Haberler

Edirne'de Balkan Tarım Kongresi Sona Erdi

Güncelleme:

Edirne'de gerçekleştirilen Balkan Tarım Kongresi sona erdi.

Kongre Düzenleme Komitesi ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, Balkan Kongre Merkezi'nde, kongrede tarımla ilgili her konunun ele alındığını söyledi.

Tarımla ilgili çeşitli kesimlerin neler yaptığı, yapılanlardan neler öğrenilebileceği düşüncesiyle kongreyi düzenlediklerini belirten Kaya, "Kongremize çok yoğun bir katılım oldu. Hedefimiz ilk başta Balkanlardı fakat kongremize dünyanın her yerinden yoğun ilgi oldu" diye konuştu.

Kaya, 25 farklı ülkeden katılımcıların kongre için Edirne'ye geldiğini, Nepal, İran, Suudi Arabistan, Polonya, Azerbaycan ve balkan ülkelerinden katılımcıların kongrede yer aldığını anımsattı.

Kongrenin uluslararası nitelikte olduğunu vurgulayan Kaya, "Sadece bölgesel değil uluslararası bir kongremiz oldu. Kongremizde bütün katılımcılar memnun kaldılar. Edirne'nin tarihi ve turistlik geçmişi de var. Edirne'nin de tabii katılımın güzel olmasında etkisi var" dedi.

TÜ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi, Plovdiv Tarım Üniversitesi, Filibe- Bulgaristan, Trakia Üniversitesi, Stara Zagora-Bulgaristan, Trakya Demokritus Üniversitesi ve Orestiada-Yunanistan'ın destekleriyle gerçekleştirilen kongrede, bilimsel çalışmaların yanı sıra, tarımsal ürünlerde bölgesel ticareti artırma, üreticilerin ve bölgede yaşayanların gelirlerini yükseltme gibi konular görüşüldü.

Kongre merkezinin sosyal alanında katılımcılara tarımdaki yeniliklerle ilgili broşür dağıtıldı, buğday tohumu hediye edildi.

Kongreye katılan araştırıcı ve uzmanlara katılım belgesi verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Trakya Bölgesi Bulgaristan Yalçın Kaya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title