bankalar veya Vakıfbank tarafından kamu sermayeli katılım bankaları kurulması için yasal çerçeve oluşturulmaktadır." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Vakıflar Bankası Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title