Haberler

Baltalı Gıda'dan hayvancılıkta yeni iş modeli

Güncelleme:

Türkiye'nin "sadece keçi sütü" üreten ve işleyen tek firması Baltalı Gıda, yine bir ilke imza atarak hayvancılıkta verimi maksimize etmek için "güç birliği" sistemine geçti.

Baltalı Çiftliği, süt tedarik eden 20'ye yakın çiftlikten Kaprana ve Sarsar Keçi Çiftlikleri ile "Çözüm Ortalığı" yaklaşımı altında daha büyük ölçekle beraber çalışarak maliyetleri düşürürken; yapılan iş bölümü üç çiftliğin de verimliliğini artırıyor.

Baltalı Gıda'nın sahibi Funda Özer Baltalı: "Aile işletmesi felsefesiyle çalışan üç çiftlik olarak ortak bir strateji ve büyüme modeli oluşturduk" dedi. Funda Özer Baltalı, bu sayede hem ekonomideki oynaklıklardan korunduklarını, hem de keçi sütü sektörünün sağlıklı büyümesine olanak vermek üzere Türkiye'de çiftlikler için yeni bir model oluşturduklarını sözlerine ekledi.  Baltalı Gıda, hızla artan talebi karşılamak için keçi sütünü inovatif ürünler yaratarak işlemeye odaklanırken; Kaprana ve SarSar Keçi Çiftlikleri de, kaliteli süt üretimi, şecereli-yüksek verimli damızlık yetiştirilmesi, sağlıklı ve düşük maliyetli yem-besleme konularına odaklanıyor.

Funda Özer Baltalı: "Kaprana Çiftliği'nden Didem-Emrah Coşkun; Sarsar Çiftliği'nden Güldem Atabay Şanlı-Emre Şanlı ile kazan-kazan anlayışına dayalı bir sistem kurduk. Verimli ve dürüst çalışarak büyümeyi başaran bu tür işbirliği örneklerine ihtiyaç olduğunun da bilincinde, çalışmalarımıza keyifle ve heyecanla devam ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title