Haberler

Balkona Süs Diye Aldığı Çilek, Geçim Kaynağı Oldu

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta süs diye aldığı fidelerden yola çıkarak çilek bahçesi kuran kadın girişimci, bu yıl 5 ton ürün bekliyor

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde yaşayan Nilgün Kayran, 4 yıl önce halk pazarından aldığı 5 kök çilek fidesini evinin balkonundaki saksılara süs olsun diye dikti. Daha sonra fideleri tarlaya taşıma fikriyle girişimcilik hikayesi başlatan Kayran, temin ettiği fidelerle 1,5 dönümlük çilek bahçesi kurdu. Saksıda süs olsun diye aldığı çilek fidesi sayesinde çilek yetiştiriciliğine başlayan Kayran, bu yıl bahcesinden 5 ton ürün almayı bekliyor.

ÇİLEK BAHÇESİ HAYALİ SAKSIDA BAŞLADI

Kayran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çilek bahçesi kurma hayalinin saksıda başladığını söyledi. Kendisine ait tarlada çilek bahçesi kurduğunu dile getiren Kayran, "Balkonumda yetiştirmek için 4 yıl önce halk pazarından aldığım 5 kök çilek fidesini tarlaya taşımayı düşündüm. Şu anda 5 bin fidem var. Bu sene Allah'ın izniyle 5 ton ürün alacağız" dedi.
Pazarlama konusunda sıkıntı yaşamadığını belirten Kayran, çilekleri Kahramanmaraş, Adana ve Mersin'e sattığını ifade etti. Meyveciliğin merkezlerinden Adana ve Mersin gibi kentlere çilek satmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kayran, hedefinin üretim alanını genişletmek olduğunu söyledi. İlçede 3 çilek bahçesinin kurulmasına da vesile olduğunu aktaran Kayran, kilogramı 5 liradan satılan çileğin önemli gelir kaynağı olduğunu ifade etti.

BAHÇEYİ İNTERNETTEN ARAŞTIRARAK KURDU

Kadınlara çilek bahçesi kurmalarını öneren Kayran, küçük bir bahçesi olanın bile söz konusu işi yapabileceğini belirtti. Kadınların para kazanmanın mutluluğunu yaşamaları gerektiğini vurgulayan Kayran, "Bahçemi hiçbir Önder olmadan, internetten araştırarak kurdum. Her şeyiyle birebir ilgilendim. Bütün kadınlara bu işi yapmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kahramanmaraş Andırın Mersin Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (39)

vatandaş:

kahrolsun böyle devlet çileğin kilosu beş lira olmuş kimse yiyemiyor, findiğin kilosu elli lira olmuş başımızda milletini düşünen devlet olsa bunları dışardan geitrir çileği bir liraya fındığı beş liraya milletine sunar, demkki başımızda devlet yok, isteyen istediği fiyattan millete satıyo.

12
24
yanıtYanıtla
Ampul beyinli koyunMobil-IOS:

Digerleri de is yok. Devlet bize bakmiiiii desin. Benim babam da çiftçi. Gidin ekin geçinin

30
3
yanıtYanıtla
nilgün-ömer kayıran:

herkese teşekkür ederim ANDIRIN a yolunuz düşerse çilek ikram ederiz

28
0
yanıtYanıtla
beğendim:

tebrik ederim, güzel bir başarı, Allah yolunu açık etsin, üretim yapan karşılığını alır, üretmeyenler ise sadece dert yanar ve eleştirir , sizdeki azim dilerim insanlara örnek olur

28
0
yanıtYanıtla
batmanlı dindar kürt:

ALLAH çalışanı sever, çalımayanıda sevmez, sana kolay gelsin, ürünün bereketi bol kazancın çok olsun

22
3
yanıtYanıtla
NcuskMobil-IOS:

5 ton çilek ama teyzem onu kaçtan satabilecek umarım emeğinin karşılını alır helal olsun teyzeme yeni kızlar anca şımarsın bir işe yaramasın.

22
1
yanıtYanıtla
yeliz:

helal olsun interneti doğru kullanan biride varmış

23
0
yanıtYanıtla
yazık:

güneydoğudan da böyle haber çıkar mı yak yık taş. .

7
14
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

helal

20
0
yanıtYanıtla
dr:

Kimi dönülerce arazisi işlenecek halde geçinemiyoruz diye feryat eder kimi en küçük imkanlarını değerlendirerek yaşam standardını yükseltmeye çalışır. İşte benim ülkemin gerçeği, çabalayanlar, hazıra alışmış olanlar.

20
0
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title