Haberler

Bangladeş'teki İdamları İstanbul'da Protesto Ettiler

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA Pakistan'a karşı 1971 yılında verilen bağımsızlık savaşında Pakistan tarafına çalıştıkları ve yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu oldukları iddiasıyla Bangladeş Milliyetçi Parti lideri Kuader Çodri ve Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Muhammed Mücahid'in idam edilmeleri bugün İstanbul'da bir grup tarafından protesto edildi.

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Pakistan'a karşı 1971 yılında verilen bağımsızlık savaşında Pakistan tarafına çalıştıkları ve yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu oldukları iddiasıyla Bangladeş Milliyetçi Parti lideri Kuader Çodri ve Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Muhammed Mücahid'in idam edilmeleri bugün İstanbul'da bir grup tarafından protesto edildi.

Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin Şişli'deki İstanbul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu binanın önünde toplanan Özgür-Der üyesi grup Bangladeş yönetimi aleyhinde sloganlar attı.

PANKART AÇTILAR

"Katil Hasina Şehitlerin kanında boğulacaksın" yazılı pankart taşıyan kadınlı erkekli 50 kişilik grup, "İslami hareket engellenemez" şeklinde slogan attı. Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya protesto eylemi sırasında bir konuşma yaptı. Kaya, "70'li yıllardaki olaylardan ilk gençlik yıllarını yaşayanları sorumlu tutmak, onları 40 yıl sonra yargılayıp idam etmek, açık bir cinayettir" dedi.

"İSLAMİ HAREKETLERİ SİNDİRMEK İSTİYORLAR"

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mısır'ından Suriye'sine; Pakistan'ından Afganistan'a dünyanın her yerinde İslami hareketlere savaş açmış küresel haramilerin oluşturduğu propaganda ortamından yararlanarak, fırsat bu fırsat diyerek İslami hareketleri sindirerek tasfiye etmek istiyorlar."

Kaya hükümeti de Bangladeş'e karşı tepki göstermeye çağırdı. Bir süre daha slogan atan grup olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bangladeş Pakistan İstanbul Cemaat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
title