Haberler

Balyoz Davası Sanıklarının Açtığı Dava

Balyoz davası sanıklarının şikayeti üzerine, eski 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı emekli Albay Bülent Münger hakkında “görevi kötüye kullanma ve soruşturmanın gizliliğini ihlal" iddiasıyla açı...

Balyoz davası sanıklarının şikayeti üzerine, eski 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı Emekli Albay Bülent Münger hakkında "görevi kötüye kullanma ve soruşturmanın gizliliğini ihlal" iddiasıyla açılan davanın görülmesine Askeri Yargıtay 4. Dairesinde devam edildi.

Balyoz davası sanıklarının, Balyoz soruşturması sırasında "gerçeğe aykırı bilirkişi incelemesi yaptırdığı ve gazeteci Mehmet Baransu'ya soruşturmayla ilgili bilgi verdiği" gerekçesiyle şikayette bulunması üzerine Münger hakkında dava açıldı.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Askeri Yargıtay 4. Dairesinde görülen davaya, Münger katılmadı.

Balyoz davasından hüküm giyen MHP Milletvekili Engin Alan, emekli Albay Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar müşteki sıfatıyla duruşmada yer aldı.

Müştekilerin iddialarının dinlendiği duruşmada şikayetçiler, Münger'in bilirkişi olarak görevlendirdiği Ahmet Erdoğan'ın "Bilim ve fenne aykırı faraziyeye dayalı bilirkişi raporunu kabul ederek, bu raporu CMK 250. maddesiyle yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına göndermesi sonucunda kendilerinin de aralarında bulunduğu 250 sanığın haksız tutuklanmasına ve 325 sanığın 13,5-20 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarına sebebiyet verdiğini iddia ettiler.

Münger'in ayrıca soruşturma evresindeki usul işlemlerinin gizli olduğuna dair kanun hükümlerine rağmen soruşturmanın tarafı olmayan gazeteci Mehmet Baransu'ya bilirkişi raporunu okutarak ve ayrıca telefonla yaptığı görüşmede soruşturmayla ilgili bir çok soruya cevap vererek, soruşturmanın gizliliğini ihlal suçunu işlediği de ileri sürüldü.

Duruşmada, şikayetçilerin iddialarının dinlenmesinin ardından, sanıkların bazılarının gönderdiği dilekçelerle katılma taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, talepleri oy birliğiyle kabul etti.

Duruşma 10 Ocak 2014 Cuma gününe bırakıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Baransu Yargıtay Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title