Haberler

Baluken: "Chp Başından Beri Darbenin ve Savaşın Bütün Suçlarına Ortak Olmuştur"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -İzinsiz yürüyüşe polisin tazyikli su ile müdahalesi -HDP milletvekillerinin polis ile tartışması -HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in Siirt Belediyesi önünde açıklama yapması HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "CHP başından beri darbenin ve savaşın bütün suçlarına ortak olmuştur.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-İzinsiz yürüyüşe polisin tazyikli su ile müdahalesi

-HDP milletvekillerinin polis ile tartışması

-HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in Siirt Belediyesi önünde açıklama yapması HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "CHP başından beri darbenin ve savaşın bütün suçlarına ortak olmuştur. Artık orada daha fazla yol yürüyeceğinizin zemini yoktur. Eğer bundan rahatsızsanız, pazartesi günü imzalarınızla birlikte yüreğinizi alır, HDP grubunun kapısına gelirsiniz." dedi.

Siirt'e gelen HDP Grup Başkanvekili Baluken, milletvekilleri Ertuğrul Kürkcü, Besime Konca, Ayşe Acar Başaran ve Demir Çelik ile DTK Eş Genel Başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle'nin bulunduğu kalabalık, Siirt Askerlik Şubesi önünden HDP il binasına kadar yürümek istedi.

Polisin izinsiz yürüyüşte slogan atılmaması ve yolun kapatılmaması ikazlarına rağmen, uyarıları dikkate almayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Müdahalenin ardından, HDP il binası önünde toplanan kalabalığı uyaran emniyet amiri, terör örgütü lehine slogan atılması durumunda bir kez daha gruba müdahale edileceğini belirtti.

Bunun üzerine, HDP Batman Milletvekili Başaran da "Sus konuşma, ben milletvekiliyim. Terbiyesiz." karşılığını verdi.

Daha sonra araya giren Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen ise Başaran'a, "Haddini bil, terbiyesiz diyemezsin" dedi.

HDP Milletvekili Konca da polise, "Siz bu halktan korkuyorsunuz" deyince bu kez polis amiri, "Senin neyinden korkacağım." yanıtını verdi.

Bu tartışmaların ardından, Siirt Belediyesi önünde açıklama yapan Baluken, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki anayasa değişikliğine, "Evet" oyu veren CHP'lilere tepki gösterdi.

CHP'nin Antalya'da yaptığı kampta milletvekillerinin, parti yönetimini ve Genel Başkanı'nı sert bir şekilde eleştirdiğini savunan Baluken, şöyle dedi:

"Parlamentodaki milletvekilleri konuyu anayasa mahkemesine taşımayı düşünüyor. '59 HDP milletvekili ve 52 yürekli milletvekili ile bir an önce Anayasa Mahkemesine götürüp bu darbenin reddini sağlayacağız.' demiştik. Şimdi CHP içerisinde bu metine imza atmaya çalışan bunun için hazırlığını yapan 60 milletvekiline karşı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben imza atmanıza izin vermeyeceğim. ya HDP'ye gidersiniz ya da istifa edersiniz.' diyor. Bu suça ortak olmak istemeyen sol sosyal demokrat Kürt-Alevi milletvekillerine seslenmek istiyorum. CHP başından beri darbenin ve savaşın bütün suçlarına ortak olmuştur. Artık orada daha fazla yol yürüyeceğinizin zemini yoktur. Eğer bundan rahatsızsanız pazartesi günü imzalarınızla birlikte yüreğinizi alır, HDP grubunun kapısına gelirsiniz."

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Acar Başaran Siirt Belediyesi İdris Baluken Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title