Haberler

Balkanlar'daki Ortodosklar, İsa'nın Vaftiz Edilişini Kutluyor

Balkanlar'daki Ortodosklar, İsa'nın vaftiz edilişini kutluyor- Sırbistan, Makedonya ve Karadağ'da yaşayan Ortodokslar, İsa'nın vaftiz edilişi dolayısıyla düzenlenen törenler kapsamında, suya atılan haçı çıkarmak için yarıştıBELGRAD (AA) – Balkan ülkelerinde yaşayan Ortdokslar, İsa'nın vaftiz edilişi dolayısıyla kutlanan "Bogojavljenje-Voditsi" bayramını kutluyor.

Balkanlar'daki Ortodosklar, İsa'nın vaftiz edilişini kutluyor- Sırbistan, Makedonya ve Karadağ'da yaşayan Ortodokslar, İsa'nın vaftiz edilişi dolayısıyla düzenlenen törenler kapsamında, suya atılan haçı çıkarmak için yarıştıBELGRAD (AA) – Balkan ülkelerinde yaşayan Ortdokslar, İsa'nın vaftiz edilişi dolayısıyla kutlanan "Bogojavljenje-Voditsi" bayramını kutluyor.Ortodoks nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sırbistan, Makedonya ve Karadağ'da yaşayan Ortodoks vatandaşlar, düzenlenen törenler kapsamında, suya atılan haçı çıkarmak için soğuk havaya aldırış etmeden kıyasıya yarıştı. Belgrad'dan geçen Sava Nehri üzerindeki Ada Ciganlija'da yapılan sudan haç çıkarma yarışına 50 vatandaş katılırken, 33 metre uzunluğundaki parkuru geçerek 15 kilogram ağırlığındaki haça ilk ulaşan isim Belgradlı Pavlo Dragişiç oldu. Yarışmaya Sırbistan Ordusu'ndan ve Emniyeti'nden yetkililer de katıldı.Yarışmanın galibi Dragişiç'e ödülünü Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney takdim etti.Dragişiç, yaptığı açıklamada, manevi anlamda kendisini tatmin olmuş hissettiğini belirterek, bu ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade etti.Patrik İriney de Sırp halkının ve tüm Ortodoksların bu büyük bayramını kutladı. Bu arada, sudan haç çıkarma yarışması öncesinde ülke genelindeki kiliselerde de ayin düzenlendi. - Makedonya Makedonya'nın başkenti Üsküp'te de İsa'nın vaftiz edilişinin yıl dönümü dolayısıyla Vardar Nehri'nde sudan haç çıkarma yarışması yapıldı. Nehre atılan haçı çıkarmak için 120 vatandaş yarıştı. Haça ilk ulaşan isim Duşan Çimev oldu. Çimev ödülünü Makedonya Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Stefan'dan aldı.Gazetecilere açıklamada bulunan Çimev, Tanrı'nın herkese sağlık, sevgi, mutluluk ve inanç bağışlaması temennisinde bulundu.Öte yandan, yarışma öncesinde düzenlenen ayinde konuşan Başpiskopos Stefan da İsa'nın iki bin yıl önce Ürdün'deki nehirde vaftiz edildiğini hatırlatarak, "Bu olay, iki bin yıldır tüm Ortodoksların, dünyanın her yerinde bu bayramı kutlamasına vesile olmuştur" dedi.Bu arada, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Kalkandelen ve Gostivar'daki suya haç atma törenlerine katılırken, Başbakan Nikola Gruevski ise Köprülü'deki törenlere katıldı. - Karadağ İsa'nın vaftiz edilişi nedeniyle Karadağ'da da sudan haç çıkarma töreni düzenlendi.Başkent Podgoritsa'daki Moraça Nehri'nde düzenlenen ve Biyelo Polyeli (Akova) Mirko Kovaçeviç'in kazandığı yarışmada, vatandaşların "Kosova Sırbistan'ın kalbidir" sloganları atması dikkati çekti. -Balkanlar'daki Ortodosklar, İsa'nın vaftiz edilişini kutluyor

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title