Haberler

Balkanlarda Ramazan Bayramı - Bosna

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Bosna Hersek'in Banja Luka şehrindeki Banja Luka'da bulunan Ferhadije Camisi bayram namazı detayları Balkanlarda Ramazan bayramı Bayram namazı, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'da büyük bir katılımla kılındı Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk Kosova ve Makedonya'daki Müslümanlar, bayram namazı vesilesiyle camilere akın etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Bosna Hersek'in Banja Luka şehrindeki Banja Luka'da bulunan Ferhadije Camisi bayram namazı detayları Balkanlarda Ramazan bayramı

Bayram namazı, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'da büyük bir katılımla kılındı

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk Kosova ve Makedonya'daki Müslümanlar, bayram namazı vesilesiyle camilere akın etti.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'ni dolduran binlerce Müslüman, Ramazan Bayramı'nı karşıladı. Bayram namazını kıldıran İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, insanların huzura erişmesi temennisinde bulundu.

Cemaate seslenen Kavazovic, "Hayat, büyümek ve gelişmek ister. Bu, toplum ve halklar için de geçerlidir. Her neslin kendisine ait bir ruhu vardır ve zamanda kendi izini bırakmıştır." dedi.

Kavazovic, geçmiş nesillerin bıraktığı izlerle günümüz toplumlarının kurulduğuna işaret ederek, şimdiki neslin de geleceğe ışık tutacak izler bırakması gerektiğini söyledi.

Bosna Hersek'in Banja Luka kentinde 1993 yılında Sırp ordusu tarafından yıkılan ve 7 Mayıs'ta yeniden hizmete açılan tarihi Ferhadiye Camisi'nde de bayram namazı kılındı. Müslümanlarla dolup taşan camideki namazı, Banja Luka Müftüsü Osman Kozlic kıldırdı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami olma özelliğini taşıyan Bayraklı Camisi de bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlarla doldu. İslam Birliği Başkanı Sead Nasufovic, "Bir ramazan ayını daha ibadetle geride bıraktığımız için mutlu ve huzurluyuz ancak dünyada masum insanların öldürülmeye devam etmesi bizleri derinden üzmektedir." diye konuştu.

Bayram namazı vesilesiyle Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde bulunan Novi Pazar'da da bayram namazı büyük bir katılımla kılındı. Namazın ardından birçok camide Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

"İslam, barış ve huzurun dinidir."

Karadağ'da başta başkent Podgorica'daki Osmanagic Camisi olmak üzere ülke genelindeki 130'dan fazla camide bayram namazı kılındı. Osmanagic Camisi'nde toplanan yüzlerce kişiye seslenen İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, değerleri kalıcı olan hayatın temellerinin atılması tavsiyesinde bulundu.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de ise şehirle aynı ismi taşıyan camide toplanan Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Yer bulamayanlar namazı avluda kıldı.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Şehitler Bulvarı'nda kılınan bayram namazına yoğun katılım oldu. Namazı Tiran Müftüsü Ylli Gurra kıldırırdı. Bayram namazı Arnavutluk'un diğer şehirlerinde de büyük bir katılımla kılındı.

Kosova'nın başkenti Priştine'deki Fatih Sultan Mehmet Camisi, bayramda doldu taştı. Kosova Müftüsü Naim Terneva, hutbede, "İslam, barış ve huzurun dinidir." dedi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Mustafa Paşa Camisi'nde toplanan yüzlerce kişi safları doldurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Arnavutluk Saraybosna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title